Este normal sa manance foarte mult si sa nu ia in greutate ?
Buna ziua. Am un baietel de 8 luni, are 8.7 kg. Stiu ca este in greutatea normala, ceea ce ma mira este ca mananca foarte mult, cam 7 - 8 mese complete pe zi, insemnand 240*4 portii de lapte, din care cea de seara cu cereale, o portie mancare cu carne, fruct, iaurt cu branza sau cereale si mai roade si biscuiti suplimentar.Cred ca in mod normal un bebelus ar fi obez la asemena cantitati de mancare insa el nu depune nimic zile intregi. Are scaun de doua trei ori pe zi, pastos sau aproape legat si din cand in cand mai imprastiat. Nu are balonari, crampe, este vesel, este foarte activ insa ma gandesc sa nu aiba vreo boala de mananca atat de mult si nu se ingrasa. Medicii cu care am vorbit sunt indiferenti, imi spun sa il las in pace. Va rog sa imi spuneti daca acest comportament alimentar ar putea sugera vreo boala. Multumesc anticipat pentru raspuns
1 comentarii
Faceti analize ale scaunului: corpoparazitologic, coprocultura. Apoi lipaze si amilaze, nu mai stiu daca se pot din scaun. Daca n-are neplaceri e bine, dar faptul ca are scaun mai anormal e semn ca undeva digestia este deficitara. Scoateti produsele lactate cateva zile si observati scaunul. Totusi, un gastroentelogog cu experienta va poate da cele mai bune indicatii, la distanta orice sugestie este superficiala...Sanatate!
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Fluimucil sau nu?
- 0Luxație congenitala de solduri la bebe
- 1Somn bebelus - de ce plange inainte sa adoarma?
- 1Bebe 5 luni, refuză laptele
- 3Infecție campylobacter bebe 6 luni
- 1Scaun rar bebelus 2 luni și 1 săptămana
- 1Am greșit când am înlocuit laptele fără lactoză cu cel cu lactoză inițial
- 1tuse seacă si rară fără alte simptome la bebe 4luni jumătate
- 1Bebelușul nu acceptă laptele
- 1Bebe 4 luni nu ia in greutate