Cancer Prostata | Forumul Medical ROmedic

Cancer Prostata

455 comentarii 1 2 ..... 15 16
0
05-07-2014, ora 12:47
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
1) Da! si ca sa rectific, in cazul iradierii e vorba de "sub 2ng/ml" si in cazul prostatectomiei radicale e e vorba de o limita de 0, 2 - 0, 4. Tu deci poti sa fii relaxat inca de pe acum.
2) Da. Limitele sunt aceleasi si tin doar de tratamentul aplicat (radioterapie sau prostatectomie radicala).
3) Da.
4) Nu prea. despre functie poti sa te documentezi de pe internet.
5) Da.
6) Da, poate.
7) Distrugerea celulelor se face doar pe timpul radioterapiei. De cele mai multe ori insa, asta e suficient pentru vindecare.
8) Da. si de ce te intereseaza ? asta e treaba medicului, nu a ta.
9) Nu. Exista niste sugestii din cercetarea preclinica despre posibilele beneficii ale reducerii glucidelor din alimentatie. Si, evident, a pastrarii activitatii fizice.
10) Tratament in functie de necesitate. Asta in schimb stabileste medicul care a facut iradierea, daca ii spui despre eventuale simptome.
0
05-07-2014, ora 20:09
PaulAdrian
Nu este medic/terapeut
PaulAdrian
Doctore multam pentru raspunsuri, cu 2 mentiuni:
- La sfarsitul postarii am mai intrebat daca pot merge la mare si daca e posibil ca o cunostinta de a mea care are PSA=40, si la vreo 2 biopsii nu i-a iesit nimic, sa nu aiba cancer? Imi poti da un raspuns?
- La punctul 8) al postarii, ele te intrebam daca exista posibilitatea de vindecare totala si daca da, dupa cat timp se poate aprecia asta si pe baza caror investigatii. Mi-ai raspuns ca da. dar de ce ma intereseaza? asta e treaba medicului, nu a mea.
Doctore esti de nota 10, am ras cu lacrimi cand am citit raspunsul. Poate n-am fost eu foarte clar, dar eu sunt bolnav (sau am fost) de cancer, si nu doctorul. Pentru ca daca doctorul avea cancer, putin imi pasa cum stie el cand e vinecat.

In rest, s"â„¢auzim de bine.
0
06-07-2014, ora 09:43
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
te cred, dar, dupa cum zicea niels bohr, "predictiile sunt greu de facut. mai ales despre viitor". adica viitorul nu-l cunoaste nimeni, decat un eventual Creator. ce ceri tu este "insight" in profesiunea de medic, iar asta nu iti pot da, nu iti poate da nimeni. de asemenea nu poti substitui increderea pe care trebuie sa o ai in medic, ca fundament al relatiei medic-pacient, cu nimic altceva, inclusiv cu dorinta/ambitia de a intelege ce are el de facut.
in rest: da, poti sa mergi la mare si da, se poate ca 2 biopsii sa fie negative cu PSA 40; asta nu inseamna nimic sigur, biopsia nu are "sensibilitate" de 100% iar PSA nu are "specificitate" de 100%.
0
07-07-2014, ora 12:49
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
PAUL ADRIAN eu sunt tot pacient de cancer cu mai multe metastaze pe diferite organe decat cel primar, iti pot spune din experienta ca medicul meu mia dat voie la mare la circa 2 luni de la operatie majora, si legat de durata de viata DOMNUL DOCTOR RAUL DUKE are foarte multa dreptate deoarece conteaza foarte mult si MATERIALUL CLIENTULUI asa cum imi zicea mie doctorul meu, eu de exemplu ma lupt cu aceasta boala din decembrie 2008, cu perioade de liniste, perioade bune de parca nas avea nimic, dar si perioade nasoale, DAR PER TOTAL ESTE EXCELENT SI EU SI FAMILIA MEA SUNTEM MULTUMITI.
SANATATE MAXIMA LA TOATA LUMEA
0
18-07-2014, ora 11:23
qwerty77
Nu este medic/terapeut
qwerty77
Xtandi - enzalutamida 40 mg. La fel ca si Zytiga ( Abiraterone ), nici Xtandi nu se gaseste in Romania. Xtandi este de generatie mai noua fata de Zytiga, nu are restrictii legate de administrare ( prin comparatie cu Zytiga ) si nu se administreaza cu prednison; in principiu atat Zytiga cat si Xtandi se administreaza pacientilor cu cancer de prostata care nu mai raspund tratamentului hormonal. Eu am cumparat din Austria si mai am doua cutii ( tratament pentru 2 luni ) ramase de la tatal meu. Daca intereseaza pe cineva, cutiile sunt intacte, in termen, le-am cumparat din farmacie, cu factura. Despre produs gasiti pe internet, dar intrebati medicul Dv. oncolog in prealabil. http://www.ema.europa.eu/docs/ro_RO/document_library/EPAR_-_Summary_for_the_public/human/002639/WC500144999.pdf

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
455 comentarii 1 2 ..... 15 16

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • S-a descoperit o legătură între alopecia androgenică È™i cancerul de prostată
  • CompuÈ™ii din roÈ™ii ar putea preveni afecÈ›iunile prostatei?
  • IMC-ul È™i circumferinÈ›a abdominală mari, asociate cu un risc de cancer de prostată agresiv
  • Cea mai bună abordare pentru cancerul de prostată incipient: monitorizarea sau tratamentul?
  • Ejacularea frecventă scade riscul de cancer de prostată cu 33% - câte orgasme pe lună recomandă È™tiinÈ›a?
  • BărbaÈ›ii înalÈ›i ar putea fi predispuÈ™i la apariÈ›ia unei forme agresive de cancer de prostată
  • Obezitatea la bărbaÈ›i creÈ™te riscul de recidivă după prostatectomie radicală
  • Screeningul PSA (pentru cancerul de prostată) unic la bărbaÈ›ii fără simptome nu salvează vieÈ›i
  • Când ar trebui să-È›i investighezi prostata?
  •