consult interclinic de dermatologie :)

28-02-2007
Dr.Craciun Anca
Identitate neconfirmată
Dr.Craciun Anca
Buna ziua stimati colegi! Sunt medic rezident diabet, nutritie si boli metabolice si am cateva intrebari. In timpul studentiei mi de parea totul clar, dar cand incepi sa prctici apar mult interbari si nu ai cui le pune... Noroc cu acest forum :))!
Bun. sa le iau pe rand:
1. onicomicoza
a. se ia sau nu se ia din pantofi, ca am auzit ambele variante si cu toate ca cea mai plauzibila este ca NU se ia pentru ca fungii sunt comensali si ca un sistem imun competent face fata, as dori sa stiu de SPECIALIST.
b. tratamentul cu fluconazol se face pana INCEPE sa creasca unghie sanatoasa, sau pana cand creste TOATA unghia sanataosa?
2. vergeturile
a.spre exemplu cele aparute la ingrasarea brusca, pot sa dispara dupa revenirea la o greutate mai mica?
b.topicele pot sa le indeparteze, si daca da cum se numesc produsele, sau trebuie apelat la chirurg plastician?
3."celulita"
tratamentele cu topice sunt eficiente dupa parerea voastra, sau ar fi necesar si ceva tratament intern, ceva suplimente nutritionale speciale, sau de ce nu o anumita dieta (aici cred ca imi veti atrage atentia ca nutritia e specialitatea mea, nu? :)))
Va multumesc de mai multe ori: pentru atentie, anticipat pentru raspunsuri si va doresc o zi buna si spor la treaba!
5 comentarii
0
28-02-2007, ora 00:00
dr alexandru
Identitate neconfirmată
dr alexandru
Buna seara Anca!
1. Oncomicoza se ia din pantofi numai daca acestia sunt contaminati. Onicomicoza inseamna atat infectia cu dermatofiti cat si cu levuri(candida). Tratamentul cu fluconazol se adreseaza in special levurilor si pentru dermatofiti (cea mai frecventa situatie de onicomicoza) se indica in special itraconazol (orungal) sau terbinafina (lamisil). Tratamentul se face o perioada predeterminata (3 luni pt picioare in scheme diferite de administrare)
Pentru fluconazol (eficient mai ales pe levuri) indicatia este sa tratezi pana la inlocuirea unghiei infectate (adica 6-12 luni la picioare).
Teoretic o imunitate buna face fata dar in anumite conditii (caldura, umiditate, leziuni ale lamei unghiale, etc) poate fi infectata si o persoana imunocompetenta.
2. Vergeturile nu dispar dupa slabire. Nu exista topice eficiente, e doar reclama. Poate doar mezoterapia, dar e in cercetare...
3. Celulita dispare doar cu masaj si eventual mezoterapie, topicele sunt din nou doar reclama.
Sper ca am fost de ajutor!
0
01-03-2007, ora 00:00
Dr.Craciun Anca
Identitate neconfirmată
Dr.Craciun Anca
Buna ziua stimate coleg si iti multumesc pentru raspunsul prompt. O zi buna iti doresc in continuare si spor la impartit martzishoare :)!
0
01-03-2007, ora 00:00
dr alexandru
Identitate neconfirmată
dr alexandru
Vrei sa spui la primit!
0
05-11-2008, ora 13:09
mereutadima
Nu este medic/terapeut
mereutadima
Buna ziua Dr. Craciun Anca vreau sa intreb cite ceva despre Hlamidoza la cine pot sa ma adresez adica la ce medic dupa tratament si daca se trateaza si in ce mod se trateaza
0
17-01-2013, ora 07:42
tibby49
Nu este medic/terapeut
tibby49
De 3 luni am un erizipel de gamba pe fondul unei tromboflebite profunde.
Am facut nenumarate tratamente date de medici alopati de m-am saturat cate experiente au facut pe mine. Fiecare mi-a spus alt tratament si eu am sperat de fiecare data ca ma vindec, dar...totul degeaba. Intrebare incuietoare: cum scot puroiul dintr-un erizipel?
S-a localizat sub piele de jur imrejurul bubei, in cerc, pe o raza de 15 cm. Am facut multe tratamente cu creme, pulberi, comprese, cataplasme etc. dar totul degeaba. Ca antibiotice am luat : 50 oxaciline, 30 zinnat pana cand mi-am distrus complet ficatul si stomacul, desi am luat si probiotice si am mancat inainte de a le lua.
Oare nimeni in tara asta nu stie tratamentul eficient care sa ma scape definitiv de acest dezastru?
cei naturisti mi-au spus : produse homeopate, miere, foi de varza, cataplasme cu argila. Si... nimic.
In spital nu se stie nimic...altceva decat penicilina G in vena. Ei si? Nici o rezolvare. Da, trece pentru cateva zile si apoi se formeaza puroi din nou.
CUM SE POATE COLECTA TOT PUROIUL ??? CUM SCAP DEFINITIV DE PUROI ???
Astept raspuns pe email, va rog. Multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: vizita la dermatolog