hipertensiune?

06-12-2011
petruxy
Nu este medic/terapeut
petruxy
Fratele meu are 41 de ani si de vreo 4 luni se simte rau. A inceput cu o presupusa raceala in care il durea gatul foarte tare, avea febra, dar nu foarte mare si transpira abundent. A luat antibiotice, dar nu s-a ameliorat decat febra. A luat antibiotice vreo 2 saptamani, durerea in gat a persistat si a trecut de la sine dupa aproximativ o luna. In tot acest timp a avut si o diaree puternica, iar aceasta nu s-a oprit nici acum dupa 4 luni.In plus a avut si dureri de stomac foarte puternice, dar acestea au disparut. In 2 luni a slabit 12 kg, iar de 5 zile are ameteli, tensiune mare, ii tiuie urechile, se simte slabit, se clatina, nu poate respira normal, are din nou temperatura, dar fara niciun alt simptom de raceala sau gripa. Mai trebuie sa spun ca nu are deloc pofta de mancare, de ani de zile, mananca foarte putin, o data pe zi si atunci supa sau mese usoare. Si aceste mese sunt fortate, manaca doar pentru ca stie ca trebuie, deoarece foame nu ii e niciodata. Este fumator, bea cafea si bea si alcool, uneori cam prea mult. El sustine ca are hipertensiune si ca totul e din cauza fumatului, cafelei si alcoolului, iar daca se lasa ii va trece, dar eu nu sunt deloc convins de asta si de aceea as dori o parere a unui specialist in legatura cu pasii pe care ar trebui sa ii urmeze, la ce medic sa mearga, ce investigatii sa faca.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
2 comentarii
0
06-12-2011, ora 17:34
dteo
Nu este medic/terapeut
dteo
Nu sunt medic, dar situatia afisata nu e buna, pare critica, si sigur nu are legatura cu hipertensiunea. Slabitul exagerat impreuna cu diareea si greata arata ca este vorba de o criza organica, de o tumora. Obligatoriu trebuie sa vedeti un medic, sa faca analize de sange, in special bilirubina, ALAT, ASAT, eventual o tomografie, cu atentie speciala in zona pancreas, ficat, stomac.Atentie sa nu mai asteptati si sa va prezentati la medic cat mai urgent, la un specialist in boli hepatice. De obicei, pacientul crede ca are dureri de stomac, dar, de multe ori, este vorba de o durere ca iradiaza. Faptul ca acum nu il doare nimic, nu este de bun augur. Trebuie sa opreasca fumatul, cafeaua si alcoolul. Sanatate multa!
0
06-12-2011, ora 21:43
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Da, ar trebui chiar sa mearga la urgenta, poate trebuie internat pentru investigatii.
Ar trebui sa faca un consult la Gastroenterologie si la Pneumologie, cel putin.
Este posibil sa fi facut si o pneumonie.
Iar dupa atata timp cu diaree, este foarte deshidratat, asta ii afecteaza si functionarea inimii. Chiar nu ar trebui tratat acasa. Sa mearga la spital, unde sa arate si ce a avut si cu ce s-a tratat pana acum
Numai sa vrea sa sa mearga.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Muzica lui Mozart și Strauss pentru tratamentul hipertensiunii
  • Cofeina ar putea interacționa cu tratamentul hipertensiunii arteriale
  • Cât trebuie să fie tensiunea arterială normală?
  • Cum se măsoară tensiunea arterială?
  • Tensiunea arterială măsurată la domiciliu – imprecisă în 70% dintre cazuri (studiu)
  • Un nou contribuitor la bolile cardiovasculare
  •