Chist sau abces pulmonar şi dureri costale, de umar si de picior - va rog, ajutor!

15-01-2016
catag
Nu este medic/terapeut
catag
Tatal meu: a fumat timp de 10-15 ani cate 5-6 tigari pe zi. De vreo 15 ani nu mai fumează. Lucreaza la pentiteciarul din Clobasi (nopti nedormite). Il stiu sanatos si tare puternic, dar pana acum:

Tatal meu in varstă de 47 de ani a fost diagnosticat cu pneumonie în luna iulie 2015.A stat internat la spitalul din Campulung Muscel 10 zile pe tratament de antibiotice (simptome: transpiratii nocturne, febra 38, tuse, expectoratie fără sange, viteza sangelui marita şi leucocite marite).La externare se simtea destul de bine dar mai tusea şi leucocitele erau peste limite, fara febra.
După 3 zile de la externare s-a simtit dinnou rau...analize de sange/radiografie plamani, leucocite iar marite si viteza sangelui mare, restul analizelor ok.
Dupa trei saptamani de antibiotice s-a simtit bine (nu mai avea febra si expectora din ce in ce mai putin si fara sange) si a fost externaT, dar a plecat cu o durere in spate. Dupa o saptamana a facut CT (computer tomograf) si a fost observata o regiune de 7, 3 cm/5, 3cm (un fel de abces pumonar- LA PLAMANUL STANG).
Doctorul de la Campulung l-a trimis la bronhoscopie la MARIUS NASTA (BUCURESTI).Aici au iesit rezultate bune dar a urmat inca un tratament cu antibiotic, vitamine etc pentru ca să se micsoreze abcesul.

De prin decembrie 2015 a inceput sa aiba durei de umar stang si de coaste.Cu pastile si calmante le-a tinut sub control cat de cat.
Din 5 inauarie 2015- durerile s-au accentuat (la torace, picior drept-fesa si pana la genunchi, si umar stang).
Nemaiputand sa stea cu dureri s-a dus de urgentă la SPITALUL MILITAR PITESTI la NEUROLOGIE. Doctorul neurolog a analizat coloana iar un doctor de plamani i-a mai facut un tratament cu antibiotic. Au iesit analize bune iar doctorul neurolog a spus ca nu are nimic la coloana. Durerile nu au trecut si a fost trimis la MARIUS NASTA la investigatii. I-a facut CT SI BRONHOSCOPIE. Abcesul pulmonar sau ce o fi s-a mai micsorat (5, 3cm/4, 8) iar la bronhoscopie nu a iesit nimic suspect.

Pe 13.01 DOCTORA i-a facut ceva cu o seriga mare printre coaste si a luat o monstra de acolo sa o analizeze. IERI 14.01 l-au apucat dureri mari cutia toracica incat il apuca plansul.Durerile mai scad putin in intensitate dupa o injectie dar reapar dupa 4-5 ore (tot dureri groaznice).
Pe 15.01 azi dimineata am fost la el la spital si era si doctora acolo si a spus ca se vede ceva suspect la o coasta sau la un nerv dintre coaste.
Luni ii da raspunsul daca il opereaza la coasta sau la plaman. Dansa spunea ca s-ar putea sa ii scoata o coasta de pe acolo sau sa o radieze.


Va rog din suflet sa ma ajutati ca sunt disperat. Tatal meu sufera ingrozitor si plange cand vorbesc cu el. Nu mai pot de durere!

CE POATE FI???VĂ SUNT CUNOSCUTE ACESTE SIMPTOME??? STITI UNDE SA MA DUC CU EL (LA MILITAR O FI MAI BINE)? Va rog!
1 comentarii
0
13-08-2019, ora 20:01
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună seara! Abcesul pulmonar poate apărea în evoluția unei pneumonii ca și complicație a acesteia. Trebuie tratat și evaluat radiologic la anumite intervale stabilite de medicul curant pentru a vedea evoluția. Patologia neurologică care îi produce acea durere nu ține de specialitatea mea, și pe baza descrierii e greu de presupus un diagnostic. O seară liniștită! Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Abcesul pulmonar

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: