Dependent de droguri de 11 ani

11-05-2016
simo07
Nu este medic/terapeut
simo07
O sa scriu aici in speranta ca imi va raspunde cineva.Prietenul meu se drogheaza de 11 ani, de 1 an jumatate suntem impreuna, toata perioada asta cat am fost impreuna am simtit o pana in maduva oaselor, are peste 10 internari la Sf Stelian, 2 internari la centre postcura, nu reuseste sa lase pastilele si tot ce isi mai injecteaza el, din ce stiu eu, diazepam, rivotril, tramadol, coaxil, xanax, distonocalm, stiu doar ca ia multe, nu stiu combinatile, si suboxona pe care si o injecteaza, asta stiu de la el, poate sa fie altceva...la cat de mult minte se crede si el, am incercat impreuna cu parintii lui sa l ajutam, l am inteles, am fost alaturi de el, a fost la tara sa schimbe aerul cartierul, n a mers..primul lucru pe care l a facut cand a avut bani a intrat in prima farmacie si a luat tot felul de medicamente..atunci cand le ia nu mai stie ce face, ce vorbeste, abia daca poate sa scoata 2 cuvinte pe gura, e nervos, nu te poti intelege cu el nici cu vorba buna nici cu aia rea..cu nimic, nu stiu ce sa mai fac ce sa mai incerc, stiu ca drogurile sunt mai puternice dar..trebuie sa existe o solutie pentru toate astea...sunt disperata!
4 comentarii
0
24-05-2016, ora 18:00
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
cred ca esti disperata Simo dar in primul rand trebuie sa-si doreasca el cu adevarat sa faca ceva iar asta necesita de multe ori mult timp si multa psihoterapie.
La Sf Stelian a urmat in paralel si psihoterapie? sau doar la centrele postcura?
ai incercat vreodata sa mergi impreuna cu el la psihoterapie?..uneori poate sa ajute.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
0
24-05-2016, ora 21:29
simo07
Nu este medic/terapeut
simo07
Cât timp e la spital face de toate... După ce iese, e ca si cum n A fost internat, nu am fost cu el la psihoterapie, nici măcar nu face asta după ce iese, sta un timp maximum e de 2 luni și apoi se injectează nu stiu cu ce dar nu e heroina sau se îndoapă cu pastile si nu ne putem înțelege deloc când face asta..stiu ca e nevoie de timp dar timpul ăsta ma consuma pe mine, psihic, fizic și financiar.știu ca doar el se poate schimba trebuie să vrea asta, știu ca nu are voința.. Ce pot eu să fac în timpul ăsta?!
0
24-05-2016, ora 21:54
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Situatia in care te afli tu acum Simo se numeste codependenta si de obicei evolutia pe termen lung e spre deteriorare.
Sugestia mea e ca in perioada in care nu e internat sa mergeti impreuna la sesiuni de psihoterapie de cuplu. Pana la urma, din cele mentionate aici, relatia voastra e cea ce are nevoie de o interventie...si oricum interventia va trata ceea ce sta in calea relatiei voastre, comportamentul adictiv.

E posibil ca rezultatele sa nu fie unele spectaculoase dar e destul de probabil sa fie semnificative.
Cu alte cuvinte, atunci cand te lovesti cu capul de un zid, te simti mai bine si atunci cand te opresti o perioada mai lunga sau te izbesti mai putin dureros.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
0
25-05-2016, ora 08:23
simo07
Nu este medic/terapeut
simo07
Tot ce am făcut până acum a fost doar să l ajut.. Se pare că eu am nevoie de ajutor, mi am dat seama de relația codependenta acum ceva timp și cum tot ce am făcut până acum nu l a ajutat cu nimic..acum 2 săptămâni când a luat supradoza de pastile și s a injectat am decis să îl las..singur, de atunci e internat la sf Stelian, n am fost la el nici mama lui si sper când iese sa fie mai motivat.cum puteam să merg la ședințele de psihoterapie când el se pastila in fiecare zi, stătea pe străzi (ai lui l au dat afară și l au primit de multe ori) nu voia să facă nimic, mă manipula și ma mintea, el spunea că se pricepe la asta și că reușește de fiecare dată, culmea e că știam că face asta cu mine, era vizibil doar ca eu înțelegeam de ce o face si incercam să l ajut.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dependenţa de pornografie
  • Topul alimentelor care creează cea mai mare dependență
  • Dependența de cumpărături (oniomania)
  • Dependența față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia și anxietatea
  • Un nou tratament pentru dependența de alcool
  • Dependența de jocurile de noroc
  • Dependența de smartphone și nomofobia
  •