Ce fel de cancer este?

30-11-2012
crainic
Nu este medic/terapeut
crainic
In luna octombrie a acestui an, mama mea(55 ani), a fost operata la sanul drept (i-a fost extirpat) si a fost trimis la analize.Azi a primit rezultatul ;scrie asa: Concluzie: carcinom infiltrativ forma tubulara, trareculara si cribiforma moderat diferentiat;din ce am citit sunt importante si: pT2NoMx(G2).La oncologie i-au facut programare abia pe 3 ianuarie(a fost amanata de pe 29 noiembrie), de aceea rog medicii specialisti sa-mi spuna ce fel de cancer este.Multumesc pentru timpul acordat!
3 comentarii
0
30-11-2012, ora 22:25
eas
Nu este medic/terapeut
eas
Eu nu sunt doctor ci pacient dar va pot raspunde in mare. Este cancer la san Stadiul IIA. p-ul este de la patologic, T2 reprezinta dimensiunea tumorii in cm., N-ul reprezinta ganglionii limfaticic axilari invadati care sunt 0 in cazul mamei dumneavoastra adica nu are nici un ganglion invadat ceea ce este bine, M-ul vine de la metastaze si x arata ca deocamdata nu s-a stabilit d.p.d.v. medical daca are sau nu metastaze dar stati linistit ca la N0 adica 0 ganglioni limfatici axilari invadati este putin probabil sa aiba metastaze acesti ganglioni limfatici axilari fiind primii invadati de aia se si verifica. G-ul (gradul histologic) este un 'scor' care arata cat de diferit este modelul de aparitie si crestere a celulelor canceroase fata de celulele normale ale organismului. Exista G1 (bine diferentiat) (am eu), G2 (moderat diferentiat) si G3 (slab diferentiat). La G3 celulele canceroase cresc si se inmultesc cel mai repede fata de celulele normale. Daca tot ai cancer cel mai bun este G1, G2 este asa si asa si G3 ar fi cel mai putin bun. Consultati site-ul breastcancer.org pentru informatii suplimentare. Sanatate.
0
02-12-2012, ora 19:42
crainic
Nu este medic/terapeut
crainic
Multumesc pentru raspuns! Sanatate multa si dumneavoastra!
0
03-12-2012, ora 20:00
eas
Nu este medic/terapeut
eas
Cu placere. Si eu multumesc pentru urari. Si daca cumva mai aveti intrebari de adresat pe acest subiect aveti la rubrica Toate categoriile sectiunea Tumori benigne si cancer si acolo va raspunde si un medic oncolog. Sa dea Domnul sa fie bine.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.