coxartroza cu osteofite f pronuntate datorate unei luxatii de sold

48 comentarii 1 2
0
17-04-2011, ora 16:15
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Protezele au fost si vor fi 100% gratuite, fiind decontate prin Programul National de Endoprotezare.
Nu va ramane decat sa gasiti clinica de ortopedie care sa nu va solicite achizitionarea protezei din fonduri proprii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
28-03-2013, ora 08:58
claudiu 38
Nu este medic/terapeut
claudiu 38
am 39 de ani si de ceva vreme am o durere in soldul sting (citeodata si durere lombara in partea stinga dar nu asa de tare ca cea de picior), durere care coboara pe picior ca o intindere musculara iar piciorul amurteste ca si cind ai sta pe un scaun picior peste picior mult timp. Problemele au aparut in anul 2012 in luna mai cind am avut dureri de spate, am facut fizioterapie si acestea au disparut dar dupa aproximativ 2 luni au aparut iarasi dar au incaput sa coboare pe piciar. Am facut iarasi fizioterapie dar durerile nu au mai disparut. Am facut tratamente cu antiinflamatoare, am luat Arcoxia, tot nu a trecut durerea, acum fac injectii cu Tenoxicam, dar se pare ca durerile nu vor trece. Am facut radiografie acum un an la coloana iar medicul mi-a spus ca nu am probleme cu aceasta. Am consultat anul acesta doi medici, unul neurolog care mi-a spus ca nu am hernie de disc iar de coxartroza nu se pune problema ca sunt prea tinar, iar al doilea medic, neurochirurg (Dr. Azamfirei din Alba Iulia) dupa un control la care i-am aratat si radiografia facuta in urma cu un an mi-a spus ca ar fi o usoara discopatie lombara. Mentionez faptul ca durerile erau pina in urmaa cu ceva timp cind stateam pe scaun sau in pat, acum durerile sunt cind umblu iar cind ma intind in pat acestea aproape dispar. De asemenea, daca fac efort fizic (sport, plimbare, etc.), durerile dispar de tot dupa un timp. Mi-au fost recomandate gimnastica medicala sau exercitii fizice.
As dori un raspuns daca se poate pentru situatia prezentata mai sus. Va multumesc cu mult respect.
0
28-03-2013, ora 09:20
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va raspund punctual:
- este foarte adevarat ca simptomele sunt oarecum super-pozabile in cazul unor afectiuni coxo-femurale (coxartroza, necroza a capului femural) cu cele din sindromul compresiv lombar (hernie de disc);
- diagnosticul herniei de disc nu are nici o legatura cu radiografia: radiografia nu poate nici confirma, nici infirma un diagnostic care este eminamente clinic, bazat pe examinare directa;
- intr-adevar, sindromul compresiv lombar este gestionat de catre neurochirurg, dar presupune un diagnostic clar, obtinut prin examinare clinica directa;
- nu am inteles cateva detalii capitale: greutate/inaltime, status ocupational si sporturi practicate pana acum, alte antecedente personale, traumatice sau metabolice, reumatologic-inflamatorii, etc etc.
Asteptam detalii relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
28-03-2013, ora 12:29
claudiu 38
Nu este medic/terapeut
claudiu 38
medicul neurochirurg m-a eximinat de genul, , mergi pe virfuri, mergi pe calchiie, misca picioarele indoite, ridicale, indoaiele, etc., , , adevarul ca nu ma durut nimic atunci, imi permit o gluma - ca la dentis cind nu te mai doare nimic la intrare in cabinet -, inaltime aproximativ 175, greutate, aproximativ, 90 kg., la servici la calculator (la servici pe scaun, acasa pe spate in pat, cam viata sedentara) dar merg si la fotbal mai rar. Mentionez ca pina anul trecut nu am avut nici o problema de sanatate, in copilarie am practicat handbalul aproximativ 10 ani. Sunt constient ca ar trebui sa fac mai mult sport dar nici nu as vrea sa risc vreo agravare a starii mele de sanatate fara o prealabila informare. Am uitat sa va spun ca m-am dus la neoruchirurg si am vrut sa imi dea o trimitere pentru un RMN dar acesta mi-a spus ca nu este cazul meu si mi-a recomandat un preparator fizic spunindu-mi ca mi s-ar cam, , atrofiat, , muschii care tin coloana si ar trebui sa fac niste exercitii anume pentru acestia. Oricum va multumesc mult pentru raspuns si va multumesc si in continuare.
0
28-03-2013, ora 12:39
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Intr-adevar, diagnosticul sindromului compresiv lombar se realizeaza de catre neurochirurg prin examinare clinica si nu necesita decat rareori o explorare RMN.
Este evident ca nu veti putea renunta la cele 20 kg in plus prin sport, deoarece va veti confrunta cu distrugerea articulatiilor (doar inotul este benefic in cazul supraponderabilitatii).
Kineto-terapia (gimnastica meciala specializata) este salutara si constituie, de fapt, alternativa la tratamentul chirurgical in cazul sindromului compresiv lombar.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
28-03-2013, ora 12:57
claudiu 38
Nu este medic/terapeut
claudiu 38
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
0
20-11-2013, ora 10:54
florinr
Nu este medic/terapeut
florinr
Buna ziua,

