Eficienta chiuretaj subgingival

08-06-2019
bianca60
Nu este medic/terapeut
bianca60
Buna ziua, va rog sa ma ajutati in luarea unei decizii cu privire la efectuarea unui chiuretaj subgingival.

In concret, in urma unei parodontometrii s-a stabilit de catre medicul parodontolog ca am pungi parodontale de 4-6 mm la 20 de dinti si mi s-a spus ca este necesar sa fac un chiuretaj subgingival.

In primul rand, va rog sa-mi spuneti care este rata de succes a acestei proceduri, adica in ce masura realmente va fi incetinita evolutia bolii parodontale avand in vedere si urmatoarele aspecte personale: fumez circa un pachet de tigari pe zi si nu intentionez sa renunt la acest obicei (va rog sa evitati sa ma blamati sau sa incercati sa ma convingeti sa renunt la tigari), am doua masele lipsa si un incisiv central superior cu coronita pe pivot de 18 ani (apreciez ca lucrarea nu s-a facut prea bine la acea vreme si dintii nu se suprapun cum trebuie)? Vreau sa stiu daca in acest context personal are rost sa fac operatia in discutie sau eficienta ei este foarte mica?

In al doilea rand, vreau sa stiu daca aceasta procedura imi va modifica in vreun fel permanent aspectul gingiilor si a dintilor in sens negativ si daca dupa aceasta procedura exista posibilitatea sa fie necesare aditii de os, de gingie etc.?

In al treilea rand, ma intereseaza daca dupa procedura temporar gingiile si dintii vor arata ciudat si pentru ce perioada si daca voi avea dureri si de ce intensitate. Va intreb deoarece eu lucrez cu publicul si trebuie sa stiu daca este necesar sa-mi iau concediu dupa interventie.

Va multumesc tuturor pentru ajutor
3 comentarii
1
08-06-2019, ora 15:56
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna ziua,
Problemele sunt grave si necesita tratament de specialitate.
Dupa chiuretajul subgingival gingiile se vor retrage 1-2 mm, depinde cat sunt de inflamate.
Doar chiretajul nu va rezolva problema, trebuie un tratament complex.
Chiuretajul se face pe cate o jumatate de arcada intr-o sedinta, deci nu e nevoie sa va luati concediu.
0
08-06-2019, ora 16:04
bianca60
Nu este medic/terapeut
bianca60
Mulțumesc pentru răspuns. Spuneți ca gingiile se vor retrage după procedura 1-2 mm, asta înseamnă o deteriorare a aspectului fizic și mai important, este permanenta aceasta retragere? De asemenea, va rog să-mi spuneți care sunt tratamentele complexe care ar trebui sa le fac ulterior?
1
08-06-2019, ora 21:49
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Tratarea pungilor parodontale, eliminarea puroiului, imobilizarea dintilor, inlocuirea coroanei incorect adaptate, molarii lipsa trebuie completati.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul