hepatita C si bebe

18-07-2008
turoncarmen
Nu este medic/terapeut
turoncarmen
Buna seara,
Am si eu o mare intrebare. Fratele meu are hepatita C, abia acum a inceput tratamentul cu Pegasys si ribavirina. Din cate am citit pana acum sunt slabe sanse sa scape definitiv de boala ci doar sa o opreasca din evolutie. Va putea avea copii in cazul in care ramane cu aceasta boala, sau se va transmite implicit si copilului. Mentionez ca sotia lui si-a facut analizele si ea nu e infectata cu acest virus.

Multumesc f. mult.
Sanatate !
1 comentarii
0
19-07-2008, ora 00:00
musaraf
Identitate neconfirmată
musaraf
Presupun ca dl. are hepatita C CRONICA, cele de mai jos se refera la aceasta situati. Daca este acuta, trebuie bineinteles asteptat sa treaca episodul acut.

Hepatita C se transmite in primul rand prin transfuzii de sange si droguri intravenoase. Calea sexuala de transmitere este posibila pentru hepatita CRONICA C, dar este considerata o cale cu eficienta redusa. Riscul de transmitere a hepatitei C intre sot-sotie, pentru toata durata a vietii, este cam de 1%, deci mic. Majoritatea doctorilor nu ar recomanda metode de protectie. Sigur, riscul de transmitere depinde si de sarcina virala (cati virusi are in sange). Tratamentul antiviral pe care il face reduce sarcina virala.
Daca mama este infectata (ceea ce nu este cazul), hepatita C se transmite la copil in cam 10% din cazuri, in timpul sarcinii.
sarcina virala.
Ce sa zic, riscul este mic, dar poate ca ar merita totusi protectie pentru durata sarcinii, ca sa nu se transmita la mama.

Numai bine !!
Adaugă un comentariu / răspuns