Dinți mobili

07-10-2020
Anassil
Nu este medic/terapeut
Anassil
Buna seara, va rog ajutați-mă! Dinții din fata si de sus și de jos se mișcă de 2 ani dar frt puțin, insesizabil chiar. De 2 luni sunt obsedată de ei și ii mișc in fiecare zi sa văd dacă se mai mișcă sau nu și cred ca mai rău am făcut pt ca acum se mișcă frt tare. Adică dacă ma uit in oglinda și împlini dintele se vede cum se mișcă, nu foarte tare dar se vede. Jos am tartru dar sus nu. Gingiile sunt roz și nu ma doare nimic. Imi e Rușine dar bani de stomatolog nu am, am rămas fără servici și nu știu efectiv ce sa fac. Trebuie sa recunosc ca in lunile astea 2 nu m-am mai spălat așa des adică dim și seara pe Dinți pt ca mie frica sa nu cada in timp ce ma spăl...am așa un fix eu. Oare e Parodontoza? Soțul meu a avut la fel acum mult timp și după ce și-a făcut detartraj nu s au mai mișcat deloc.el spunea ca dacă împingea dintele cu limba se mișcă și după detartraj nu s-au mai mișcat deloc. Dacă strâng bani pt detartraj oare rezolv problema? Multumesc anticipat.
4 comentarii
1
08-10-2020, ora 07:47
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua, poate sa fie un grad de ''parodontoza'', doar din povestiri nu se poate pune diagnostic. Bacteriile sub si supragingivale sunt cele care declanseaza aceasta patologie, dintre factorii pe care ii putem controla intr-un fel. Asa ca detartrajul periodic este solutia initiala, apoi uneori sunt necesare tratamente extinse. Periajul zilnic, de 2 ori cate 2-3 minute este sential + curatarea cu ata dentara+ alimentia sunt foarte importante. Aveti vreo radiografie panoramica chiar mai veche? ne poate da multe informatii. De asemenea, conteaza daca aveti pierdute unitati masticatorii ( masele ) pe lateral; daca nu aveti dentitia completa, este posibil sa fie suprasolicitati dintii frontali.Incercati sa nu dezvoltati o obsesia din aceasta situatie, sa intelegeti ''mecanisul '' ei si sa faceti tot ce tine de dumneavoastra sa o tineti in frau. Numai bine!
0
12-10-2020, ora 14:06
Anassil
Nu este medic/terapeut
Anassil
Multumesc mult pentru răspunsul dvs. Nu am nici o radiografie, da am o măsea căzută in partea dreapta jos, am avut o plomba pusă apoi a căzut plomba și după și măseaua, rădăcina fiind încă acolo. Am început da ma spăl de 2 ori pe zi cu elgidium și trebuie sa recunosc ca exista o îmbunătățite, parca nu se mai isca așa tare. Sper sa ajungă sa nu se mai miște deloc. Dimineața se mișcă extrem de tare după pe parcursul zilei se “stabilizează “.
0
12-10-2020, ora 15:43
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua! O mobilitate foarte mica, fiziologica, exista la nivelul tuturor dintilor. In mod normal nu este perceputa de pacient. Igiena riguroasa este esentiala. O sa incerc sa revin cu un tuturial despre utilizarea atei dentare, este inca un mijloc important de control al curatarii. Numa bine!
1
17-08-2022, ora 06:36
Castan
Nu este medic/terapeut
Castan
Bună ziua! Am câțiva dinți mobili și unul lipsă. Aș vrea să mă sfătuiți care ar fi cea mai buna metodă de imobilizare a dinților: cea cu sârmă ortodontică sau cea cu fibră de sticlă, cu precizarea că medicul stomatolog mi-a pus că îmi pune și dintele lipsă intre cei mobili - nu implant. Vă mulțumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul