Epiteliom

06-02-2011
adelinas62
Nu este medic/terapeut
adelinas62
Mama mea 75 ani a fost diagnosticata cu epiteliom bazocelular globuros ulcerat piramida nazala. Este propusa pentru operatie dar eu as vrea sa stiu si alta parere.Aceasta afectiune se poate trata(sau macar sa se stagneze evolutia ei ) si alt fel decat prin operatie plastica? Mentionez ca mai are sechele AVC si HTA st 2.
2 comentarii
0
07-02-2011, ora 11:10
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata!Epiteliomul bazocelular sau carcinomul bazocelular metastazeaza rar si, prin urmare, este important tratamentul local. Atunci este preferabil tratamentul chirurgical cu excizia tumorii in limitele sigurantei oncologice. Se poate face si radioterapie, una dintre indicatii ar fi si localizarea la nivelul piramidei nazale, de asemenea la pacientii varstnici sau in stadiile depasite chirurgical. Eu va recomand sa consultati un chirurg plastician si sa alegem ca prima optiune terapeutica, tratamentul chirurgical, intrucat recidivele care apar dupa radioterapie nu mai raspund la o noua cura de radioterapie ci numai la excizie chirurgicala. Pentru o opinie pertinenta prind alegerea celei mai bune atitudini terapeutice, va recomand pe doamna profesor Doina Dumitrescu -Clinica de Chirurgie Plastica; Microchirurgie Reconstructiva, Spitalul Universitar Bucuresti; numai bine
0
07-02-2011, ora 11:23
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
... PS: citeste.o opinie pertinenta privind.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: epiteliomul