degenerescenta maculara destul de avansata.. ce solutii sunt?
matusa mea in varsta de 62 de ani are diagnosticul de degenerescenta maculara destul de avansat.
Lucreaza la calculator destule ore.
Ce se poate face? stiu ca tratament nu exista in afara de niste vitamine. Mi-e frica sa nu orbeasca!!!
Multumesc
Lucreaza la calculator destule ore.
Ce se poate face? stiu ca tratament nu exista in afara de niste vitamine. Mi-e frica sa nu orbeasca!!!
Multumesc
5 comentarii
am uitat sa spun ca are si diabet destul de grav, tine regim si face tratament ins acontinua sa lucreze la varsta dumneaei.
Buna dimineata! Se descriu doua tipuri de degenerescenta maculara legata de varsta( DMLV) : nonexudativa( uscata) si exudativa ( umeda); risc mare de orbire prezinta forma exudativa; pentru stabilirea unui diagnostic exact, se recomanda angiofluorografia; in cazul in care este vorba despre DMLV exudativa, pentru a preveni pierderea in continuare a vederii, se recomanda tratament cu Avastin ( Bevacizumab); DMLV nonexudativa progreseaza lent si, pentru aceasta forma, se recomanda suplimente cu vitamine antioxidante si luteina;aceste suplimente se administreaza si in DMLV exudativa; numai bine
Multumesc mult, doamna doctor!
Ii voi spune ce mi-ati scris
Ii voi spune ce mi-ati scris
Shiitake- Maitake si Vision ( Secom) sunt indicate in degenerescenta maculara umeda sau uscata,
Buna ziua!
Fratele meu, in varsta de 18 ani, a fost diagnosticat cu boala Best. Mai cunoste cineva asemenea cazuri/ cum se descurca/ cum avanseaza boala?
Multumesc!
Fratele meu, in varsta de 18 ani, a fost diagnosticat cu boala Best. Mai cunoste cineva asemenea cazuri/ cum se descurca/ cum avanseaza boala?
Multumesc!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5degenerescenta maculara umeda
- 4Degenerescenta Maculara
- 4degenerescenta oculara.. ce mediacemente sa iau pentru intarirea vederii?
- 0Degenerescenta maculara si cataracta
- 0Recomandare clinică Bucuresti
Mai multe informații despre: Degenerescenta maculara
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: