E normala lungimea copilului meu?

08-10-2008
mcamy
Nu este medic/terapeut
mcamy
Am un baietel de 2 luni. S-a nascut de 3, 900kg si 51 cm lungime. La o luna am descoperit ca are klebsiella dar intre timp s-a sterilizat. Acum nu are pofta de mancare. Mananca cam 300 ml lapte in 24 ore si are doar 5kg insa are 64 cm lungime. Se presupune ca are intoleranta la lactoza de la klebsiella si ii dau Humana HN. Desi are scaune normale contin un mucus si miros fff urat. Are mereu flatulatii. Am fost la doctori dar toti isi dau cu parerea si nimic nu se schimba. Ce sa fac?
2 comentarii
0
08-10-2008, ora 00:00
alessia5158
Nu este medic/terapeut
alessia5158
Depinde la ce doctori ati fost !! Cel mai indicat doctor este cel care are specializare :gastroenterologie pediatrica, La Cluj, este prof. dr. Miu, care a obtinut specializarea in Paris.Si fetita mea a avut intoleranta la lactoza, nu din nastere, ci dobandita in urma unei infectii digestive.Succesul tratamentului si refacerea enzimei - lactazei- care descompune lactoza, depinde in mare masura de regimul alimentar pe care gastroenterologul il prescrie. In farmacii au aparut aditivi de lactaza si tableta de lactaza-dar numai medicul recomanda utilizarea lor in functie de varsta copilului.Cum exista variatii individuale la cantitatea de lactoza tolerata, cititi cu atentie pe cutia de Humana H cata lactoza contine ( chiar si procente mici de lactoza unii copii nu tolereaza! ) Ati facut copilului, sau medicii aceia care-si dau cu parerea au recomandat sa faceti copilului, testul de intoleranta la lactoza, testul aciditatii scaunului si testul hidrogenului din aerul expirat ? ( testele sunt simple si se fac si ambulatoriu, la clinici sau spitale de pedriatrie ) Ciudat ca, niste medici " dau cu presupusu"!! Cautati un specialist in gastroenterologie pediatrica, altfel copilul nu va lua in greutate si pe termen lung, survine "anemierea" organelor interne si in special a creierului care, in dezvoltarea lui este lipsit de principiile alimentare necesare.(proteine, vitamine, glucide si lipide).Cu bine!!
0
09-10-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Pe langa raspunsul anterior, extrem de util, ar trebui adaugat ca talia e buna, copilasul a luat 12 cm in 2 luni, dar greutatea un pic sub norma - cam 1, 5 kg e cresterea in greutate in primele 2 luni.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Inaltimea bebelusului
  •