Copil de 3 ani si jumatate acuza durere la ochi si ca il deranjeaza lumina

17-03-2014
Zinia
Nu este medic/terapeut
Zinia
Buna ziua,
Am o fetita de 3 ani si jumatate si de aproximativ 4 zile se plange ca o dor ochii si seara o deranjeaza lumina artificiala.Am programat-o la oftalmolog peste 5 zile.Va rog frumos sa imi spuneti cum o pot ajuta pana la controlul medical si care ar putea fi cauzele posibile.Mentionez ca urmareste o mare parte din zi desene animate la televizor.Va multumesc mult.
2 comentarii
0
17-03-2014, ora 15:18
Dr. Claudia G.
Medicina generala
Dr. Claudia G.
Vizionarea TV este profund daunatoare dezvoltarii si functionarii normale a creierului copilului, drept pentru care Academia Americana de Pediatrie recomanda ca pana la varsta de doi ani copiii sa nu fie expusi deloc vizionarii TV, iar ulterior, pe tot parcursul perioadei scolare sa li se limiteze timpul petrecut la televizor la o ora, maxim doua ore pe zi! Unii neuropsihologi considera ca pana la varsta de 5-6 ani copiii nu ar trebui lasati sa se uite la TV.
Deci, cel mai pretios ajutor pe care ati putea sa il dati fiicei dvs. acum, cu efecte importante pe termen lung, este sa tineti cont de recomandarile mentionate si daca veti opta pentru varianta reducerii timpului petrecut la TV la 1-2 ore, si nu pentru excluderea completa pana la 5-6 ani, ar fi bine sa faca o pauza de la TV de 1-2 saptamani si abia apoi sa adoptati varianta respectiva.
0
18-03-2014, ora 12:48
Zinia
Nu este medic/terapeut
Zinia
Va multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: