evolutie dupa operatie

12-05-2008
danae
Nu este medic/terapeut
danae
buna ziua, am facut o rinoplastie acum 3 saptamani, de 3 zile mi s-a umflat din nou fata, in special nasul, pe care-l simt amortit.deasemenea mi s-a umflat si buza superioara cu gingia(precizez ca mai am fire la nas si la buza).este normala o astfel de evolutie, ar trebui sa mai iau antibiotice? multumesc.
7 comentarii
0
19-05-2008, ora 00:00
Dr. Daniel Popescu
Identitate neconfirmată
Dr. Daniel Popescu
In primul rand ar trebui sa va vada medicul care v-a operat, pentru un consult postoperator. Va v-a spune exact ce este de facut.
In general este normal ca nasul sa fie umflat dupa interventiile plastice sau ORL. La fel edemul aproape intodeauna se extinde astfel incat daca gingiile si buza s-au umflat nu e grav.
Nu luati niciodata antibiotic din proprie initiativa!!!!! Chiar daca nu reusiti sa intrati in contact cu chirurgul care v-a operat, cereti un consult altui coleg de specialitate.
De regula infectiile sun rare dupa rinocorectie.
Dupa cum probabil ati fost informata, evolutia dupa corectia nasului este lenta iar rezultatele se definitiveaza intre 60-90 zile
0
20-05-2008, ora 00:00
danae
Nu este medic/terapeut
danae
Medicul care m-a operat m-a consultat periodic.Nu este vorba de infectie, cum bine spuneati si dumneavoastra, dar eu ma sperii mai usor. Buza si gingiile mi s-au umflat pt ca s-a intervenit si asupra buzei superioare pt a asigura un rezultat cat mai bun din pct de vedere estetic.Multumesc.
0
10-07-2008, ora 00:00
ramonik23
Nu este medic/terapeut
ramonik23
As dori sa stiu daca operatiile de rinoplastie pot fi efectuate si la varsta de 15 ani?Daca da as dori sa stiu ce clinici efectueaza aceasta operatie la aceasta varsta.Multumesc.
0
10-07-2008, ora 00:00
Dr. Daniel Popescu
Identitate neconfirmată
Dr. Daniel Popescu
in principiu corectia estetica a nasului se poate realiza la orice varsta, daca exista o indicatie precisa. Adica daca nasul intradevar nu se potriveste cu restul fetei. Pacientii tineri de regula sunt sfatuiti sa amane operatia pana la o varsta matura, pentru a fi siguri ca isi doresc acest lucru si nu este un capriciu trecator. Oricum pacientii minori se opereaza numai cu acordul scris al parintilor. Daca doriti va pot vedea si explica mai pe larg cum stau lucrurile. Parintii dvs. ma pot contacta pentru o programare la tel 021 222.92.26-28 Centrul Medical Unirea Arcul de Triumf.
Dr. Daniel Popescu
1
27-08-2014, ora 02:44
cristina2014
Nu este medic/terapeut
cristina2014
Buna seara.am trecut si eu printr-o operatie de rinoplastie acum exact 2 saptamani.desi aveam asteptari f mari ptr ca doctorul este unul renumit din brasov, nu sunt multumita de rezultat ptr ca nasul este inca lung si varful este unul in vant ceea ce am si precizat ca nu vreau.cu toate ca au trecut doar 2 sapt si sunt constienta ca rezultatul nu este cel final si ca se va mai desumfla dar din lungime nu se va desumfla si nici din varf care este ridicat.pe langa asta acum 2 zile am fost sa imi scoata firele si a fost chinul vietii mele, am crezut ca ma opereaza din nou pe viu de data asta, absolut ingrozitor a fost, mi-au dat lacrimile, sangele, m-au trecut toate transpiratiile pe masa si toate astea ca sa ajung acasa mai umflata decat eram si cu dureri, si in plus sa remarc ca mi-a uitat vreo 3 fire doar din ce vad eu in oglinda.vreau sa intreb ce se poate intampla cu firele daca nu sunt scoase ptr ca la consult nu merg decat abia peste o saptamana si sincer imi e si frica de mor ca o sa ma tortureze din nou in ultimul hal.intrebarea mea ar fi ptr oricine imi poate raspunde dar in special ptr d-nul dr daniel popescu, care ar fi fost initial printre primele optiuni ale mele ptr aceasta operatie.si mentionez si ca nasul este umflat neuniform, am umflaturi in parti sub care se simte osul si mi-e frica sa nu ramana asa deformat cand se va desumfla daca nu a fost pilit osul cum trebuie :(( sau daca nu imi poate raspu de d-nul dr aici cum altfel as putea lua legatura cu dansul ptr o eventuala rinocorectie si cum s-ar desfasura o asemenea operatie daca eu sunt din brasov(ma refer la consultul initial, spitalizare, consulturi postoperatorii si eventuale complicatii ulterioare).astept raspuns la intrebari va rog, multumesc
0
16-09-2014, ora 20:27
slumi
Nu este medic/terapeut
slumi
Am fost operata de septorinoplastie ieri.Astazi a scos tuburile de silicoan din nas.Am primit ca medicamentatie augumentin, bixtonim 3pic de 3 ori pe zi si betadina unguent.Ce alceva sa fac?Am nasul infundat.Trebuie sa il curat in interior cu ceva?Am citit ca se aspira.Am ochii vineti si umflati.Ce pot sa pun pe ochi? Ce alceva se face in afara de bixtonim si betadina
0
02-02-2021, ora 10:33
Dora08
Nu este medic/terapeut
Dora08
Bună..
Uite ce am făcut eu, poate te ajuta.
Este normal ca nasul sa fie înfundat și Nu nu as recomanda nici o aspirare... eu mi am curățat nasul cu bețișoare doar in față unde de formau cruste mai mari și foloseam vitamina A uleioasa ca să mai înmoi crustele... ( orice aspirare sau ceva mai brutal poate afecta )..eu una am 3 luni de la operație și acum nu suflu nasul ci ma curat cu betisoare.
Bun. Pentru vânătăi eu am folosit gheata și foarte important GEL CU ARNICĂ. (Este pentru vânătăi) ( se găsește la farmacie eu am dat 35 de lei pe ea parca)
În nas de mai poți desfunda și cu spray cu apa de mare ( mie asta mi-a fost cel mai util mai mult decât vitamina A uleioasa care mi a fost recomandata altfel de domnul doctor. ( și acesta se găsește tot la farmacie 27 lei am dat pe el )
Forte mare atenție nu sufla nasul nu băga adânc bețișoarele nu forța...este un proces lent și mai bine sa ai un rez frumos și sa dai vina ca ai făcut ceva greșit.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Complicațiile rinoplastiei
  •