Diferente intre depresia clinică si distimie

19-12-2021
Claudiaa98
Nu este medic/terapeut
Claudiaa98
Care este diferenta intre depresia clinică si distimie sau, altfel zis, ce inseamna depresie clinică si ce inseamna distimie?
2 comentarii
0
11-01-2022, ora 15:28
Eduardanton30
Nu este medic/terapeut
Eduardanton30
Bune, nu știu să zic ce înseamnă distensie, însă depresia clinica e ceva serios și trebuie tratată mereu...
0
11-01-2022, ora 23:27
Therapy Sessions by Psihoterapeut Zsolt Orban
Identitate neconfirmată
Therapy Sessions by Psihoterapeut Zsolt Orban
Depresia clinică sau depresia majoră este o tulburare afectivă caracterizată de cel puțin două săptămâni de dispoziție scăzută prezentă în majoritatea situațiilor. Adesea este însoțită de stimă de sine scăzută, pierderea interesului pentru activități plăcute în mod normal, energie redusă și durere emoțională fără o cauză clară.

Distimia, cunoscută și sub numele de depresie nevrotică, este o tulburare de dispoziție constând în depresie cronică, cu simptome mai puțin severe, dar de durată mai mare decât tulburarea depresivă majoră.

In oricare dintre cazuri, este nevoie de tratament atat medicamentos (prescris de catre medicul psihiatru) si psihoterapie!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul