Gingii retrase, coroane dentare 14 ani

20-07-2018
Daniela1402
Nu este medic/terapeut
Daniela1402
Buna ziua, am dintii din fata sus si jos imbracati de la 14 respectiv 17 ani.
Coroanele de sus(6) le am schimbat la 18 ani o data, iar atunci dentista a 'pilit' putin din gingiile dintilor ce urmau imbracati dupa 2 saptamani cand veneau coroanele de la tehnician. A zis ca trebuie sa ii inalte..dintii ce urmau pusi. In acele 2 sapt am avut dureri groaznice la acele gingii, nu puteam manca caci ma usturau ffff tare si am facut si gastrita atunci.

Acum ideea este ca am 28 ani, am dintii deja de 10 ani neschimbati, sunt ingalbeniti, recunosc ca nici ingrinire dentara corespunzatoare nu le am oferit...
Am avut in plan sa ii schimb pe toti anul acesta insa am ramas insarcinata si m am razgandit.

Gingiile mele de 2..3 luni au inceput sa se retraga la dintii de jos, si putin la dintii de sus, iar asta ma sperie foarte tare!
Am fost si fumatoare inainte..pana acum 2 luni, stiu ca imi afecteaza gingiile, care sangerau dintotdeauna slabut, acum sangereaza tare la periaj.
Va rog sa mi dati un sfat, ce pot s afac sa le mentin sanatatea cat de cat pana la anul cand sper ca voi reusi sa schimb coroanele si poate asa gingiile se vor..insanatosi..poate...?
mai clatesc cateodata gura cu ceai d musetel, galbenele..dar nu ajuta prea mult..
Va multumesc pt orice sfat!
o zi frumoasa!
5 comentarii
0
23-03-2023, ora 00:36
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

este important să vă faceți o programare la dentist pentru o evaluare și igienizare dentară profesională cât mai curând posibil. Retractarea gingiilor poate fi un semn al unei parodontopatii (afecțiune a gingiilor și țesutului de suport al dinților) și trebuie tratată cât mai repede pentru a preveni pierderea dinților.

Până la vizita la dentist, ar trebui să continuați să vă periați dinții de două ori pe zi timp de cel puțin două minute, să utilizați ață dentară în mod regulat și să vă clătiți gura cu apă curată după mese. Este important să evitați consumul de alimente bogate în zahăr și să renunțați la fumat.

Clătirea gurii cu ceai de mușețel sau de gălbenele poate ajuta la calmarea gingiilor iritate, dar nu va trata problema de bază. De asemenea, nu este recomandat să utilizați prea des clătitori cu alcool sau alte produse iritante pentru gură, deoarece acestea pot agrava inflamația gingiilor.

În general, este important să aveți grijă de sănătatea dinților și gingiilor dvs. prin igienizare dentară regulată și vizite la dentist pentru evaluare și tratament dacă este necesar.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună
0
01-04-2023, ora 18:30
alix71
Nu este medic/terapeut
alix71
Bună ziua!Acum doua zile am înlocuit o lucrare stomatologica care cuprinde 10 coroane, cu o punte la incisivii centrali care lipsesc.Azi când m am uitat atent la caninul stâng o mica parte din dinte, spre gingie nu este acoperit de coroana în partea din fata, în spate o vad în regula.Este cimentata definitiv dar stomatologul se pare ca nu a observat.ar exista o soluție ca acea mica parte a dintelui sa fie acoperita în vreun fel?Va mulțumesc.
0
06-04-2023, ora 08:16
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

este important să contactați medicul dentist care a realizat lucrarea pentru a-l informa despre problema pe care o aveți. Acesta va putea să examineze zona afectată și să determine ce trebuie făcut pentru a remedia situația.

În general, există trei opțiuni pentru a acoperi o mică parte din dinte care nu este acoperită de coroană. Prima opțiune este de a îndepărta coroana și de a o refacere pentru a asigura acoperirea completă a dintelui. Daca lucrarea dvs. este cimentată definitiv, atunci nu se aplica această soluție.

A doua opțiune este de a utiliza un material de umplutură pentru a umple zona neacoperită. Materialul de umplutură poate fi utilizat pentru a acoperi doar partea expusă a dintelui, astfel încât să nu fie necesară îndepărtarea întregii coroane.

A treia opțiune este de a aștepta și a vedea dacă gingia va acoperi în timp zona expusă.

În orice caz, este important să igienizați bine zona respectivă și să mergeți la igienizările profesionale de cel puțin 2 ori pe an

.
0
06-04-2023, ora 15:21
alix71
Nu este medic/terapeut
alix71
Va mulțumesc pentru răspuns!Deci soluții exista fără a renunța la întreaga lucrare protetica.Este de, doar câteva zile iar în rest este foarte bine adaptata.Toate cele 10 coroane sunt un tot unitar.
0
06-04-2023, ora 20:23
alix71
Nu este medic/terapeut
alix71
Am luat legătura cu medicul imediat ce am văzut problema.a spus ca știa și nu e nimic de făcut.Voi merge la alt medic, asta este.Pentru liniștea mea îmi puteți spune va rog care ar putea fi materialul de umplutura care ar putea fi atașat astfel sa acopere partea vestibular a dintelui pana la nivelul gingiei?Va mulțumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: