Dureri dreapta jos, de o saptamana ?

21-05-2021
Catalin Laurentiu5
Nu este medic/terapeut
Catalin Laurentiu5
Hello, rog un sfat poate ma puteti ajuta, sper sa fie cineva pe aici cu putina experienta ori in domeniu care ma poate indruma corect. Rog fara "du-te la medic nu intreba pe forum" ca nu asta te-am intrebat, aici e forum. Voi merge la medic din nou, insa trebuie sa aflu si unde e cel mai bine sa merg si ce sa-i cer.

Pe scurt : acum o luna am avut o durere extrem de puternica in dreapta, acompaniata cu stanga, cu senzatie de miscare (aveam impresia ca se misca ceva prin intestine) apoi febra, asta m-a tinut o noapte si a doua zi. Mi-am revenit, insa dupa cateva zile am simtit din nou dureri usoare in dreapta mai ales dupa ce mancam sau beam apa. M-a tinut asa cu pauze, pana acum o saptamana cand am simtit din nou durere foarte puternica in zona abdomenului inferior dreapta, ce nu trecea cu nimic. M-am panicat crezand ca e apendicita, incepuse sa radieze in sus spre coaste cat si jos spre picior.

Am fost la urgente, simteam toata zona din dreapta ca un bolovan care radiaza intermitent, uneori mai taioasa durerea, alteori mai surda. Acompaniata cu gaze si usoara febra. Dupa ore intregi de asteptat la urgente, imi fac analize, 2 ecografii diferite, raze in zona abdomenului inferior si nu gasesc absolut nimic. Imi spun ca probabil e de la mancare si ca nu e apendicele, m-a consultat si un chirurg, mi-a spus ca nu vede semne de apendicita, pe ecografii intradevar nu se vede nimic, insa durerea nu a trecut, se face o saptamana si simt zona ficatului ca un bolovan pe care il car in stomac, nu am simtit niciodata asa ceva.



Pe analizele de sange am doar niste chestii usor crescute, va indica astea ceva ?

DBIL e 0.24 maxim fiind 0.2
PT (sec) e 12.8 maxim fiind 12.5
INR este 1.16 maxim fiind 1.14

Ce pot face ? banuiesc ca e mai degraba vorba de ficat/organ apropiat decat de apendice. Sa fie posibil parazit intern al organului, incotro sa ma indrept ? abia pot sa merg uneori si ma simt foarte obosit. In analizele de sange obisnuite banuiesc ca nu specifica pentru ficat daca e acolo problema. Un sfat, mersi
2 comentarii
0
21-05-2021, ora 18:37
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Din descrierea simptomelor si mai ales a analizei DBIL usor crescuta ( banuiesc ca e vorba de bilirubina - directa ) ar putea fi vorba de o afectare hepatica. Ar fi necesare si alte analize specifice hepatice.
Tinand cont ca v-a examinat un medic specialist chirurgie generala, si de contextul epidemiologic actual, ar trebui sa faceti si un test Covid - acesta se poate manifesta si digestiv.
0
07-07-2021, ora 13:34
bomi
Nu este medic/terapeut
bomi
numai un medic gastroenterolog va poate indruma ce analize sunt necesare in continuare, dupa simptome poate fi si boala Crohn (care da in general dureri in partea dreapta, plus febra)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: