Etiopatogenia Hemangiomului vertebral; Prognostic; Terapii

14-03-2009
radianca
Nu este medic/terapeut
radianca
La examenul IMN mi s-a pus urmat dg prezumptiv:Coloana Cerv:Rectitudinea Col Vert cerv cu hiposemnal la niv spatiilor intervert C5-C6. Hernie de disc C6-C7 intraforaminal stg. Debord discal circumferentialC5-C6.
Coloana Toracala: hemangioame vertebr la niv T9 si T12.Mici protruzii discale paramediane stg la niv T2 si T3.
Coloana Lombara:Hemangiom vert la niv L3. Debord discal intraforaminal stg L2-L3.Protruzie disc med-lat dr, L4-L5; L5-S1.
Rog respectuos, sa-mi indicati catre ce specialitati med trebuie sa ma indrept, si care sunt cauzele(daca se cunosc) ale acestor hemangioame?! Care este prognosticul pentru urmatorii ani?
Cu respect, radianca
11 comentarii
0
14-03-2009, ora 14:01
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Trebuie sa te adresezi unui specialist in ortopedie si trumatologie.Hemangioamele vertebrale se produc prin hiperplazia vaselor sanguine, au o evolutie benigna si doar in cazurile mai severe, cu compresiune medulara se intervine chirurgical.Adreseaza-te cu incredere specialistilor respectivi.Numai bine!
0
14-03-2009, ora 15:46
radianca
Nu este medic/terapeut
radianca
Multumesc mult D-nei Dr. Balcan pentru raspunsul la obiect al domniei sale. As mai dori, sa stiu daca aparitia acestor hemangioame, are leg cu diabetul de tip ll, pe care-l am de 5 ani...stiind ca hiperplazierea vaselor capilare, si aparitia vaselor de neoformatie, este o consecinta a diabetului. In cazul in care se poate vorbi de o astfel de cauza, toata simptomatologia (durerea) periferica, se explica. Cu respect, radianca
0
14-03-2009, ora 16:42
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu am cunostinta de o astfel de interdependenta, dar specialistul ortoped poate va sti mai multe.Prin durere periferica cred ca te referi la maini si picioare.Aici durerea este intr-adevar de natura diabetica prin macro si microangiopatie si datorita neuropatiei periferice cu care se complica aceasta boala.
0
27-06-2009, ora 10:07
danielalumi
Nu este medic/terapeut
danielalumi
La examenul RMN mi s-a pus urmat dg :laminectomii largiL3-L4 L4-L5 si L5-S1 stangi. Hernie de disc L4-L5 foraminal stg. cu semne de conflict radicular moderat L5 stg. -hemangiom paramedian stg la nivelul corpului vertebral T12. -moderate procese artrozice difuze -colectie bine delimitata septata cu priza de contrast periferica-are perete propriu localizata paravertebral stg in dreptul retrozidului corpilor vertebrali L3 L4 si L5 cu diametre de 95 vertical /34/23 mm avand si o leziune de tip inflamator cu semnal predominant de tip lichidian. Rog respectuos sa-mi indicati catre ce specialitati med trebuie sa ma indrept si care sunt cauzele daca se cunosc ale acestor hemangioame colectie si leziune Care este prognosticul pentru urmatorii ani ce tratament Cu respect daniela
0
27-06-2009, ora 16:54
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna.cel care se ocupa de patologia coloanei vertebrale in Romania este neurochirurgul si doar rarissim exista ortopezi specializati in chirurgia spinala...Ceea ce nu inteleg este de ce ati facut un examen RMN inaintea vizitei la neurochirurg .Cu deosebita stima...Dr Marius Uscatu.Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
30-06-2009, ora 12:23
danielalumi
Nu este medic/terapeut
danielalumi
as dori sa aflu tratarea zonei zoster la nivelul coloanei vertebrale.va multumesc
0
13-08-2012, ora 19:41
alinamuntean
Nu este medic/terapeut
alinamuntean
Acum 2 ani am cazut pe spate, lovindu-ma foarte tare cu capul de gresie, pierzandu-mi cunostinta pentru cateva minute. Am fost la urgenta unde mi sa facut doar o radiografie...rezultatul fiind entorsa coloana cervicala forma usoara cu recomandare de repaus in guler cervical 10 zile + medicatie. Dupa exact 1 an si 10 luni am inceput sa am spasme musculare (torticolis spasmodic ) La indicatiile unui specialist neurolog am facut 2 rmn si analize de sange - rezultatul RMN coloana cervicala si jonctiune cranio cervicala este :hemangiom 4mm C4, 5 mm C7 discopatie C5-C6 si C6-C7 cu amprentari durale. ENG :la nivelul mushiului sternocleidomastoidian stg. contractura permanenta. Tin sa mentionez ca nu am avut nici un fel de alte lovituri iar analizele sangvine (ATP7B -neg, Borelia IgG si IgM-neg creatinfostokinaza cat si celelalte in limitele normale ) Intrebarea mea este : Acest diagnostic reprezinta cauza accidentului avut in urma cu 1 an si 10 luni?
De atunci am mai avut dureri de cap si stari de ameteala mai ales cand eram foarte obosita.
VA MULTUMESC ANTICIPAT.
0
14-08-2012, ora 09:54
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Cred ca ar fi indicat sa recurgeti la un examen clinic la neurochirurg, acesta avand competenta in cazul patologiei coloanei cervicale.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
28-08-2012, ora 17:58
alinamuntean
Nu este medic/terapeut
alinamuntean
Multumesc mult dr. Marius Uscatu pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns, cu siguranta voi urma sfatul dumneavoastra.
0
13-04-2013, ora 22:52
gepop
Nu este medic/terapeut
gepop
buna seara,
am facut tomograf si a rezultat un hemangion vertebral de 11 mm, la nivelul corpului vertebral T10. acesta sa fie cauza unor dureri permanente in partea dreapta sub coaste (nu pot atinge nici pielea, este ca o arsura). unde sa mai merg? am facut eco, tomograf, am baut bariu tip l si ll. va rog ajutati-ma
0
14-04-2013, ora 09:46
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Este evident ca trebuie sa apelati la un neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: