extrasistole ventriculare
Am 42 de ani si din vara trecuta am inceput sa am probleme cu ritmul cardiac. Mai exact, am inceput sa am batai neregulate, pe fondul unui puls normal sau usor accelerat (dupa masa). Prima data au cedat la tratament cu aspacardin. A doua repriza a avut loc in toamna si de data asta tratamentul a fost cu calciu. Din martie, aceste extrasistole au reaparut si par sa nu ma mai lase.
De o saptamana sunt foarte dese si suparatoare.In decursul unei zile, frecventa lor este fie una pe ora, fie 5-6 pe minut.Am consultat doi medici cardiologi in decurs de cateva zile, am facut si o electrocardiograma, insa nici unul din medici nu spune ca ar fi ceva grav. Diagnosticul este de extrasistole ventriculare si posibila cauza a fost stabilita ca fiind carenta de magneziu, ori carenta de calciu (fiecare medic a avut propria parere). Am mai sunat si o ruda, medic, care crede ca e posibil sa fie un dereglaj hormonal sau ceva legat de tiroida. Mi s-a recomandat sa fac si o monitorizare Holter, dar am gasit programare la un cabinet de specialitate abia pe 5 mai. Toamna trecuta am facut si o ecocardiografie si nici acolo nu mi-a iesit nimic in neregula. E adevarat ca toate aceste "reprize" de extrasistole au fost precedate de anumite stari tensionate cauzate de stres sau probleme familiale, dar apareau in special dupa mese, fie si frugale, fie la schimbarea pozitiei (cand ma asezam si ma ridicam). Mentionez ca sunt inalta (179 cm si 87 kg) si am tensiunea arteriala destul de mica (10/6), iar valoarea colesterolului anul trecut era de 260.Nu beau bauturi alcoolice, nici carbogazoase, nu consum decat cafea fara cofeina si in general ma alimentez cat de cat sanatos, in schimb am o viata sedentara, fara multa miscare. Acum fac tratamentul prescris de primul medic pe care l-am consultat, respectiv Magnosun, 2 cp/zi, Poli-Omega, 2cp/zi, Stresclin, 1 sau 2 cp/zi si Concor Cor, 1.25 mg/ zi, dar e deja a treia zi de tratament si nu simt nici o ameliorare. As dori sa-mi spuna cineva avizat ce trebuie sa fac, pas cu pas, ce analize sa fac, daca e cazul sa ma internez, daca e o urgenta medicala sau nu. Sunt foarte speriata pentru ca extrasistolele sunt dese si le resimt in gat, iari starea de panica imi alimenteaza aceasta aritmie.
De o saptamana sunt foarte dese si suparatoare.In decursul unei zile, frecventa lor este fie una pe ora, fie 5-6 pe minut.Am consultat doi medici cardiologi in decurs de cateva zile, am facut si o electrocardiograma, insa nici unul din medici nu spune ca ar fi ceva grav. Diagnosticul este de extrasistole ventriculare si posibila cauza a fost stabilita ca fiind carenta de magneziu, ori carenta de calciu (fiecare medic a avut propria parere). Am mai sunat si o ruda, medic, care crede ca e posibil sa fie un dereglaj hormonal sau ceva legat de tiroida. Mi s-a recomandat sa fac si o monitorizare Holter, dar am gasit programare la un cabinet de specialitate abia pe 5 mai. Toamna trecuta am facut si o ecocardiografie si nici acolo nu mi-a iesit nimic in neregula. E adevarat ca toate aceste "reprize" de extrasistole au fost precedate de anumite stari tensionate cauzate de stres sau probleme familiale, dar apareau in special dupa mese, fie si frugale, fie la schimbarea pozitiei (cand ma asezam si ma ridicam). Mentionez ca sunt inalta (179 cm si 87 kg) si am tensiunea arteriala destul de mica (10/6), iar valoarea colesterolului anul trecut era de 260.Nu beau bauturi alcoolice, nici carbogazoase, nu consum decat cafea fara cofeina si in general ma alimentez cat de cat sanatos, in schimb am o viata sedentara, fara multa miscare. Acum fac tratamentul prescris de primul medic pe care l-am consultat, respectiv Magnosun, 2 cp/zi, Poli-Omega, 2cp/zi, Stresclin, 1 sau 2 cp/zi si Concor Cor, 1.25 mg/ zi, dar e deja a treia zi de tratament si nu simt nici o ameliorare. As dori sa-mi spuna cineva avizat ce trebuie sa fac, pas cu pas, ce analize sa fac, daca e cazul sa ma internez, daca e o urgenta medicala sau nu. Sunt foarte speriata pentru ca extrasistolele sunt dese si le resimt in gat, iari starea de panica imi alimenteaza aceasta aritmie.
4 comentarii
Si eu sunt de parere ca un control endocrinologic nu ar strica. Incearca o zi -doua sa iei Calmogen Plant si vezi cum te simti.Extrasistolele ventriculare apar frecvent pe cord sanatos, ele pot fi induse de alcool, fumat si chiar de asa zisa cafea fara cofeina ; de stress si de alte afectiuni cum ar fi hipertiroidia ; sedentarismul si hipercolesterolemia ajuta " si ele.anul acesta ai mai repetat colesterolul, trigliceridele si LDL ? Ia putin Calmogen Plant, ai sa vezi ca te ajuta, si saptamana viitoare mergi la un endocrinolog.
vreau sa stiu daca atunci cand pe diagrama ekg scrieNORMAL EKG POTI AVEA PROBLEME CARDIOVASCULARE, sau cand isi da seama medicul ca ai probleme cardiace, se poate doar din ascultatul cu stetoscopul si verificarea tensiunii?nu stiu ce sa mai inteleg interesul unui medic la cabinetul particular este sa-ti faca cat mai multe investigatii sa-ti ia banii, daca ii spun ca am esv le verifica la mana si-mi scrie aritmie esv cu recomandarea sa iau darob doua tb pe zi, la inima nu am nimic, atunci de ce iau beta blocante(darob)?de aproape patru ani numai pt ca am avut atunci aritm. esv si trebuie sa iau acest tratament toata viata, de ce daca la inima nu am nimic?
buna ziua, am 24 de ani, sunt operata pe cord de anul trecut februarie.acum 2 ani am lesinat din cauza unei aritmii nu stiam ca am probleme cu inima.dupa lesinul acela am inceput sa am stari f urate, puls mare170.ameteli lipsa de aer.dupa ce m-am operat au inceput iar aritmiile supraventriculare.care f neplacute si in fiecare zi.am fost internata pt holter dr au zis ca nu exista nici un risc.dar mie mi-e teama totusi sa nu fac o aritmie mai grava si sa lesin iar.au mai zis ca aceste aritmii sunt si pe sistem neurovegetativ, precizez ca fac dese episoade de palpitatii, cu ameteli nod in gat.stari de lesin, fac tratament cu betalog, aspacardin si la nevoie xanax.
am facut eco la glanda analize si au iesit bine.nu sunt sigura ca toate starile sunt de fapt atacuri de panica.
Alte subiecte recente din această secțiune: