Diagnostic parodontoza

28-08-2016
Julia Colomb
Nu este medic/terapeut
Julia Colomb
Bună seara! Mama mea are parodontoza; de ceva timp mi-am dat seama că a început să mi se retragă gingia de pe dintele din față, sus. La partes de jos, de câțiva ani buni am sensibilitate pe lângă cariile de colet. Am o higiena bună a danturii, nu am tartru deloc. Întrebarea mea este dacă parodontoza este ereditara și dacă ceea ce am observat ar putea fi semne că aș avea. Mulțumesc!
2 comentarii
0
28-08-2016, ora 19:18
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna seara,
multe dintre afectiunile parodontale s a aratat ca ar fi ereditare insa nu este obligatoriu sa fie asa. ar fi bine sa tine ti sub control riguros si consecvent starea dintilor dumneavoastra cu atat mai mult ca deja au niste carii de colet care ar fi bine sa vi le rezolvati inainte sa va dea probleme mai mari.Sugestia mea ar fi sa verificati periodic acele carii de colet pe care presupun eu ca le ati si plombat.:) in caz contrar va sugerez sa o faceti cat mai repede cu putinta.

O seara frumoasa!
0
30-08-2016, ora 00:43
Julia Colomb
Nu este medic/terapeut
Julia Colomb
Mulțumesc frumos pentru răspunsul dumneavoastră! Da, cariile de colet le am plombate, și totuși am sensibilitate.
O altă întrebare : de ceva timp mi-am dat seama că în cerul gurii, atât pe partea stânga cât și pe partea dreaptă, lângă ultimele măselele, mi-au apărut 2 noduli, de mărimea unui sâmbure de cireșe, tari, pe care când îi ating cu degetul deranjează. Ar trebui să mă îngrijoreze prea mult?
Mulțumesc anticipat
O seară bună
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: