dieta cancer pulmonar

21-08-2012
Aley
Nu este medic/terapeut
Aley
Am fost diagnosticat post-operator cu cancer pulmonar ( adenocarcinom) in concluzie :

Ce am voie sa maninc ? Ex.: unii spun ca numai carne alba( curcan, peste) si alte Buruieni (legume, fructe etc).

Alti ca absolut orice.

Ps: (la cererea EXPRESA a sotiei) va spun si ca au fost indepartate adica scoase tot chirurgical si 2(doua) coaste.

Gata
Adica va multumesc anticipat TUTUROR celor care au experienta proprie

Ps. eu abia am fost operat dar' mor de foame': nu tu cirnati bere alea alea numai fructe legume si alte glume pui peste marar etc.aiureli.
19 comentarii
0
21-08-2012, ora 23:48
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
nu exista NICI UN MOTIV pentru care sa tii vreun tip de dieta, in legatura cu diagnosticul de cancer pulmonar. poti sa mananci absolut orice si absolut oricand (desigur, daca e de mancare). problema este cantitatea... daca reusesti sa tii o greutate normala in raport cu inaltimea, e in regula. adica fereste-te de supraponderalitate. nici o bere din cand in cand nu strica.

desigur ce ar fi foarte util (defapt ar fi exceptional) ar fi sa nu fumezi. deloc!
0
22-08-2012, ora 08:46
Aley
Nu este medic/terapeut
Aley
Va multumesc pentru raspuns. Da, cu fumatul am renuntat si inca nu simt dorinta.
0
22-08-2012, ora 22:48
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
foarte bine. este prevazut tratament cu citostatice ?
0
23-08-2012, ora 07:50
Aley
Nu este medic/terapeut
Aley
O ! Da am trecut oarecum Ok de primul tratament (formula 3 zile tratament 21 pauza).Totul pare bine mai putin faza cu parul de pe cap care oricum la mine era tuns scurt fiind des, acum ma pieptan cu prosopul.
Nu e bai creste.


Are cineva cunostinta.? efectele de amorteala si durere postoperatorii cam in cit timp trec ?
0
24-08-2012, ora 22:29
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
depinde. nu la toata lumea e la fel. in orice caz, daca te deranjeaza prea tare, mai ales durerea, ar trebui sa ai in tratament de bun simt impotriva durerilor. iei ceva ?

altfel, ca tot suntem pe acest forum: spune-ne si noua, te rog, rezultatul buletinului HISTOPATOLOGIC, de la operatie + rezultatul CT-ului pe care l-ai facut inainte. si ce tratament faci acum. poate, deh, putem sa te mai ajutam cu ceva. si, desigur, ce schema de citostatice faci ? sunt gata sa pun pariu ca faci ceva ce contine Taxotere sau Sindaxel... de la faza cu parul.
0
25-08-2012, ora 09:40
Aley
Nu este medic/terapeut
Aley
1) Da ocazional Tramadol (100) retard si paracetamol.
2) Acum urmeaza partea cea mai "complicata" termeni medicali : Citez din rezultatul histopatologic
ADENOCARCINOM bronhopulmonar slab diferentiat cu invazie pleurala si invazia periostului costal adiacent, fara metastaze ganglionare.

Rezultatul CT(computer tomograf) (in meseria mea CT=centrala termica) nu il am acesta fiind trecut in format electronic si din cite am inteles acesta fiind aproape orientativ de precis, asa ca s-a apelat ( fiind spitalul militar Bucuresti) la medicina nucleara mai precis la "scintigrafie de perfuzie DR/STG=46/45, scintigrafie osos leziuni secundare costale in curs de constituire ?

Concluzia Fiind "OPERAM SI VEDEM CE ESTE ACOLO" zis si facut adica post operator LSD cu invazie parietala limfadenectomie mediastinala prietectomie C4, C5-arcuri posterioare.

3) cu privire la medicatia ( citostatice) la Coltea nu am primit pina acum detalii cu privire la denumirea exacta a elementelor citostatice

Puteti preciza " schema "de citostatice am spus ca tratamentul este : 2 zile perfuzi (cateter cu supapa) pardon uit ca se numeste Branula etc. 1zii o injectie in (umar) 21de zile pauza.
sa inteleg ca de fapt "schema se refera la medicatie si nu la aplicarea ei?
Urmeaza samerg din nou la tratament cu citostatice la sfirsitul lunii si cred ca de data aceasta am sa intreb de medicatie.

Intrebare: urmez tratament cu ciostatice preventiv, :
a) cite sedinte(cite lunii) ?
b) cum se poate vizoaliza o eventualo recidiva a acestui tip de cancer si cind este necesar sa fac alt control adica dupa cite sedinte de chimio ?
cum de sa aplicat la aceste sedinte acum dupa operatie pe baza ? al carui rezultat si cum pot sa vizualizeze medicul oncolog, rezultatul tratamentului.?
0
25-08-2012, ora 15:12
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
tramadol retard 100mg nu se ia ocazional! de asta ai dureri. se ia dupa ceas, un comprimat dimineata, un comprimat seara, cat timp ai dureri + paracetamol cate 2 pastile de 500 mg odata la 4-6 ore sau cand ai nevoie. in cateva zile/saptamani de la operatie ar trebui sa nu mai ai nevoie de tramadol, sau poti sa injumatatesti doza cand simti ca durerile se amelioreaza, ca apoi sa renunti de tot.

ai fost operat de un cancer pulmonar cu un stadiu... cel mai probabil, pe baza informatiilor date de tine, de tipul T3 N0, dar nu se stie daca exista sau nu metastaze. de asta ar trebui sa vedem si noi rezultatul CT-ului si al scintigrafiei osoae. altfel cu siguranta ca inainte de o operatie pentru un CANCER PULMONAR in ziua de azi, mileniul trei, secolul 21, se face, inclusiv in ROMANIA un examen care se numeste PET/CT. ca un CT pe care zonele afectate de cancer apar colorate, simplist spus. acum nu mai conteaza, aceasta investigatie poate fi folosita in cazul suspiciunii vreunei recidive.

fiind in tratament la coltea ar trebui ca dupa fiecare efectuare a tratamentului, sa primesti un "bilet de externare" in care sa scrie diagnosticul complet, detalii din istoricul bolii tale, planul de tratament si ce tratament faci, etc. trebuie sa recuperezi acel document! de principiu se fac cel putin 4 astfel de cicluri, sau chiar 6, pana la o noua reevaluare. ce medici se ocupa de tine ? din cate stiu la oncologie-coltea lucreaza dr. aldea.
0
25-08-2012, ora 18:47
Aley
Nu este medic/terapeut
Aley
Va multumesc pt. raspuns si scuze pt lipsa amanuntelor dar dupa prima sedinta de citostatice nu m-am simtit prea ok fapt pt care a mers mama cu iesirea din spital la medicul de familie. Deci nu am inca in posesia mea acel document pt a va putea furniza toate detaliile. Cum intru in posesia lui revin cu amanunte.

O noua reevaluare constind in ce tip de analize?
Va multumesc inca o data.
PS. Daca as dori si parea dvs. cum v-as putea contacta?
0
25-08-2012, ora 23:25
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
??? pai deja vorbim, nu ?
0
28-08-2012, ora 08:08
Aley
Nu este medic/terapeut
Aley
Citez din biletul de externare.spitalul Coltea:

1) Diagnostic externare: Neoplasm bronhopulmonar (LSD), operat (lobectomie superioara Dreapta -ADK G3 cu invazie parietala), in curs de PCT
2) Sa administrat tratament PCT : PACLITAXEL (z1) si CARBOPLATIN(z2). 1f Filgrastim profilactic dupa tratament

Medic curant Dr.patru Raluca Ileana MSON. sef.sectie oncologie Dr.Aldea Ciprian Medic primar.
0
30-08-2012, ora 00:08
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
foarte bine. ce zice buletinul anatomopatologic, de la operatie ? si dupa aceea, sau macar inainte, ai facut cumva si un examen CT ?
0
01-09-2012, ora 22:04
Aley
Nu este medic/terapeut
Aley
Scuze am apelat la cei ce au experienta medicala ori proprie am copiat de 2 ori ceace scrie in bilet de externare 1) sp.Militar 2) sp. coltea = rezultatul de la anatomie patologica ( un fel de morga) ce rezultat se asteapta de la ct fiinca eu nu am ramas decit cu CD si ceva planse format A3 si astea trunchiate

ISTORIC Sp Nasta- Sp militar -Sp Coltea acesta a fost traseul.Cu privire la cele notate de NPaduraru Sincer dinsu foloseste termeni atit de tehnomedicali ca nu reusesc sa fac diferenta dintre normalitate si ciudatenie.

Citez: "oi fi eu nebun dar cind vad pe unul/uni mai ca mine creste inima in mine! "
0
02-09-2012, ora 19:11
Aley
Nu este medic/terapeut
Aley
Abia acum pricep cite ceva Domnul doctor explica teoria ca: cu tratament si medicamente se amelioreaza starea de fapt sau char te poti vindeca.
Domnul Paduraru explica(sau crede ca stie chiar tot) : cu tratament Naturist, Ioga, Aromaterapie, stari enercetice(altele dect cele din fizica clasica ), efectul de piramida, masaj energetic, diete sofisticate, si alte noutati ""Stintifice"
Eu sunt de parere ca fiecare OM are dreptul sa aleaga, sau sa ALEAGA singur eu nu sper la nici o insanatosire magica.cu nici una din metode.

Raspuns privat pentru Domnul Paduraru pina nu cunoasteti omul nu va bazati pe experienta (exceptia ce infirma regula) da eu am vazut moarte cu ochi de mai multe feluri(eu am scapat ) asa ca nu mai va chinuiti pt. mine.
Nu am de gind sa ivat medicina cu atit mai putin Oncologie.Ramin la sub cultura de inginer. cu fire si letcon si alte minuni.


Cam atit ce fac celulele, ce maninca (de ce se tranzmit pe cale ereditara de la parinte la fat nu stiu) asa cu tata a murit tot de cancer la clon alea alea nfumator, nonalccolic o viata temperatea si atunci de unde?.
0
02-09-2012, ora 19:45
Aley
Nu este medic/terapeut
Aley
Ca de prosti nu mi-e mila !
Inginer nu poti fi. Poate absolvent de facultate tehnica. Romania a avut 5 inguineri doar, daca includem pe Salighi si Coanda.
Esti baiat fain, ca si eu am facut tot facultate tehnica, dar esti prea ignorant.
Dar minti. Diete sofisticate ? Cind ti-am zis eu de diete sofisticate. Ti-am zis sa maninci ca betivii la bufetul garii ( cirnati, mici, telemea ). Nimic de la plante cam doua luni.
pastrama nu e dieta sofisticata.
Te iert ca ai incercat, doar, sa fii sarcastic !

Ca sa vezi ca eu tocmai pe dos am inteles da scuze initial credeam ca teai aliat cu soacramea ca ea "le are pastea cu energo si cu masaje termo.
Scuze de scinduri el am hotarit CREMatoriu.
0
02-09-2012, ora 20:07
Aley
Nu este medic/terapeut
Aley
Apopos 2 doua luni ?inainte, , dupa, acum, prezent, trecut, viitor ?. Serios am citit istoric si nu vad nimic cu alea doua luni.
Da faza cu betivi de la bufet (sau sefi de santier) tia iesit beton de unde ai stiut?

Ti-am zis sa maninci ca betivii la bufetul garii ( cirnati, mici, telemea ). Nimic de la plante cam doua luni.
pastrama nu e dieta sofisticata.

Eu Automatica. continuarea.abia acu a venit raspunsul cu temenu de TCM parca ceva cu Tehnologia Constructiilor de Masini )si restu
Nea alecu, esti pe pruine esti sigur sau ca si mine doar constient ca toate se opresc la int in spital la out esti un mort umblator off pow.
Macar la mine a fost fain pina la OP.am avut o viata ok.nu pare rau la mine de aproape nimic.
0
12-09-2012, ora 10:07
rita
Nu este medic/terapeut
rita
Buna Ziua! Va rog nu va ingrijorati inutil cancerul este considerat acum vindecabil.Nu ma considerati o optimista doar pentru a va incuraja ci de pe pozitia unei persoane operata de adenocacinom in luna octombrie 2011, Pot sa va spun ca perioada de recuperare este destul de grea si lunga (cam 6 luni).Referitor la amortela ce o aveti se diminueaza treptat
La mine care am aproape 12 luni de la operatie mai persista amorteala doar la talpi.Referitor la dieta este bine sa va ascultati sotia adica sa mancati sanatos:cat mai putina carne rosie, fara bere, fara tigari.Eu am urmat si cu produse recomandate de medicul oncolog de la Energy Plus.Ca sfat ar fi sa urmati intocmai recomandarile medicului
oncolog si sa aveti grija de imunitatea organismului.Am avut momente grele in aceasta perioada de aproape 12 luni dar vazind ca starea generala se imbunatateste mi-am schimbat starea de spirit.Va doresc insanatosire grabnica si daca doriti sa mai discutam ma puteti contacta la nr.telefon 0743248929.
0
14-09-2012, ora 21:06
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
intr'adevar, cancerul ESTE o boala cu potential vindecabil, dar depinde foarte mult de stadiul initial in care este pus diagnosticul si de aplicarea unui tratament corect.
0
16-09-2012, ora 10:13
Aley
Nu este medic/terapeut
Aley
va multumesc Tuturor se poate inchide subiectul.
0
16-09-2012, ora 11:19
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
numai bine !

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.