candida si sarcina

18-12-2007
ANGISMIHA
Nu este medic/terapeut
ANGISMIHA
buna ziua, ce inseamna candida si cum se poate trata ea? astept urgent raspuns.
11 comentarii
0
01-01-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Candida este o ciuperca care se afla in mod normal la suprafata pielii si a mucoaselor, dar in anumite situatii (consum de antibiotice, schimbari de pH, modificari hormonale), se inmulteste excesiv determinand depozite albe pe limba, secretii vaginale albicioase, sau diaree, in functie de localizare. Se trateaza de obicei cu Stamicin sau cu Fluconazol 150 mg in doza unica + Canesten, ovule vaginale timp de trei zile pentru localizarea vaginala (ovulul se introduce odata pe zi, dupa spalatura vaginala cu apa fiarta si racita + 1 lg de bicarbonat dizolvat in apa). De asemenea, se recomanda administrarea de iaurt Actimel, care reface flora normala la nivelul mucoaselor.
0
28-01-2010, ora 14:14
obretin.maria
Nu este medic/terapeut
obretin.maria
cum se poate trata candidoza in sarcina?
0
06-02-2010, ora 14:31
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
In sarcina, insa de preferinta dupa trim. I, se pot folosi ovulele Canesten - 1 ovul intravaginal seara, 3 zile.
0
02-05-2010, ora 14:16
George12
Nu este medic/terapeut
George12
Buna Ziua!de ceva vreme simt ca un discomfort in gat..cand inghit..dar nu in fiecare zi!am luat 10 zile tratament cu zinnat pentru ca mi'au gasit streptoco aureu dupa ce mi'am facut un snf dintr'un cos de pe fata!limba este putin incarcata cu ceva alb! nu tusesc, nu sunt ragusit doar cateodata dimineata dar rar!am fost la orl pentru ca m'am speriat sa nu fie ceva grav insa mi s'a spus ca nu am nimic!doar sa fac inca un snf! si o sa il fac marti deoarece joi am terminat tratamentul cu antibiotic! cand am baut alcool acm 2 zile m'a ustura gatul cand inghitea iar a 2 zi mi'a fost foarte uscata gura de dimineata! imi este foarte frica! ce pot avea?
0
03-05-2010, ora 10:15
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Poate fi vorba de o candidoza linguala intrucat aparedupa tratament antibiotic. Incercati safaceti un exudat faringian si apoi faceti badijonaj pe limba cu glicerina boraxata cu stamicin.
0
28-07-2010, ora 14:25
C_Dan
Nu este medic/terapeut
C_Dan
Buna Ziua !

Poate reusiti sa ma ajutati si pe mine. Am fost la un control dermatologic acum 2 ani si mi s-a spus ca sunt dor iritat... Aveam usturimi destul de suparatoare in zona penisului iar limba imi era incarcata cu o substanta albicioasa in care au aparut niste santuri, Mi s-a dat ceva unguent de spectru larg care l-am folosit o periada foarte indelungata si care calma usturimea doar pe moment in jur de 1-2 zile, apoi anul trecut am fost la alt dermatolog iar acesta mi-a spus ca am candida atat bucala cat si genitala. Mi-a prescris Flucovim 50 + Canesten Crema + Albastru de gentiana ( daca asa ii zice ), apoi datorita faptului ca inca ma deranja mi-a prescris Flucovim 150 problema s-a ameliorat dar din cand in cand mai foloseam Canesten fiindca piele de pe falus ramane uscata/lipicioasa...
Acum de cam o luna a inceput iar... Am luat Flucovim 50 o luna intreaga, am foloit Canesten crema, am Folosit acel Albastru de gentiana + am mancat la Kefir de mi-a iesit pe urechi, ma spal doar cu solutie fara sapun care contine bacterii lactice si nu-mi trece... e mai bine decat acum 1 luna dar nu pot sa zic ca am scapat de problema asta... am analizele facute atat Hiv, Hepatite, Sifilis, acestea mi-au istit in regula
Va rog daca ma puteti aguta cu un sfat fiindca deja nu stiu ce sa mai fac...
Va multumesc anticipat
0
07-08-2010, ora 06:23
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Ar trebui intrerupt temporar orice tratament si efectuata fungigrama cu cultura si testare la antifungice, intrucat sunt tulpini rezistente la fluconazol sau clotrimazol. tratamentul se face in functie de rezultate.
0
09-05-2011, ora 23:15
nicole26
Nu este medic/terapeut
nicole26
buna seara...am si eu o nelamurire la ultimul control ginecologic, mi s-a recomandat crema vaginala Gynofort pentru tratarea infectiei, am urmat tratamentul insa dupa cateva saptamani am constatat ca secretia imi este mult mai abundenta, deasemeni mi s-a mai prescris Cervugid ovule dar inca nu am inceput sa le i-au caci nu stiu daca tratamentrul cu cervugid ovule se face concomitent cu anticonceptionalele, si din pacate nu sunt in tara, nu am pe cine intreba aici..
ma poate ajuta cineva?
multumesc anticipat
0
13-07-2011, ora 15:54
Florentina89
Nu este medic/terapeut
Florentina89
Buna ziua... sunt insarcinata in 16 saptamani si cred k am candida.in august 2010 am iceput s am usturime la urinare apoi mancarime am fost la medic(la urgenta) mi-a facut test la urina si mi-a spus k nu am nimiCdar mi-a dat antibiotice, le-am luat mi-a trecut o perioada a reaparut ulterior doar senzatia de usturime, am fost apoi la doctorul sotului meu in Norvegia(eram acolo in perioada respectiva) mi-a recoltat probe din vagin, iar peste o sptamana am primit rezultatul CANDIDA mi-a prescris canesten ovule si crema le-am luat si mi-a trecut timp de o luna, cand am venit in Romania prin Martie era binisor aveam doar senzatia de usturime la urinat si am inceput s fac spalaturi vaginale cu Tantum Rosa nu au avut niciun efect am mai luat Canesten ovule si crema dar degeaba senzatia de usturime nu se lasa, ulterior am aflat k sunt insarcinata am fost la ginecolog a comfirmat sarcina i-am povestit despre candida si medicamente am luat si acolo si in Romania mi-a spus k sarcina e bine mi-a prescrs Utrogestan, Acid folic, Femibion 1 si fier, dar nimic pt Candida.Am fost la o clinica particulara si am facut morfologia fetala totul este foarte bine dar nu mai pot suporta senzatia de usturime ma omoara nu stiu ce s mai fac medicul mi-a recomandat spalaturi cu ceai de musetel dar nu ma ajuta. Va rog daca se poate s ma ajutati. As dori daca se poate sfatul unui medic de specialitate. Va multumesc!!!!!
0
19-07-2011, ora 09:54
diana dina
Nu este medic/terapeut
diana dina
buna, dar nu ai un medic al tau personal ginecolog ?nu merge la 10 doctori si clinici, ar trebui sa repeti analizele si ai incredere in medicul tau!!!multa sanatate tie si lui bebe!
0
17-08-2011, ora 15:20
Florentina89
Nu este medic/terapeut
Florentina89
Am dupa cum am spus eu si sotul locuim in Norvegia, dar am venit in Romania in martie si am plecat pe 4 august si a trebuit s caut un medic si in Romania.aum am ajuns iar in Norvegia. am fost la medic si am facut toate analizele care se puteau face si toate au iesit bune;dar doctora a spus convinsa k senzatia de usturime dupa urinat e de la candida am luat tratament dar degeaba nu mi-a trecut a fost ok pe timpul tratamentului si o saptamana dupa apoi a revenit iar mai suportabila si mai rara dar totusi a revenit.luni am iar programare la medic s vedem ce spune sper s ma ajute dumnezeu s scap de ea pana la nastere nu vreau s o ia si fetita mea(acum am 21 de saptamani); multumesc pt raspuns
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Chlamydia vs Candida - asemănări și deosebiri
  • Tratarea candidozei (infecția cu Candida albicans)
  • Candidoza - tipuri și caracteristici la bărbați și femei
  •