cauzele sarcinii oprite din evolutie

22-11-2010
anca_luk
Nu este medic/terapeut
anca_luk
Am 30 de ani si acum cateva zile am pierdut sarcina, fiind oprita din evolutie la 9 saptamani si am facut chiuretaj.Nu am sangerat niciodata.Inca de la inceputul sarcinii am avut dureri de burta, dar medicul mi-a zis ca e in regula sa am.
Am rh negativ, sotul, pozitiv, dar am facut analiza anticorpilor si au fost absenti.In timpul sarcinii am luat 3 capsule de utrogestan intravaginal pe zi, acid folic si Elevit,.Analizele au iesit bine.Dupa chiuretaj am facut vaccinul antiD.Ar putea stresul duce la perderea sarcinii astfel?Imi pun o mie de intrebari.multumesc.
1 comentarii
0
23-11-2010, ora 17:45
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Stresul actioneaza zilnic asupra noastra, dar gradul de percepere a acestuia este diferit de la om la om.Evenimentele negative "obisnuite - daca pot sa ma exprim asa - nu duc la pierderea unei sarcini.stresul trebuie sa aiba o anumita durata si intensitate pentru a fi transformat intr-un adevarat traumatism cu consecinte evidente, tragice, asupra sanatatii in general. Mai degraba traumatismele abdominale pot opri in evolutie o sarcina, infectiile virale [ citomegalovirusul, de ex. ], afectiunile genetice, afectiuni tiroidiene, diabetul zaharat etc.. Tu stai linistita pana anul viitor, sa te refaci si timpul sa mai aline amintirile de azi.dar, daca doresti din tot sufletul un copil, sa faci , sub indrumarea unui ginecolog, analize de sange si urina mai aprofundat, ecografie, ex. secretiei vaginale, dozarile hormonale de rigoare etc. Daca ai in familie tu sau sotul persoane cu afectiuni genetice trebuie anuntat ginecologul.Nu-ti pierde speranta si mai incearca.Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: