Drama unui avort
Ionela*: „Niciodată în copilărie nu mi-am închipuit că voi trăi cu un bărbat care se va culca cu mine, îmi va spune că ne căsătorim și nu va face asta ani de zile. Niciodată în copilărie nu mi-am închipuit că voi face două avorturi. Niciodată nu m-am gândit că vârsta de 20 de ani va fi atât de devastatoare pentru mine.
Îmi doream să avem copii, să fim fericiți, așteptăm să mă ceară în căsătorie. Nu mi-a spus nimeni că nu e bine să mă culc cu un bărbat cu care nu sunt căsătorită. Toți din jurul meu făceau asta. Sau așa vedeam eu. Am citit mai târziu despre câte avorturi s-au făcut în anii 90-2000. Două dintre ele sunt ale mele. Pe primul l-am făcut forțat. El m-a dus la spital fără să îmi spună pentru ce și a vorbit cu doctorul și mi-a făcut avortul. Am fost goală de viață după. Trăiam ca o stafie. Al doilea avort nici nu a mai contat, eram deja cu sufletul mort. L-am făcut conștientă, pentru că mă uram și pentru că îl uram pe el pentru ce îmi făcea. Nu m-am gândit la copil, ci la violența lui.
A fost o minune că am ieșit din acea relație. Dacă nu ieșeam, probabil ar fi urmat alte avorturi. Pur și simplu nu îi păsa de mine, ci doar de sexul cu mine. Iar eu eram îndrăgostită nebunește. Primul bărbat din viața mea. Iluzia dragostei aproape m-a ucis.
M-am urât îngrozitor pentru că am luat viața celor doi copii ai mei. Primii mei copii. Ani și ani de zile am ținut o rană în mine. Parcă umblam cu ei în mine. Mă gândesc zilnic la ei. Acum mă gândesc mai liniștit – biserica m-a ajutat să nu mor cu totul. Dacă atunci aș fi știu că biserica mă va ajuta, poate ar fi fost altfel. Poate aș fi ales să nasc copilul al doilea. Poate aș fi ales să trăiesc altfel, să refuz relația abuzivă care mi-a mâncat tinerețea.
M-am urât ani de zile. Cum am putut să fac asta? Zilnic am întrebarea asta în minte. Cum am putut să fac asta copiilor mei?”
*Numele a fost schimbat pentru protejarea identității
Îmi doream să avem copii, să fim fericiți, așteptăm să mă ceară în căsătorie. Nu mi-a spus nimeni că nu e bine să mă culc cu un bărbat cu care nu sunt căsătorită. Toți din jurul meu făceau asta. Sau așa vedeam eu. Am citit mai târziu despre câte avorturi s-au făcut în anii 90-2000. Două dintre ele sunt ale mele. Pe primul l-am făcut forțat. El m-a dus la spital fără să îmi spună pentru ce și a vorbit cu doctorul și mi-a făcut avortul. Am fost goală de viață după. Trăiam ca o stafie. Al doilea avort nici nu a mai contat, eram deja cu sufletul mort. L-am făcut conștientă, pentru că mă uram și pentru că îl uram pe el pentru ce îmi făcea. Nu m-am gândit la copil, ci la violența lui.
A fost o minune că am ieșit din acea relație. Dacă nu ieșeam, probabil ar fi urmat alte avorturi. Pur și simplu nu îi păsa de mine, ci doar de sexul cu mine. Iar eu eram îndrăgostită nebunește. Primul bărbat din viața mea. Iluzia dragostei aproape m-a ucis.
M-am urât îngrozitor pentru că am luat viața celor doi copii ai mei. Primii mei copii. Ani și ani de zile am ținut o rană în mine. Parcă umblam cu ei în mine. Mă gândesc zilnic la ei. Acum mă gândesc mai liniștit – biserica m-a ajutat să nu mor cu totul. Dacă atunci aș fi știu că biserica mă va ajuta, poate ar fi fost altfel. Poate aș fi ales să nasc copilul al doilea. Poate aș fi ales să trăiesc altfel, să refuz relația abuzivă care mi-a mâncat tinerețea.
M-am urât ani de zile. Cum am putut să fac asta? Zilnic am întrebarea asta în minte. Cum am putut să fac asta copiilor mei?”
*Numele a fost schimbat pentru protejarea identității
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1am facut un avort, ceva nu e in regula!help!
- 7dupa chiuretaj sex neprotejat, apoi am luat Postinor. sunt insarcinata?
- 13am sangerat foarte putin dupa avort
- 9In Romania exista pastila aia in loc de avort chirurgical?
- 8cum este sa ai 3 copii
- 13sarcina cervicala - stiti cazuri asemanatoare?
- 3exista avort fara anestezie?
- 3Am o mare problema.
- 9avort fara sa afle parintii
- 3Chiuretajul se face incepand cu saptamana a 5-a sau a 6-a?
- 36Experienta avortului... cum este?
- 6nu raman gravida de ce?
- 11De doua luni insa eu tot sunt slaba si imi este rau
- 7Avort in a patra saptamana
- 0probleme hormonale sau avort spontan ?
- 4Sindromul Post Avort
- 4Dureri după avort
- 0Primul Avort
- 033 de ani și 3 avorturi: 2 cu Medabon
Mai multe informații despre: Avortul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: