capul tocit la bebelusi

27-06-2010
raduraluca
Nu este medic/terapeut
raduraluca
Buna ziua, am o fetita de 3 luni si 3 saptamani, si de la 2 luni incoace partea dreapta a capului este tocit deoarece peste noapte dormea cu capul intor in partea aceea.as dori sa stiu daca is mai revine la forma naturala.medicii spun sa o tin pe cealalta parte cat de mult si sa fiu atenta daca diametrul capului creste normal.fetita este foarte vioie este sanatoasa.totusi multi medici spun ca este riscul ca oasele sa nu se sudeze bine si atunci sa fie nevoie de intreventie chirurgicala.daca sunt semne sau cum pot sa imi dau seama daca oasele se sudeaza bine sau nu sau alte simptome daca sunt.
va multumesc si astept raspuns.
2 comentarii
0
27-06-2010, ora 12:20
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Capul copilului trebuie intors alternativ cand pe dreapta, cand pe stanga, cand cu fata in sus, pt ca altfel se deformeaza.Eu aveam 2 perne mici pentru fetita mea si atunci cand trebuia sa stea cu fata in sus, ii bagam pernele in ambele parti un pic sub cap, astfel incat sa stea drept;cand trebuia sa o tin pe partea stanga puneam o perna sub partea dreapta si tot asa.Pernele trebuie sa fie destul de subtirele, ca cele pentru papusi!
0
27-06-2010, ora 19:47
diana08
Nu este medic/terapeut
diana08
Buna raduraluca poti accesa subiectul despre plagiocefalie de pe acest site sa vezi ce fac alti parinti care nu au reusit repozitionarea.
Fetita ta e inca mica si poate reusesti sa corectezi la timp.
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul