Hepatita c

26-12-2016
Rossita27
Nu este medic/terapeut
Rossita27
Buna ziua tuturor..mama mea a fost diagnosticata cu hepatita cronica activa in urma unor analize cu urmatoarele rezultate..ALT(TGP) 83..AST(TGO) 59..Bilirubina directa 0.33...GGT 124...Glucoza114..Fier166..Albumina43, 8..Alfa1 globuline3, 3..Alfa2 globuline 15, 7..Gamma globuline24.4..Raport albumine/globuline 0, 78..Numar eritocrineWBC 5.61..HemoglobinaHGB 16.8..HematocritHCT 49.2.MENTIONEZ CA TOATE CELELALTE VALORI erau normale..ecografia abdominala totul a iesit normal..ficat ok...splina, rinichi, pancreas, vezica biliara..totul normal...la data efectuari analizelor mama era instabila psihic..ca tratament i s-a dat pentru partea hepatica doar produse naturiste pentru eliminarea amoniacului din corp si pentru protejarea acestuia..medicul ne-a spus ca nu se pune problema de a urma faimosul tratament cu Interferon si ca nu e vorba de Ciroza vazand ca mama a cam abuzat de alcool..si pentru partea psihiatrica un tratament de urmat cu vizita la psihiatru..intrebarea mea este?...cat de grav este? E posibil ca problemele hepatice sa fi afectat si creierul? Cat de afectat este ficatul?..din ceea ce am citit medicamentele pt parte psihiatrica cam afecteaza ficatul chiar daca medicul psihiatric stie de problemele hepatice..va multumesc din inima daca reusiti sa imi raspundeti..
2 comentarii
0
29-12-2016, ora 17:57
Dr. Adrian Barna
Medicina generala, Sibiu
Dr. Adrian Barna
Important nu este tratamentul primit pentru ficat, ci răspunsul la tratament... Valorile TGO și TGP nu sunt excesiv de mari... Spui că trebuie să elimine amoniacul.. Ce valori are la uree, creatinină, ionograma?
Cu ceva regim și repaus de la alcool...poate că ficatul rezistă și la tratamentul ptr problema psihiatrică...
În cazul de față mi se pare mai importantă evoluția în timp a analizelor și a celorlalte simptome decât valorile numerice ale acelor parametrii, și apoi, bineînțeles, cum se adaptează tratamentul în funcție de această evoluție.
0
29-12-2016, ora 22:55
Rossita27
Nu este medic/terapeut
Rossita27
Multumesc mult pentru raspuns...la Creatinina valoarea e 0.80..la uree e 14..valoarea de ionograma nu o regasesc pe analize..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Islandezii au ca obiectiv eradicarea hepatitei C
  • Tratamentul hepatitei C cronice cu antivirale reduce semnificativ nevoia pacienților de spitalizare pentru diferite probleme de sănătate
  •