Există medicamente care reduc vinovăția la persoanele cu anxietate?

11-02-2024
Amenhotep4
Nu este medic/terapeut
Amenhotep4
Dacă da, cum se numesc (sunt curios). Am fost diagnosticat cu anxietate. Simt vinovăție pentru că în trecut am rănit emoțional o persoană. Menționez că eu cred (înainte eram sigur) că pot face rău cu puterea gândului, cu o anumită tehnică și că în trecut eram cumva forțat să fac asta (intram fără să vreau în starea în care orice gând era trimis către Univers și afecta persoana către care se îndrepta). Psihiatrul mi-a zis că s-ar putea să fi fost niște elemente psihotice la mijloc (la un moment dat m-am considerat printre cei aleși și am fost foarte mândru, asta după ce mulți ani am simțit vinovăție pentru că am crezut că am rănit fizic foarte grav o persoană din neglijență și am fost (în acea perioadă) sigur că nu mă mai iartă Dumnezeu, mă temeam de pedeapsa Lui și din această cauză eram ipohondru, uneori paranoic). Acum știu că cel mai probabil Dumnezeu mă va ierta pentru răul făcut, dar nu am curaj să merg la spovedit și din această cauză simt că mă va pedepsi Dumnezeu, astfel justificându-se, probabil, diagnosticul de anxietate. Merg și la psiholog. Se mai poate face ceva în cazul meu să revin la normal? Tratamentul medicamentos mă ajută mult cu stările de deprimare. Am început să mă consider ca fiind printre aleși după ce am scăpat de starea de vinovăție, dându-mi seama că, de fapt, dacă aș fi rănit fizic persoana aceea, ar fi existat consecințe.
9 comentarii
1
11-02-2024, ora 09:48
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Asa cum ti-a zis si dr. ai ceva mai mult decat o anxietate. Iti trebuie si neuroleptic. Vorbeste cu medicul pentru tratament adecvat.
0
11-02-2024, ora 11:17
Amenhotep4
Nu este medic/terapeut
Amenhotep4
@Doamna clara_p, i-am spus de aceste simptome și nu mi-a schimbat diagnosticul, poate și pentru că iau deja antipsihotic, pentru gândurile de sinucidere.
0
11-02-2024, ora 11:25
Amenhotep4
Nu este medic/terapeut
Amenhotep4
Antipsihoticul nu m-a ajutat în niciun fel cu ideea că pot face rău cu puterea gândului.
1
11-02-2024, ora 11:43
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Depinde cat antipsihotic luati. In cantitate mica se da pentru anxietate. In cantitate mai mare se da ca sa treaca gandurile psihotice care nu sunt normale.
0
11-02-2024, ora 15:42
Amenhotep4
Nu este medic/terapeut
Amenhotep4
Iau Olanzapina 5 miligrame ca antipsihotic și Efectin 150 miligrame ca antidepresiv. Sper că este doar o psihoză ideea că am făcut rău cu puterea minții și că mă voi vindeca. Sper să fie suficientă doza de antipsihotic. Înainte am luat Rispolept 1 miligram, dar mi l-a scos psihiatrul probabil pentru că nu mă ajuta cu gândurile de sinucidere.
1
11-02-2024, ora 16:48
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Da. E doar un gand ce tine de psihoza. Nu se poate sa schimbam viata oamenilor cu gandurile noastre. Acest gand apare la multi pacienticu psohoza, nu stiu de ce.
Daca el persista vorbeste cu medicul sa mai creasca Olanzapina.
0
11-02-2024, ora 17:26
Amenhotep4
Nu este medic/terapeut
Amenhotep4
„Acest gand apare la multi pacienticu psohoza, nu stiu de ce.” serios?! Am început să fiu sigur de această „putere” a „mea” din perioada în care mă consideram ales. Îmi este teamă că am influențat acțiunile oamenilor cu puterea demonică, Dumnezeu lăsându-i pe oamenii aceia să fie influențați magic de mine pentru că nu erau apropiați de Dumnezeu sau din eu știu ce alte motive. Sper că Olanzapina mă va ajuta în caz că este psihoză, îi voi mai spune o dată psihiatrului de această „putere” când voi merge. Mi se pare ciudat că nu mi-a schimbat diagnosticul, totuși, din „anxietate” în „episod psihotic”. Este medic primar. De asemenea funcționarea mea în societate/școală nu a fost afectată de presupusul episod psihotic, doar că am momente în care sunt iritabil ușor.
1
11-02-2024, ora 21:52
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Sigur va ajuta Olanzapina dar in doza mai mare. Sigur e gand psihotic. Vorbeste deschis cu dr.
0
13-02-2024, ora 12:41
Amenhotep4
Nu este medic/terapeut
Amenhotep4
Am fost la psihiatru și i-am spus de această credință ciudată. Mi-a dat un stabilizator de dispoziție (Depakine) pentru anxietate. Am înțeles că acesta crește efectul antidepresivului Efectin, poate îl crește și pe cel al Olanzapinei. Am uitat să scriu aici că timp de aproape jumătate de lună am luat doar 2, 5 miligrame de Olanzapina pentru că aveam nevoie să nu fiu somnolent pe timpul zilei. Acum iau 5 miligrame și sunt bine cu somnul.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: sentimentul de vinovatie