Tatal meu(58 ani) sufera de coxartroza si datorita durerilor mari, am inceput sa ne gandim la operatie. Dupa mai multe cautari pe internet, am aflat ca aceasta operatie se poate realiza in mai multe feluri:

Abordari chirurgicale: posterior, lateral si anterior.

Traditional, inteleg ca se utilizeaza abordarile posterior si lateral, insa acestea necesita timp lung de recuperare. Se pare ca metoda anterior permite o recuperare mult mai usoara, insa necesita masa speciala de operatie...
Intrebarea mea este urmatoarea. Aveti idee daca se practica acest tip de abordare in Romania? Cunoasteti persoane care au fost operate prin aceasta metoda in Romania?

Apreciez orice raspuns cu privire la acest subiect.

Mai multe informatii despre aceasta metoda: hipreplacement.com/about/about_surgery/anterior_surgery

Multumesc.
Cu stima
0
20-11-2013, ora 12:03
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va rog sa ma scuzati, dar nu am reusit sa inteleg tocmai singurul element important: greutatea/inaltime.
Asteptam detalii relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
20-11-2013, ora 14:06
florinr
Nu este medic/terapeut
florinr
Buna ziua

Tatal meu are inaltimea de 1.87 m si greutatea de 95 kg

Multumesc
0
20-11-2013, ora 15:45
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Da, cele 15 kg in exces nu constituie o catastrofa, dar contribuie mult la distrugerea cartilajului articular, alaturi de exagerarea efortului fizic.
Abordul chirurgical nu schimba extrem de mult datele problemei; infinit mai mult conteaza greutatea si antecedentele pacientului, tipul protezei, experienta chirurgului, recuperarea post-operatorie etc etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
20-11-2013, ora 16:08
florinr
Nu este medic/terapeut
florinr
Buna ziua,

Multumesc pentru timpul acordat, insa nu am primit un raspuns concret la intrebarile mele.
Datele problemei intradevar nu se schimba, insa abordul chirurgical reprezinta solutia de rezolvare a problemei, iar atunci cand exista mai multe solutii, ne intereseaza sa o gasim pe cea mai buna. Si sa o implementam, daca se poate.

Aceasta solutie pare mai buna din punctul meu de vedere (fara cunostinte de medicina insa). Poate ca este, poate ca nu.

Cu stima,
0
20-11-2013, ora 18:35
Dr. Manuel Nastai
Ortopedie si traumatologie, Stuttgart
Dr. Manuel Nastai
@florinr:
Oricat de ciudat vi s-ar parea nu prea exista un raspuns pentru intrebarea dvs. Fiecare chirurg implanteaza proteza de sold dupa cum a invatat el. Exista mai multe scoli de chirurgie ortopedica si fiecare zice ca abordul pe care il face este mai bun. In realitate sunt mai multe aborduri decat cele pe care le-ati precizat dvs (anterior, lateral, antero-lateral, anterior) si multe modificari ale lor. Fiecare din ele are avantaje si dezavantaje.

Din prisma celor mai sus mentionate si a faptului ca un chirurg nu va face niciodata alt abord decat cel cu care este obisnuit doar pentru ca asa doreste pacientul, va propun o alta abordare: cautati-va chirurgul despre care ati primit cele mai bune recomandari de la oameni operati de catre el, unul care are o experienta bogata cu astfel de operatii. Acest lucru va duce la succesul operatiei.
0
10-01-2014, ora 12:25
Barbumatei
Nu este medic/terapeut
Barbumatei
Buna ziua, as vrea sa va impartasesc o experienta de-a mea. Am 42 de ani, sunt putator de cuvant la Politie si de 4 ani viata mea a devenit un calvar pentru sufar de coxartroza dr si gonartroza la ambii genunchi. Nu ma puteam incalta, nu puteam sa imi iau pantaloni, nu puteam sa iau ceva de jos, nu puteam sa mai stau la birou, un calvar. In urma cu 3 luni mi-am pus proteza de sold, in Bucuresti la spitalul Floresca, la dr Andrei Ioan Bogdan si dnul dr Badica. Echipa este exceptionala, medicii foarte amabili, seriosi. Ma simt excelent, nu mai am dureri, pot sa ma aplec acum. Dr Andrei mi-a facut injectii si la genunchi si sunt foarte bine. Va multumesc.
0
19-01-2014, ora 22:54
Dr. Andrei Ioan Bogdan
Ortopedie si traumatologie, Bucharest
Dr. Andrei Ioan Bogdan
Buna ziua. Pentru dnul florinr: artroplastia unei articulatii are foarte multi parametrii care influenteaza evolutia favorabila a pacientului: varsta, gradul de osteoporoza, greutatea, tonusul muscular, afectiunile colaterale, psihicul (tin de pacient), alti parametri care tin de medic: experienta, echipa operatorie, momentul ales, tipul de proteza ales, modul in care se desfasoara interventia, alti parametri care tin de modul de recuparare, moralul pacientului postoperator, etc. Dintre toate aceste variabile, este greu sa spunem ca una sau alta sunt mai importante, dar este important sa spunem ca fiecare medic ortoped, chirurg, opereaza in felul lui, in ritmul lui, fara a schimba nimic din ce a invatat la rugamintea pacientului, ci doar din propria initiativa. Si sincer nu cred ca abordul anterior schimba foarte mult datele problemei fata de unul lateral. Putem spune ca este mai putin invaziv, dar privita operatia in anasamblul ei, nu modifica evolutia foarte mult.
Numai bine!

Dr. Andrei Ioan Bogdan
medic ortoped
0
20-01-2014, ora 14:10
adriangrecu
Nu este medic/terapeut
adriangrecu
Buna ziua, am 22 ani si la varsta de 13 ani am fost diagnosticat initial, cu necroza septica cap femural drept si ulterior cu coxartroza cap femural drept. Problemele mele de sanatate s-au instalat la un an dupa ce am fost operat de epifizioliza. Am dureri acute in articulatie si mobilitatea acesteia este limitata, de fapt miscarea spre exterior este complet blocata. Protezarea soldului este o solutie pentru mine? Am fost la o consultatie la Dr Andrei Ioan Bogdan si am ramas impresionat de sinceritatea si profesionalismul dlui, dar mi-a spus ca operatia este cu esec programat, pentru ca la un moment dat proteza trebuie schimbata si trebuie sa ma operez din nou. Nu stiu ce sa fac...
0
20-01-2014, ora 14:15
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Intr-adevar, aveti perfecta dreptate: ca orice dispozitiv mecanic, proteza este supusa diverselor tipuri de stress-uri biomecanice, mai ales uzurii componentelor aflate in frecare.
La varsta tanara, chiar si cea mai performanta proteza se uzeaza in 10-15 ani, necesitand schimbarea ei (proteza de revizie).
Pe de alta parte, calitatea actuala a vietii poate sa impuna protezarea soldului, in conditiile in care aveti dureri importante, iar perimetrul de mers este limitat drastic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
07-02-2014, ora 11:45
ioncosmovici
Nu este medic/terapeut
ioncosmovici
Mama mea a fost operata de coxartroza la dr Andrei Bogdan, are proteza cimentata de titan. Operatia a mers bine, medicul foarte amabil si serios, iar conditiile de la spitalul Floreasca...nu la fel de bune ca medicul, dar acceptabile, iar cel mai important lucru este faptul ca spitalul ne-a dat proteza gratuit. Acum are 2 ani de la operatie si mergem sa il operam si pe celelalt.
0
07-02-2014, ora 19:02
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Intr-adevar, protezele sunt decontate intergal prin Programul National de Endoprotezare.
Exista chiar clinici care interzic pacientilor sa-si achizitioneze protezele, ca in orice tara civilizata.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns
48 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: