Distimie: ajustare de doze/ schimbare medicamente din schema

10-02-2019
flavian.manea
Nu este medic/terapeut
flavian.manea
Am fost diagnosticat cu depresie acum mai bine de 5 ani. Am schimbat medicatia si medicii de multe ori in decursul timpului: prima data am inceput cu Sertralina 100 mg, m-am simtit bine o perioada apoi am recidivat si am introdus mirtazapina, m-am simtit bine o perioada de cateva luni dupa care a recidivat din nou si mi-am pierdut increderea si am renuntat de tot la tratament. M-am chinuit un an de zile sa-mi revin prin metode naturale: sport, suplimente la greu, psihoterapie, dar n-am reusit. Am revenit din nou pe tratament dupa 1 an, am mai facut schimbari in decursul timpului iar acum iau ca antidepresiv 20mg escitalopram dimineata, 300 mg depakine tot dimineata, 100 mg midora seara. M-am simtit bine o perioada vara trecuta cam 2-3 luni si 1-2 saptamani recent de cand am facut ultima modificare. Dar inca am zile cand depresia/starile de rau ma apuca din nou alaturi de simptome cum ar fi colon iritabil (diaree), balonare, flatulenta, eructatii, dureri in zona abdominala, dureri de stomac si chiar dureri de cap (simt dureri in zona trunchiului cerebral care coboara in jos pana in zona lombara). De asemenea am mai luat gerodorm dar am incercat sa renunt la el si sa adorm singur. Cand nu ma simt bine dorm foarte mult (peste 12 ore), adorm greu si ma trezesc greu. Psihoterapia si sportul ma ajuta mult atunci cand si tratamentul functioneaza. Ma gandeam sa reintroduc Mirzaten 15 mg seara. M-a ajutat in trecut (cel putin o perioada). Ce parere aveti?

M-ar putea interesa daca vreun medic psihiatru mi-ar putea explica de ce aceste simptome revin de fiecare data dupa o perioada in care ma simt bine si ce as putea face sa ma echilibrez complet? De 5 ani ma chinui cu reechilibrarea. Nu cred ca am atins o perioada de 4 luni in care sa nu mai am simptome.

Va multumesc
3 comentarii
0
10-02-2019, ora 21:30
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Din ce descrii ca simptome pare a fi vorba de 2 boli, incearca sa tii sub control cu dieta potrivita sindromul de colon iritabil, poate ca asta te dezechilibreaza, mai ales ca aceasta boala se manifesta si cu simptome pe partea psihica ! Neaparat sa incerci ceaiurile cu efect pe sistemul digestiv ( galbenele, musetel, salvia, troscotul..) !
0
11-02-2019, ora 07:46
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Verificați dacă nu sunt și probleme medicale.
Spuneți că ați făcut și psihoterapie, dar faptul că depresia revine, îmi spune că n-ați reușit să vă schimbați modul de gândire și să dobândiți competențe să țineți depresia sub control.V-a făcut și evaluare psihologică? Poate aveți niște scheme cognitive disfuncționale care ori de câte ori sunt stimulate, favorizează reapariția depresiei. Dacă psihoterapeutul nu este și clinician faceți o evaluare psihologică la un PSIHOLOG CLINICIAN CU EXPERIENȚĂ, pentru a depista ce anume provoacă revenirea depresiei.
0
11-02-2019, ora 17:49
flavian.manea
Nu este medic/terapeut
flavian.manea
Problema cu colonul iritabil sigur vine de la creier, pentru ca starile rele si aceste simptome vin la pachet de fiecare data ! Nu stiu ce sa zic in legatura cu psihoterapia, nu cred ca ma ajuta daca nu ma simt bine, sincer ! Tot cred ca este vorba de un tratament potrivit ca sa mearga bine si psihoterapia.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: distimia

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: