Dureri frecvente de cap - un fel de tic?
Bună ziua! Sper că am încadrat bine subiectul. Fiica mea are 10 ani și este un copil sănătos, în general, din punct de vedere fizic, emoțional este foarte sensibilă, se atașează de plante, de obiecte, nu mai vorbesc despre animale și despre lupta ei sa fie vegetariana. De-a lungul timpului a avut multe ticuri, clipit des, trosnit degete și altele, au trecut de la sine dar cand era mai micuța am fost și la neurolog, nu au fost depistate probleme
De ceva vreme îmi spune de două, trei ori pe zi că o doare capul. Își continuă jocurile, este veselă, activă, nu cred că minte pentru că îi cunosc expresia feței când minte sau când ascunde ceva sau o preocupă ceva (ceva neadevărat). Nu se așează în pat și nu ii dau niciun fel de medicamente cum fac in timpul răcelilor când mai are dureri de cap. Totuși este ceva foarte ciudat la aceste dureri, nu am observat să apară în anumite situații, apar și când este bine dispusă, și când este supărată, apar și când ne jucăm împreună, și când se joacă singură, când e la școală, când e la desene, când citește.. o întreb uneori dacă atunci când spune că o doare capul tocmai s-a gândit la capul ei și la durere, și ea spune că da. Spune că dacă nu se gândește, nici nu o doare
Avem programare la medic săptămâna aceasta dar eu simt că este ceva emoțional, îmi este teama că ne vor trimite la analize inutile, și la RMN care este chinuitor, și totuși mie mi se pare ceva ca un tic, dacă așa ceva poate fi posibil. Ca si când gândul că o doare capul îi revine in minte de mai multe ori pe.zi, și ea crede că o doare...
De ceva vreme îmi spune de două, trei ori pe zi că o doare capul. Își continuă jocurile, este veselă, activă, nu cred că minte pentru că îi cunosc expresia feței când minte sau când ascunde ceva sau o preocupă ceva (ceva neadevărat). Nu se așează în pat și nu ii dau niciun fel de medicamente cum fac in timpul răcelilor când mai are dureri de cap. Totuși este ceva foarte ciudat la aceste dureri, nu am observat să apară în anumite situații, apar și când este bine dispusă, și când este supărată, apar și când ne jucăm împreună, și când se joacă singură, când e la școală, când e la desene, când citește.. o întreb uneori dacă atunci când spune că o doare capul tocmai s-a gândit la capul ei și la durere, și ea spune că da. Spune că dacă nu se gândește, nici nu o doare
Avem programare la medic săptămâna aceasta dar eu simt că este ceva emoțional, îmi este teama că ne vor trimite la analize inutile, și la RMN care este chinuitor, și totuși mie mi se pare ceva ca un tic, dacă așa ceva poate fi posibil. Ca si când gândul că o doare capul îi revine in minte de mai multe ori pe.zi, și ea crede că o doare...
2 comentarii
Astea sunt migrene, n-au treaba cu ticurile, si nu apar pe fond nervos.
Mergeti cu ea la doctor cel mai bine.
Mergeti cu ea la doctor cel mai bine.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 16dureri de cap
- 7ceva ciudat
- 2dureri de cap copil 7ani
- 4sinuzita - baietel de 7 ani
- 2Copilul are ticuri nervoase
- 3dureri de cap, ochi la copil
- 1dureri de cap dupa operatia de polipi
- 4Dureri de cap dese
- 2Durere cap, ameteala, urechi infundate!
- 0Durere de cap in partea dreapta.
- 2Durere de cap de 10 luni
- 4Dureri de cap
- 0Dureri de cap - cauze, tratament
- 0Este ok sa încep tratamentul cu topiramat?
- 1Scarpinat urechi
- 3Dureri de cap puternice și constante, presiune intracraniană
- 1Cefalee permanenta de 2 ani
- 4Consecinte ale paraliziei faciale sau e ceva grav?
Mai multe informații despre: durerea de cap la copil cefalee cronica ticurile la copii
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: