Diferente intre depresia clinică si distimie
Care este diferenta intre depresia clinică si distimie sau, altfel zis, ce inseamna depresie clinică si ce inseamna distimie?
2 comentarii
Bune, nu știu să zic ce înseamnă distensie, însă depresia clinica e ceva serios și trebuie tratată mereu...
Depresia clinică sau depresia majoră este o tulburare afectivă caracterizată de cel puțin două săptămâni de dispoziție scăzută prezentă în majoritatea situațiilor. Adesea este însoțită de stimă de sine scăzută, pierderea interesului pentru activități plăcute în mod normal, energie redusă și durere emoțională fără o cauză clară.
Distimia, cunoscută și sub numele de depresie nevrotică, este o tulburare de dispoziție constând în depresie cronică, cu simptome mai puțin severe, dar de durată mai mare decât tulburarea depresivă majoră.
In oricare dintre cazuri, este nevoie de tratament atat medicamentos (prescris de catre medicul psihiatru) si psihoterapie!
Distimia, cunoscută și sub numele de depresie nevrotică, este o tulburare de dispoziție constând în depresie cronică, cu simptome mai puțin severe, dar de durată mai mare decât tulburarea depresivă majoră.
In oricare dintre cazuri, este nevoie de tratament atat medicamentos (prescris de catre medicul psihiatru) si psihoterapie!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 27depresie neelucidata
- 16Antidepresive sau doar psihoterapie
- 10ameteli - cum scap?
- 1depresia afecteaza si fizic?
- 56despre depresie... cum ati scapat de ea?
- 26Tulburare de adaptare; Depresie; Anxietate
- 17Depresie sau atac de panica?
- 9Antidepresivele si probleme cu erectia
- 1depresie, agitatie
- 6Fobia de moarte; am consumat etnobotanice si mi-a fost rau o saptamana
- 9Anxietate. Depresie... Tratament?
- 15cipralex-cine poate sa imi spuna cum actioneaza?
- 4Tahicardie tot timpul
- 5Posibila depresie?
- 7Atacuri de panica
- 4Depresie severa cronica
- 21Trăiesc ca să nu mor?! Caut prieten de suferinta
- 5Diagnostic depresie - luare in evidenta medicala?
- 7Intrebari si Raspunsuri Pt Cei cu Boli Psihice Diagnosticate:Schizofrenie, Bipolar, Depresie
Mai multe informații despre: Depresia Tulburarea distimica distimia depresie
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: