Ce inseamna HBs?

30-07-2014
mary1970
Nu este medic/terapeut
mary1970
Buna seara! Am aflat de curand ca partenerul meu a fost diagnosticat in trecut cu virusul hbs, a luat tratament iar acum e purtator inactiv, la insistentele lui m-am hotarat sa imi fac analizele pentru hepatita B. Acum astept rezultatele. As dori sa stiu ce mai am de facut pentru a ma proteja de aceasta boala deoarece vrem sa ramanem impreuna dar sunt cam speriata. Putem avea o viata fara riscuri de infectare pentru mine si eventual pe viitor pentru un copil?
2 comentarii
0
30-07-2014, ora 22:32
Dr. Diana Enachescu
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Diana Enachescu
Antigenul Hbs reprezinta antigenul de suprafata al virusului hepatitei B (AgHBs)care este un component al invelisului extern al virusului.
Detectarea AgHBs in ser indica prezenta infectiei cu virusul hepatitei B. Aproximativ 5-10% din adulti nu pot elimina virusul din organism dupa infectie si devin purtatori cronici de AgHBs, putand insa transmite infectia prin sange infectat sau contact intim.
0
01-08-2014, ora 14:43
mary1970
Nu este medic/terapeut
mary1970
Multumesc pentru raspuns! In cazul meu deci el este purtator cronic de AgHBs, iar eu ce masuri trebuie sa iau pentru a nu contacta virusul? Daca analizele imi vor confirma si mie infectia ce tratament trebuie sa urmez, sau la ce doctor trebuie sa apelez? Multumesc si toate cele bune!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.