Fecale cu sange

28-08-2013
aalexa
Nu este medic/terapeut
aalexa
Buna ziua! Acum cateva zile, sotul meu a facut cu sange. Mi-a spus ca nu era inchis la culoare, ci rosu proaspat. Mentionez ca are reflux gastroesofagian si urmeaza tratament cu Nexium, dar si Dilatrend, Prestarium (fiind cardiac). Cu o seara inainte de ziua respectiva a baut niste vin negru. Este sofer, sta toata ziua pe scaun. Astept un raspuns cat mai curand. Va multumesc.
2 comentarii
0
28-08-2013, ora 21:25
Sophia1975
Nu este medic/terapeut
Sophia1975
Culoarea deschisa arata ca sangele este din partea inferioara a colonului/rectului. Poate fi de la hemoroizi interni sa externi. Dar bine ar fi sa mearga la un control la proctolog sau gastroenterolog pentru confirmare.
Ocupatia sedentara este un inamic pentru digestie si motilitate intestinala, deci nu este de ignorat nici un semn aparte. Cu atat mai mult cu cat, multe suferinte, unele foarte serioase, de la nivelul colonului dau semne cand deja sunt intr-un stadiu avansat.
Deci, de mers la control.
0
28-08-2013, ora 21:54
aalexa
Nu este medic/terapeut
aalexa
Ma gandeam ca poate sa fie de la vinul negru sau de la tratamentul luat de trei luni. Am mai citit ca nu este recomandat sa iei un tratament pe termen lung, tinand cont ca are reflux. Este pentru prima data cand i s'a intamplat asta. Dar vom merge cat de curand la doctor. Multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sânge în scaun
  •