Diferente intre depresia clinică si distimie
Care este diferenta intre depresia clinică si distimie sau, altfel zis, ce inseamna depresie clinică si ce inseamna distimie?
2 comentarii
Bune, nu știu să zic ce înseamnă distensie, însă depresia clinica e ceva serios și trebuie tratată mereu...
Depresia clinică sau depresia majoră este o tulburare afectivă caracterizată de cel puțin două săptămâni de dispoziție scăzută prezentă în majoritatea situațiilor. Adesea este însoțită de stimă de sine scăzută, pierderea interesului pentru activități plăcute în mod normal, energie redusă și durere emoțională fără o cauză clară.
Distimia, cunoscută și sub numele de depresie nevrotică, este o tulburare de dispoziție constând în depresie cronică, cu simptome mai puțin severe, dar de durată mai mare decât tulburarea depresivă majoră.
In oricare dintre cazuri, este nevoie de tratament atat medicamentos (prescris de catre medicul psihiatru) si psihoterapie!
Distimia, cunoscută și sub numele de depresie nevrotică, este o tulburare de dispoziție constând în depresie cronică, cu simptome mai puțin severe, dar de durată mai mare decât tulburarea depresivă majoră.
In oricare dintre cazuri, este nevoie de tratament atat medicamentos (prescris de catre medicul psihiatru) si psihoterapie!
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 26De 4 ani de zile o depresie cauzata de un accident vascular
- 6Ar trebui sa imi fac probleme?
- 72Intrebare pentru medicii psihiatri si nu numai
- 2EMDR si tulburarea de stres post-traumatic
- 3pot contraceptivele sa dea depresie?
- 3Depresie accentuata
- 12intru in depresie
- 75sunt deprimata si vreau un sfat (in special de la germont)
- 9Antidepresivele si probleme cu erectia
- 6Fobia de moarte; am consumat etnobotanice si mi-a fost rau o saptamana
- 215Grup de suport pentru depresie, anxietate
- 1depresia
- 5Haloterapia si Depresia in BPOC, un semnal important pentru psihiatrie
- 6din starea asta de bine, dupa ce tine putin timp, cobor asa din ea
- 12Ati avut asa stari sau senzatii?ce parere aveti? mersi.
- 17tulburari psihice
- 3O boala sau mai multe
- 4Depresie si anxietate
- 4Depresie.
- 1Am nevoie de ajutorul vostru urgent. Mama are depresie, narcisism sever și multe alte probleme
Mai multe informații despre: Depresia Tulburarea distimica distimia depresie
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: