Diferente intre depresia clinică si distimie
Care este diferenta intre depresia clinică si distimie sau, altfel zis, ce inseamna depresie clinică si ce inseamna distimie?
2 comentarii
Bune, nu știu să zic ce înseamnă distensie, însă depresia clinica e ceva serios și trebuie tratată mereu...
Depresia clinică sau depresia majoră este o tulburare afectivă caracterizată de cel puțin două săptămâni de dispoziție scăzută prezentă în majoritatea situațiilor. Adesea este însoțită de stimă de sine scăzută, pierderea interesului pentru activități plăcute în mod normal, energie redusă și durere emoțională fără o cauză clară.
Distimia, cunoscută și sub numele de depresie nevrotică, este o tulburare de dispoziție constând în depresie cronică, cu simptome mai puțin severe, dar de durată mai mare decât tulburarea depresivă majoră.
In oricare dintre cazuri, este nevoie de tratament atat medicamentos (prescris de catre medicul psihiatru) si psihoterapie!
Distimia, cunoscută și sub numele de depresie nevrotică, este o tulburare de dispoziție constând în depresie cronică, cu simptome mai puțin severe, dar de durată mai mare decât tulburarea depresivă majoră.
In oricare dintre cazuri, este nevoie de tratament atat medicamentos (prescris de catre medicul psihiatru) si psihoterapie!
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3depresie de 9 ani
- 79Lipsa de aer. Ce trebuie sa fac?
- 31La 16 ani am suferit pt prima data o depresie/tulburare anxioasa
- 9Va rog ajutor!!! Am pielea unsuroasa, mai ales scalpul
- 12cred ca si parintii mei au probleme pshihice grele,
- 10singuratatea si depresia
- 12episod depresiv sever cu elemente psihotice
- 4Ameteala zilnica, oboseala. posibil depresie?
- 8Diabetul tip 2 si depresia
- 8Cand ma trezesc ma simt tare rau, simt creierul amortit
- 7Depresie, anxietate
- 12Sindrom obsesiv-compulsiv - ganduri oribile
- 4Depresie rezistenta
- 9Sunt adolescent si ma simt foarte singur si melancolic
- 436Ajutor! Atac Panic, Anxietate si Depresie
- 2Depresie
- 1Pareri doresc - xanax, mirzaten, convulex, sunt depedenta?
- 1Depresia si nevoia de oameni
Mai multe informații despre: Depresia Tulburarea distimica distimia depresie
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: