DR. MIHNEA DRAGOMIR - KLEBSIELLA PNEUMONAE
Buna domnule doctor, sunt confuza si mai mult incurcata in urma testelor multiple si vizite la ginecolog. O sa prezint povestea mea mai pe scurt si sper sa reusiti sa trageti o concluzie in urma celor relatate. Am 23 de ani si casatorita ( 1 sg partener ) pana in momentul de fata am avut 2 cazuri de candidoza. Anul trecut in octombrie am descoperit o inflamatie pe col (am simtit ceva pe col) ceea ce m-a condus la la dr. unde am facut Papanicolau si lama. Mi-a iesit papanicolau clasa II si TBS normal. La examenul bacteriologic frecvente epitelii, frecvente leucocite, flora polimorfa.
Am facut apoi cultura de col si mi a iesit klebsiela pneumonae. Asitenta a zis ca e grav ca s a luat pe cale sexuala...etc, etc. Am fost la alta doct. si a zis ca nu am klebsiella, mi a dat tratament dar acea inflamatie este prezenta.
Nu stiu ce sa mai fac...este posibil ca acea klebsiella sa mi afecteze colul? In momentul de fata nu ma mai protejez pentru ca mi doresc un bebe extrem de tare. Am incercat 2 luni si nimic, oare imi afecteaza fertilitatea acea inflamatie? Nu am alte simtome, nici sotul meu.
Am facut apoi cultura de col si mi a iesit klebsiela pneumonae. Asitenta a zis ca e grav ca s a luat pe cale sexuala...etc, etc. Am fost la alta doct. si a zis ca nu am klebsiella, mi a dat tratament dar acea inflamatie este prezenta.
Nu stiu ce sa mai fac...este posibil ca acea klebsiella sa mi afecteze colul? In momentul de fata nu ma mai protejez pentru ca mi doresc un bebe extrem de tare. Am incercat 2 luni si nimic, oare imi afecteaza fertilitatea acea inflamatie? Nu am alte simtome, nici sotul meu.
2 comentarii
"Rana pe col" este o predispozitie genetica. Anumite infectii o pot favoriza, dar nu reprezinta cauza ei. Klebsiella este un germene care mai rar dă inflamaţii vaginale, în schimb adesea dă inflamaţii ale vezicii urinare. Deci, ar putea fi o auto-contaminare din căile urinare. Nu cumva aţi avut o cistită nediagnosticată mai înainte ? Urinaţi des, cu dificultate şi evacuare incompletă, urină tulbure ?
În orice caz, mediul vaginal nu e prea favorabil Klebsiellei. De regulă, e descoperită acolo mai mult accidental şi cedează imediat la antibiotic. Pentru inflamaţia de pe col, ca şi pentru creşterea şanselor de a rămânea însărcinată, cea mai bună opţiune ar fi să urmaţi un tratament homeopatic.
În orice caz, mediul vaginal nu e prea favorabil Klebsiellei. De regulă, e descoperită acolo mai mult accidental şi cedează imediat la antibiotic. Pentru inflamaţia de pe col, ca şi pentru creşterea şanselor de a rămânea însărcinată, cea mai bună opţiune ar fi să urmaţi un tratament homeopatic.
Buna ziua.In urma unor analize de spermograma, sotul meu, a fost depistat ca este infectat cu klebsiella pneumoniae, la analizele de ancorpi i-au iesit titru de 1/320 (interval de referinta > 1/80 pozitiv), dar la cele de urina nu i-a iesit nimic.A primit un tratament de antibiotic la care klebsiella pneumoniae este sensibil si anume Tavanic( sa ia 21 de zile ) dupa care sa repete analizele. As dori sa stiu ce tratamente exista pentru a scapa cat mai repede de aceasta bacterie ? Multumesc frumos
Alte subiecte recente din această secțiune: