Glicemie mare...la un copil
Buna ziua.Nu demult mi-am luat glicemia si am vazut cu uimire ca o am 108.Am 16 ani si mi se pare foarte mare.Am 53 de kilograme si 167 de cm.Am inceput sa mananc paine neagra si sa mai reduc zaharul(tot ce tine de dulciuri).Ce dieta as putea tine sa mai scada glicemia?
3 comentarii
Buna seara. Valoarea glicemiei: 70-115. 108 e in limite, dar e un semnal de alarma. trebuie redus la minim consumul de carbohidrati (paine, cereale, fructe, zahar, prajituri etc.). ti regimul cateva luni si o sa scada.
Fructe si cereale poti manca normal, in fructe gasesti acel zahar " bun ", indicat adolescentilor in crestere si nu numai. Alimentatia trebuie sa fie echilibrata, proportionata, completa, cu de toate dar rational. Respecta mesele de acasa, si nu consuma in graba, inainte de a ajunge in bucatarie, alimente fast-food, dulciuri, bauturi carbogazoase. Nu fuma si evita stresul de acasa sau de la scoala invatandu-te sa gandesti mereu pozitiv.Repeta glicemia in februarie.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 12analize cu semnul intrebarii... PDW, MPV si pH urina
- 1cateodata am valori glicemice foarte ridicate dimineata
- 3glicemia 137 = diabet?
- 5tgp crescut, glicemie scazuta
- 9diabet zaharat?
- 20glicemia buna Hg glicata mare...rog mult lamuriri
- 7Glicemie oscilanta? Uneori am ameteli ocazionale, transpiratii, tremuraturi, maini si picioare reci
- 1nivel de zahar ridicat numai dimineata si seara
- 5Am nevoie de interpretarea acestor analize, daca ma poate ajuta cineva.
- 0interpretare analize
- 8Rog ajutor interpretare analize!
- 1interpertarea analizelor si ce e de facut
- 1glicemie crescuta
- 2Glicemii ciudate
- 0Palpitatii, transpiratii
- 9Care este valoarea normala a glicemiei? 109 este mult?
- 1Glicemie in sarcina
- 3Scaderi si cresteri de glicemie Rog Ajutor!
- 0Glicemia normală?!
- 5Diabet?
Mai multe informații despre: glicemia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: