Glicemie mare...la un copil
Buna ziua.Nu demult mi-am luat glicemia si am vazut cu uimire ca o am 108.Am 16 ani si mi se pare foarte mare.Am 53 de kilograme si 167 de cm.Am inceput sa mananc paine neagra si sa mai reduc zaharul(tot ce tine de dulciuri).Ce dieta as putea tine sa mai scada glicemia?
3 comentarii
Buna seara. Valoarea glicemiei: 70-115. 108 e in limite, dar e un semnal de alarma. trebuie redus la minim consumul de carbohidrati (paine, cereale, fructe, zahar, prajituri etc.). ti regimul cateva luni si o sa scada.
Fructe si cereale poti manca normal, in fructe gasesti acel zahar " bun ", indicat adolescentilor in crestere si nu numai. Alimentatia trebuie sa fie echilibrata, proportionata, completa, cu de toate dar rational. Respecta mesele de acasa, si nu consuma in graba, inainte de a ajunge in bucatarie, alimente fast-food, dulciuri, bauturi carbogazoase. Nu fuma si evita stresul de acasa sau de la scoala invatandu-te sa gandesti mereu pozitiv.Repeta glicemia in februarie.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6eroare analize medicale?
- 3analizele la sange... glicemia crescuta si colesterolul scazut
- 3diabet, tigari, cafea... infectie masea
- 2valori ale glicemiei si siderimiei la copii
- 5din cauza caderilor de glicemie mi-e frica sa plec de acasa fara mancare la mine
- 13Insulina bazala
- 8diabet sau nu?
- 4glicemia si trigliceride mari
- 1Glicemie foarte mare
- 7catre ORL: ametesc dimineata
- 6Ce sa faca ca glicemia sa se apropie cat de cat de val normale?
- 5interpretare analiza: limfocite, glicemie, colesterol, trigliceride, proteine
- 2Suspect diabet!
- 1interpertarea analizelor si ce e de facut
- 7Valori glicemie anormale?
- 10Am prediabet?
- 0Interpretare evolutie glicemie
- 2La o glicozilata de 6 fix este necesar tratament?
- 5Diabet?
- 1Cat adevar este aici ?
Mai multe informații despre: glicemia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: