factor de coagulare 8

17-09-2009
suspecta
Nu este medic/terapeut
suspecta
buna ziua
am si eu o intrebare la dumneavoastra, copilul unei prietene de a mea are mereu probleme cu cursul sangelui din nas, iar acum medicul de familie la care este a spus k trebuie sa ii faca analiza factor de coagulare 8, intrebarea mea este de ce aceasta analiza se face doar in anumite clinici pentru k in ploiesti nu exista nici o clinica care sa faca aceasta analiza
ce este defapt aceasta analiza?ce depisteaza ea?si daca aveti cunostinte in ce clinici se face aceasta analiza
astept un raspuns de la dumneavoastra
Va multumesc anticipat!
1 comentarii
0
18-09-2009, ora 18:47
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Deficitul factorului de coagulare VIII apare in doua boli grave, hemofilia A si boala Von Willebrandt. Copilul chiar de bebelus are hemoragii abundente spontan sau la cel mai mic traumatism. Daca medicul a suspectat acest deficit trebuia sa cheme salvarea sau sa orienteze familia cat mai rapid intr-o clinica de hematologie. Eu nu cred ca se poate vorbi de acest deficit in cazul acelui copil. Inainte de a face factorul VIII trebuiau controlate hemoleucograma, fibrinogenul, VSH, timpul de coagulare si timpul de sangerare etc..Sa mearga cu copilul la Bucuresti la un spital de copii, cu bilet de trimitere de la MF in care sa se precizeze ce boala se suspicioneaza.Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns