dermatita atopica

12-03-2012
onnettepetrescu
Nu este medic/terapeut
onnettepetrescu
Copilul meu are acum 9 luni si jumatate. Are portiuni de piele uscata, unele putin rosii si aspre la atingere.
Le-am depistat inca de cand avea 2 saptamani, la atingere erau aspre, dar am crezut ca dupa baie ii este frig si i s-a facut pielea 'ca de gaina'. Acu vreo luna i-au aparut pe fundulet si am crezut ca e de la Pampers, pe care l-am schimbat cu P.Premium, dar nicio schimbare. Medicul pediatru mi-a zis sa-l dau cu Fluocinolon. L-am dat 2 zile dupa care am renuntat( nu prea sunt de acord cu cortizonul).
Am ajuns la dermatolog unde mi-a zis sa renunt la banane, citrice, carne, oua.
Mi-a prescris Zyrtec, picaturi, Locoid si Biapol unguent si ceva produse Aderma. Mi-a zis ca ar avea o alergie si nu stie la ce.
Dupa multe citite banuiesc ca ar avea dermatita atopica si ca nu ar fi de alimente(nu folosesc nimic din comert, in afara de biscuiti si fructe)
Am mai auzit si de Atolys ptr. dermatita atopica.
imi puteti da vreun sfat?
4 comentarii
0
24-03-2012, ora 23:00
diana alessia
Nu este medic/terapeut
diana alessia
Cand fetita mea avea 1-2 luni, avea pe fata niste cosulete, uneori rosii. D'na doctor, nedorind si dumneaei ca si mine, sa nu'i adminitrez vreun tratament medicamentos numaidecat, mi'a recomandat sa o spal pe fata cu apa in care am fiert in prealabil tarate ( imediat i'au trecut acele cosulete), iar pt fundulet, nu cu mult timp in urma am ajuns si noi la dermatolog unde ni s'a spus sa nu mai folosim servetele umede si parfumate, sa spalam funduletul si pasarica de 2-3 ori pe zi cu sapun special pt bebelusi si clatit cu apa cu bicarbonat pt a'i reda pH'ul pielii, apoi seara, inainte de culcare, un strat subtire de Travogen. Aceste tratamente au facut minuni in cazul nostru.

Speram sa va fie de folos aceste indicatii, daca doriti sa le folositi, numai bine, sanatate !
0
25-03-2012, ora 08:31
onnettepetrescu
Nu este medic/terapeut
onnettepetrescu
Multumesc mult pentru indicatii!
0
25-03-2012, ora 10:04
elinabv
Nu este medic/terapeut
elinabv
Baietelul meu la 2 luni a fost diagnosticat cu dermatita atopica intrucat avea pe picioruil stang la pliul de la pampers niste bubite rosii care s-au transformat intr-o eczema, medicul dermatolog cu specializare in pediatrie mi-a recomandat sa nu il mai sterg cu servetele umede, sa il spal de fiecare data cand ii schimb pampersul si sa ii dau cu sudocrem ca e cea mai buna crema, asa am facut dar nici un rezultat mai mult se intindea si pe testicole iritatia, am renuntat la sudocrem si am trecut la bepanthen, dupa o luna, nici un rezultat, am primit din italia de la o prietena o crema care se recomanda acolo pentru dermatita si nimic nu a avut nici un efect pana cand nu i-am tamponat zona iritata cu violet de gentiana 1 data pe zi si la fiecare schimbat de pampers am folosit crema de galbenele, in 2 zile au facut minuni, eczema s-a vindecat perfect si pielea este foarte fina si hidratata. Concluzia mea este ca degeaba cheltuiesi o gramada de bani pe creme scumpe ca pana la urma solutia poate fi intr-o crema de galbenele luata cu 3 lei de la farmacie. Incercat si remediile naturite se poate sa aiba efect. In plus cand il spalam inainte sa ii pun pampersul ii puneam in apa si o cana de ceai de galbenele. Multa sanatate !
0
26-03-2012, ora 19:34
onnettepetrescu
Nu este medic/terapeut
onnettepetrescu
Multumesc, elina bv! Ce-i drept cremele scumpe i-au hidratat pielea, dar o vindeca in intregime, voi incerca si ceaiuri si crema de galbenele! Merci!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul