Genunchi cu probleme

02-03-2021
Cecilia83
Nu este medic/terapeut
Cecilia83
Buna ziua! Am o problema la un genunchi, de mai multi ani. Anul acesta am făcut RMN și am fost la 3 consultații la 3 doctori diferiți. Unul a spus că am grăsime Hoffa și trebuie făcută artroscopie, alți doi au spus că nu am nimic și sa iau antiinflamatoare, ceea ce am făcut, fara niciun efect asupra genunchiului. De la clinica unde am făcut RMN interpretarea a fost că am lipom arborescent. Mă puteți ajuta cu ce as putea face mai departe? Mulțumesc!
5 comentarii
0
02-03-2021, ora 19:31
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Totul depinde de cauza suferintei.
Va rog sa ma scuzati, dar nu am reusit sa inteleg tocmai esentialul:
- varsta, greutate/inaltime, status ocupational si sportiv
- eforturi practicate
- antecedente traumatice, metabolice, reumatologic/inflamatorii etc.
Asteptam elemente cu adevarat relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
03-03-2021, ora 10:50
Cecilia83
Nu este medic/terapeut
Cecilia83
Buna ziua! Va multumesc de raspuns! Mentionez ca am 37 ani, 161cm si 57kg, nu am antecedente inflamatorii iar ca boli am tiroidita autoimuna. Problema la genunchi a debutat in urma cu aproximativ 8 ani si jumatate: am pedalat mai repede pe o bicicleta statica si de atunci a aparut durerea. Timp de mai multi ani genunchiul a fost destul de mobil, dar de aproximativ un an nu mai este, este mai mult umflat decat dezumflat, foarte rar pot sa-l indoi in spate, de alergat nu pot si doare la miscari bruste. In schimb pot face aerobic doar in picioare, un fel de mers alert ritmat, dar genuflexiuni, nu. Serviciul meu presupune statul pe scaun, la birou. Ma scuzati ca nu am pus toate detaliile de la inceput. Va multumesc!
0
03-03-2021, ora 18:41
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua
Eu v-as sugera un consult clinic la un reumatolog priceput, capabil sa diagnosticheze o afectiune auto-imuna pe baze clinice, chiar in prezenta testelor de sange normale (sunt asa-numitele poliartrite sero-negative, ce evolueaza cu analizele de inflamatie normale).
Poate fi vorba despre o afectiune reumatologica inflamatorie (auto-imuna).
Sigur, pana la clarificarea diagnosticului ar fi intelept sa nu mai solicitati genunchiul cu eforturi precum aerobic sau genuflexiuni.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
04-03-2021, ora 08:43
Cecilia83
Nu este medic/terapeut
Cecilia83
Buna ziua! Mi-ati putea recomanda un reumatolog in Bucuresti, va rog? Va multumesc pentru raspunsuri!
0
03-05-2023, ora 13:26
Crys28
Nu este medic/terapeut
Crys28
Buna Cecilia. A trecut ceva timp de la postarea ta, sper ca ai rezolvat problema. Nu sunt medic insa pot sa iti spun ca am aceleasi simptome ca si tine : ma doare foarte tare daca alerg si totul a inceput la sala, cand faceam exercitii de picioare, sub indrumarea antrenorului ( nu ridicam greutati foarte mari). Am inceput sa am dureri la fiecare antrenament de picioare si intr-un final m-am si lasat de sala. In prezent nu am dureri la mers normal sau la stat in picioare dar daca incerc sa alerg, incep iarasi durerile si ma tin in jur de o saptamana. In Ro mi-au spus ca am ligamentul partial rupt dar stiam ca nu e asta diagnosticul pt ca l-am avut rupt la celalalt genunchi si cunosc simptomele. Asa ca m-am dus in Ungaria unde au descoperit ca e inflamat acel tesut Hoffa si luna asta urmeaza sa ma operez ( o simpla artroscopie). Nu e necesara operatia decat daca vrei sa continui sa faci sport iar eu nu imi imaginez viata fara. Daca vrei, te tin la curent. Voiam doar sa iti spun ca sunt absolut sigura de diagnostic pt ca acelasi medic m-a operat in urma cu cativa ani si la celalalt genunchi, unde avusesem un sindrom ciclopic ( iarasi, nedescoperit in Ro). A fost singurul dr care a realizat ce am si de cand am facut interventia, la acel genunchi nu mai am mai avut niciun fel de probleme.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: