hipertensiune in sarcina

26-03-2011
giulia22
Nu este medic/terapeut
giulia22
buna ziua, am 25 de ani am o sarcina gemelara de 10 saptamani iar tensiunea mea deobicei este 130/90 iar medicul de familia a zis doar sa renunt la sare, imi doresc enorm acesti bebelusi..intrebarea mea este daca ajunge doar un regim sarac in sare sau ce ar trebui sa fac sau unde sa ma duc va multumesc anticipat
5 comentarii
0
27-03-2011, ora 20:36
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Draga mea, in conditia ta trebuie sa mergi la ginecolog, alegeti eventual de la inceput un medic care sa te asiste si la nastere. El este singurul in masura sa te urmareasca si sfatuiasca, ca totul sa se termine cu bine, Sfatul medicului de familie este de bun simt, caci tensiunea arteriala 13/9 este oarecum la limita superioara( 14/9) si oricum in perioada urmatoare vor avea loc f. multe transformari- inclusiv cresterea in greutate, kg in plus -teoretic - duc si ele la cresterea TA si nu ai nevoie de complicatii.
ergi cu regularitate la ginecolog, fa-ti analizele de sange si ecografiile indicate de medic si totul fa fi OK.
sanatate si sarcina usoara.
0
06-04-2011, ora 13:07
giulia22
Nu este medic/terapeut
giulia22
multumesc, dar din pacate am pierdut sarcina la 11 sapt desi analizele mi/au iesit bine si aveam deja doua ecografii, am avut contractii si am inceput sa sangerez am ajuns la spital si coincidenta era si medicul care ma urmarea;;diagnosticul fiind //iminenta de avort, avort incomplet//dupa care ma chiuretat, a fost groaznic fizic dar mai ales psihic pt ca ii doream ff mult. din pacate nu am primit nici un raspuns la intrebarea care ma macina //DE CE?//am pierdut 2 ingerasii..si apropa tensiunea mea a revenit la normal
0
06-04-2011, ora 16:33
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Imi pare teribil de rau de cele intamplate.Nu vreau sa sune ca o consolare, dar conform statisticilor la prima sarcina, patruzeci la suta se termina cu un avort spontan. De ce? nu cred ca au gasit raspunsd esi procentajul este foarte mare.( si eu am patit asa cu prima sarcina in ciuda tratamentului ) Uneori sarcina se pierde datorita preclamsiei (T A mare), toxoplasmoza, toxocara, infectii urinare, etc, de aceea se si face initial lista enorma de analize. Uneori pur si simplu se intampla.
Nu dispera, nu te invinovati, fii increzatoare, daca iti doresti asa mult un copil sunt sigura ca ti se va indeplini visul..Cauta un ginecolog in care sa ai incredere, cu care poti comunica. Iti tin pumnii.
0
08-04-2011, ora 11:51
alina23mai
Nu este medic/terapeut
alina23mai
Buna Giulia! Si eu am trecut prin asa ceva si te inteleg tare bine...Dupa mai bine de 6 ani de asteptari, am ramas insarcinata - o bucurie de nedescris - dar apoi s-a oprit din evolutie...e un an jumate de atunci si eu tot mai plang dupa acel sufletel pierdut. Dar, pe de alta parte, dupa 2 luni de la avort am ramas din nou insarcinata si acum am un copilas sanatos si frumos, care a implinit azi 7 luni. Imi erau dragi copiii, dar nu-mi imaginam ca voi putea iubi atat de mult un copil. Asa ca roaga-te, si totul va fi bine. Iti doresc sa ai si tu parte de asa bucurie, cum am eu acum. Si sunt sigura ca asa va fi! Multa sanatate, si sa ne dai vesti bune!
0
11-04-2011, ora 11:15
giulia22
Nu este medic/terapeut
giulia22
va multumesc, sa va traiasca ingerasii sa fie sanatosi, nu e prima sarcina am o fetita de 5 ani si stiu ce inseamna un copil in viata mea si tocmai de aceea mi-am dorit atat de mult, , , iar fetita mea de mult isi doreste un fratior sau o surioara, in plus am rh negatv si nu am primit vacin la nastere iar acum cand am pierdut sarcina medicul a spus ca nu e nevoie pt ca sarcina era sub 3 luni iar copii nu au intrat in contact cu sangele meu si nu au apucat sa dezvolte anticorpi.., sincer mi-e frica de o viitoare sarcina dar sper,.,.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vaccinarea în timpul sarcinii
  • Sarcina după 35 de ani
  • Poziții de somn în sarcină
  • Sarcina și toxoplasmoza
  • Sarcina și răceala
  • Constipația în timpul sarcinii
  • Sarcina si fericirea
  • Hipertensiunea
  • Hipertensiunea la vârsta adultă poate accelera declinul cognitiv la bătrânețe
  •