gingii inflamate (gingivite).. tratament?

daca stiti un tratament eficient... pt gingii inflamate???
3 comentarii

In primul rand...nu trebuia sa postati intrebarea aici...e scris mare si citet in dreapta sus!
Semne de gingivita: gingiile sunt rosii, dor, unflate, se detaseaza de pe dinti.
Care este cauza acestor gingii inflamate la dvs?
Gingivita poate aparea ca urmare a unei igiene bucale deficitare sau ca un semn asociat cu o boala generala a organismului: deficienta vitaminica, etc.
Tratament: detartraj, ceai de musetel, spalarea regulata de 3 ori/zi pe dinti, antiinflamatoare. Trebuie tratata deficienta vitaminica: tratament cu vit A, C.
Trebuie sa va consulte un medic pentru a trata cauza.
In timp gingiile se pot retrage (paradontoza) si puteti pierde dintii.
Asa ca trebuie luata in serios problema dvs.
Semne de gingivita: gingiile sunt rosii, dor, unflate, se detaseaza de pe dinti.
Care este cauza acestor gingii inflamate la dvs?
Gingivita poate aparea ca urmare a unei igiene bucale deficitare sau ca un semn asociat cu o boala generala a organismului: deficienta vitaminica, etc.
Tratament: detartraj, ceai de musetel, spalarea regulata de 3 ori/zi pe dinti, antiinflamatoare. Trebuie tratata deficienta vitaminica: tratament cu vit A, C.
Trebuie sa va consulte un medic pentru a trata cauza.
In timp gingiile se pot retrage (paradontoza) si puteti pierde dintii.
Asa ca trebuie luata in serios problema dvs.

Rugaminte
am puse doua coronite de portelan la incisivii din fata. Una din ele este pusa pe dintele meu iar cealalta pe pivot. Dintii au fost imbracati acum 4 ani si de circa un an de zile a aparut o problema: numai la coronita care a fost pusa pe pivot s-a retras gingia si e vanta in dreptul dintelui. Si la cealalta lucrare gingia are nuanta schimbata usor spre vinetiu dar gimgia nu s-a retras.
Problema mea este : de ce s-a retras asa tare gingia la lucrarea facuta pe pivot si ce as putea face ca sai revina la forma initiala ( culoarea ma deranjeaza dar mai putin).
Mentionez ca am si un implant dentar.( la un molar).si spalatul dintilor este cel putin de doua ori pe zi. ( implantul a fost facut acum 2 ani)
si am si niste premolari imbracati acum 11 ani ( pe pivoti), doar la unii din ei s-a retras doar putin gingia.dar e cumva de inteles.. sunt mai demult imbracati...
nu stiu in ce masura conteaza, dar n-am decat 39 de ani.mi se pare prea devreme sa inceapa sa mi se retraga gingiile...si nu inteleg de ce se intampla fenomenul asta doar la un dinte.
inca ceva : retragerea gingiei la incisvul mentionat este mult mai mare decat la molarii/premolarii imbracati ( cred ca am mentionat asta).
cu multumiri anticipate
am puse doua coronite de portelan la incisivii din fata. Una din ele este pusa pe dintele meu iar cealalta pe pivot. Dintii au fost imbracati acum 4 ani si de circa un an de zile a aparut o problema: numai la coronita care a fost pusa pe pivot s-a retras gingia si e vanta in dreptul dintelui. Si la cealalta lucrare gingia are nuanta schimbata usor spre vinetiu dar gimgia nu s-a retras.
Problema mea este : de ce s-a retras asa tare gingia la lucrarea facuta pe pivot si ce as putea face ca sai revina la forma initiala ( culoarea ma deranjeaza dar mai putin).
Mentionez ca am si un implant dentar.( la un molar).si spalatul dintilor este cel putin de doua ori pe zi. ( implantul a fost facut acum 2 ani)
si am si niste premolari imbracati acum 11 ani ( pe pivoti), doar la unii din ei s-a retras doar putin gingia.dar e cumva de inteles.. sunt mai demult imbracati...
nu stiu in ce masura conteaza, dar n-am decat 39 de ani.mi se pare prea devreme sa inceapa sa mi se retraga gingiile...si nu inteleg de ce se intampla fenomenul asta doar la un dinte.
inca ceva : retragerea gingiei la incisvul mentionat este mult mai mare decat la molarii/premolarii imbracati ( cred ca am mentionat asta).
cu multumiri anticipate

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3ma s-a umflat de 3 ori intr-o luna gingia
- 23Canale curatate - am scos medicamentul din greseala
- 26ganglion submandibular inflamat
- 3Durere sub masea
- 3Durere de gingie dupa o cimentare definitiva a unei punti de ceramica
- 9mi sa umflat partea stanga jos si gatu, nu puteam inghiti si ma durea maxilarul
- 2lucrare cu dinti de portelan gingii umflate si sangerande
- 1Probleme cavitate bucala, gingii inflamate, saliva vascoasa
- 2umflatura gingie desupra incisivului
- 2Gingii inflamate
- 2sangerare gingii
- 3Probleme cu gingia
- 3Stomatita, gingivita, erupție dentara
- 3Gingivita sau coronițe prea înalte ?
- 1Gingii retrase și inflamate. Doresc sfatul unui medic
- 2Ajutor.Gingii roșii și inflamate plus infecții la masele cu roșeață și umflaturi in gingie
Mai multe informații despre: gingivita gingia inflamata
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: