Carnea mult prea moale, lipsita de fermitate ! la 20 de ani

29-10-2017
FPie
Nu este medic/terapeut
FPie
Dintotdeauna am fost o persoana plinuta, niciodata cu mai putin de 73 kg, am avut si 100 de kg, dar cu sport si alimentatie potrivita am ajuns la 84 in prezent si o inaltime de 1.70cm. Inca vreau sa slabesc.

Intrebarea mea (poate putin prosteasca) ar fi de ce am carnea FOARTE MOALE?
Alte femei, chiar si de-o seama mea, sunt foarte FERME, desi sunt la fel de grase ori chiar mai grase decat mine, au stratul adipos destul de tare incat sa nu, , tremure'' carnea pe ele. Si mentionez ca nu arata tonifiate, din moment ce se vede celulita cu ochiul liber...
De ce exista aceasta diferenta?
2 comentarii
0
30-10-2017, ora 11:38
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Ceea ce spuneti dvs. face referire la evaluarea subiectiva a compozitiei corporale (sunt foarte FERME, desi sunt la fel de grase ori chiar mai grase decat mine, au stratul adipos destul de tare incat sa nu, , tremure'' carnea pe ele. Si mentionez ca nu arata tonifiate, din moment ce se vede celulita cu ochiul liber).
Vizibilitatea celulitei nu este o garantie a prezentei unei cantitati in execs de masa grasa. Din contra, chiar si atunci cand vorbim de o masa musculara dezvoltata celulita nu trebuie sa fie in mod obligatoriu absenta, de aici si confuzia ca „tesutul adipos ar fi tare”. Depunerea grasimii intre fibrele musculare poate oferi acelasi aspect vizual la care va referiti. Vorbim aici despre realitate, nu ceea ce ni se vinde ca inseamna ferm si tonifiat.

Sexul feminin si predispozitia genetica pot explica diferentele in ceea ce priveste dispozitia particulara a tesutului adipos la dvs, dar cel mai corect este sa nu va comparati cu alte persoane. Cititi mai multe despre celulita si ce ar putea sa influenteze aparitia ei aici:

http://www.romedic.ro/celulita-tratament

Sedentarismul, hidratarea incorecta, excesul de carbohidrati din dietă, curele de slabire repetate, dezechillibrate care au condus la scaderera in greutate brusca, efectul yo-yo (cicluri de slabire ingrasare-slabire-ingrasare etc) care a urmat si care a condus la reducerea treptata masei musculare si compensarea greutatii pierdute doar sub forma surplusului de tesut adipos, activitatea fizica care nu este sustinuta de o nutritie adaptata tipului de efort, particularitatile hormonale, toate acestea pot conduce la dezechilibre in ceea ce priveste compozitia corporala, pierderea elasticitatii pielii, care pot fi responsabile intr-o oarecare masura de disconformtul descris.

Vorbim despre slabirea adevarata atunci cand se respecta urmatoarele principii:
- scaderea in greutate este progresiva, sustenabila, prin mijloace corecte din punct de vedere nutritional si al efortului fizic
- pierderea de masa musculara este atent monitorizata pentru a fi redusa la minimum, stabilizata si la un moment dat sa si creasca (de aceea in perioadele de platou ale procesului de pierdere in greutate se permite cresterea ponderala controlata, dar pe seama masei musculare și se continua pierderea kilogramelor care provin strict din tesut adipos)
- scăderea în greutate se va contoriza strict pe baza kilogramelor de tesut gras (subcutanat, visceral) care se pierd, și nu a cifrelor afisate pe cantar,
- atentie si la hidratare.

Sper sa fie util raspunsul. Multă sanatate!

Cu stima,
Mihaela Acasandrei
Nutritionist-dietetician
0
29-11-2017, ora 04:04
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Fiecare persoana are un metabolism diferit.
Sunt unii care pun pernutze mai repede altii mai putin.
Cert este ca postul (limitarea calorica) face minuni daca e folosit correct in problema ta.
Nu cred ca esti gras/a si manaci putin.
Cu cat se manaca mai mult intro zi cat atat insulina comnada coprul sa faca proviizi de grasime.
Cu cat faceti pause de mancare mai mari (peste 12 ore), indicat 18 - 20, chiar si 24 de ore sau zile.
Tehnica asta se numeste post intermittent. Intermitent fasting in engleza.
Sunt mii de filme pe You Tube cum sportivii foloses asa ceva ca sa faca muschi si sa fie in forma de fier.
Cartea "The code of Obesity" explica foarte bine ce se intampla in organism in timpul postului.

Organismul uman nu este facut sa manance tot timpul.
Este facut sa manance cand gaseste prada si apoi sa merga kilometri pana ce gaseste urmatoarea prada, peste cateva zile.
In societate de azi lumea manaca tot timpul si vrea sa fie supla.
Ha! Ha!

Mancati numai intre orele 12PM si 6PM in rest besti apa cu lamiae si o sa vedeti cat energie si cum se topesc pernutele in cateva sapatamni.
Evitati cu strictetze zaharuls si alimentele cu mult zahar.
Daca mai faceti si effort fizic atunci cand nu mancati o sa vedeti cum cresc muschii.
Totul este explicat in cartea mentionat mai sus si sportivii / atletii folosesc tehnica asta.
Nu este greu de implementa, este doar vointa.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.