constipatie sau nu...!

31-07-2014
alessandra lucaci
Nu este medic/terapeut
alessandra lucaci
Buna ziua! Am o fetita de 2 luni si nu stiu ce sa fac cu ea, cand am scos.o din spital avea o greutate de 2800 kg.Dupa o luna am fost cu ea la pediatru si cantarea 3700 kg, luand aproape 1 kg in greutate. Dupa 3 saptamani am fost din nou la pediatru si mi.a zis doctora ca nu a luat in grutate decat 200gr, avand 3900kg. Mi.a zis sa.i dau supliment de lapte praf pentru ca nu se satura de la san, asta observand si eu deoarece nu prea doarme ziua, isi suge manuta si face cu gurita ca si cand i.ar fi foame. Laptele praf nu mi.l ia decat atunci cand simte ea ca ii este foarte tare foame si il dau inainte sa manance de la san altfel nu.l primeste. De cand.am introdus laptele praf nu mai are scaun decat 1 data pe zi si asta pentru ca ii introduc eu termometrul, sunt ingrijorata pentru ca ea avea scaun aproape dupa fiecare masa. Va rog spuneti.mi ce sa fac...
6 comentarii
0
31-07-2014, ora 18:18
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Incetati cu provocarea eliminarii scaunului.Alimentati copilul intai la san(beti minim 2 l lichide/zi, luati de la farmacie un produs ce creste secretia lactata, de la farm.homeopata luati ricinus communis solutie 5 si inghititi 4 granule de 4x/zi)si la sfarsitul suptului, daca nu a mai ramas lapte, completati cu linguruta lapte formula(Nestle Nativa 1 sau Senzitive)pana cand fetita refuza sa mai inghita.Pt.cei alimentati mixt sau artificial, un scaun la 2-3 zile, de consistenta pastoasa, este normal.Succes!
0
01-08-2014, ora 11:10
alessandra lucaci
Nu este medic/terapeut
alessandra lucaci
va multumesc frumos domnul doctor pt raspuns dar am uitat sa specific ca eu sunt in italia. Stiti cumva, daca se gasesc aceste formule si in strainatate?
0
10-08-2014, ora 20:12
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
La orice farmacie puteti gasi o formula similara, farmacistul va poate ajuta. Succes!
0
25-08-2014, ora 11:44
alessandra lucaci
Nu este medic/terapeut
alessandra lucaci
Buna ziua! Am aceeasi problema cu fetita mea, am eliminat de tot laptele praf pentru ca am considerat ca nu e bine si oricum nu mi.l ia, am vorbit cu sotul meu si ne.am pus de acord sa.i dau numai de la san chiar daca asta inseamna sa stau toata ziua cu sanul in gura la fata, dar nelamurirea mea e alta, fata mea tot nu are scaun si ii dau numai san. Am citit niste comentarii pe net cum ca este normal sa nu aibe scaun vreo 14 pana la 20 de zile. Acum am lasat.o asa nu am mai ajutat.o, azi a facut o saptamana de cand nu mai are scaun, mi/am zis k trebuie sa faca singura. va rog spuneti.mi daca este normal?
0
01-05-2015, ora 17:28
alessandra lucaci
Nu este medic/terapeut
alessandra lucaci
Buna ziua!fetita mea are acum 11 luni si are 6kg 900. Nu stiu ce sa mai fac sunt disperata, mananca de toate dar nu ia in greutate. Ii dau lapte praf dimineata si seara si in cursul zilei ciorbite, piure de legume, fructe, carnita, iaurt etc...ce pot face, nu exista vreo solutie?
0
08-05-2015, ora 11:02
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Un medic pediatru trebuie sa consulte sugarul pentru a stabili cauza lipsei de crestere ponderala.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Constipația în timpul sarcinii
  • Constipația
  • Noi abordări terapeutice în colonul iritabil și constipația cronică idiopatică
  • Ar putea exista o legătură între constipație și infecțiile herpetice?
  • Constipaţia cronică creşte riscul de cancer de colon?
  • O proteină recent descoperită în intestin ar putea juca un rol cheie în constipație
  •