Hipoanabolismul cum se trateaza?

07-06-2009
52H9382r
Nu este medic/terapeut
52H9382r
Ce este hipoanabolismul si cum se poate trata?
7 comentarii
0
08-06-2009, ora 17:54
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Sindromul hipoanabolic este atunci cand organismul nu asimileaza ; este un sindrom nutritional-metabolic ce consta in accentuarea proceselor catabolice ale organismului: cresc pierderile calorico-proteice, apar tulburarile de digestie, creste consumul energetic, toate acestea ducand la numeroase tulburari metabolice si hormonale.Se produce denutritie, scadere in greutate, pierderea apetitului etc.. Este nevoie de o internare intr-o clinica de boli metabolice sau intr-o clinica de endocrinologie pentru recuperare.Tratamentul consta in dieta [ realimentare progresiva], alimentatie parenterala, rehidratare, vitaminizare, anabolizante, antidepresive, cura hidrominerala, psihoterapie etc..
0
08-06-2009, ora 18:00
52H9382r
Nu este medic/terapeut
52H9382r
Da' nu e corect deloc!!!!

Medicul cardiolog mi-a scris pe fisa eliberata: "Aspect de cord hipoanabolic".sa fie hipoanabolismul in sine...sau este ceva diferit?
Astept cu nerabdare un raspuns.
0
08-06-2009, ora 19:52
Dr. Balcan Anisoara
Dr. Balcan Anisoara
Sindromul hipoanabolic, , hipoanabolismul, cuprind in aceste denumiri IMAGINEA METABOLICA DE ANSAMBLU A CORPULUI TAU IN STADIUL ACTUAL. Faptul ca esti slabut, ce mananci nu se depune, arderile metabolice probabil ca sunt mai intense, probabil constitutional esti asa.Ca urmare a acestui hipoanabolism cordul tau se adapteaza si el la situatie si probabil ca ai pulsul mai slab, batai de inima mai rare, o tensiune mai mica etc..Asta inseamna cord hipoanabolic. Cordul hipoanabolic este o consecinta a sindromului hipoanabolic. Faptul ca obosesti mai repede, ai o rezistenta mai scazuta la frig, iti mai amortesc mainile, pielea este mai uscata, ai scaune mai rare, temperatura bazala a organismului scade, ai uneori probleme digestive, dureri osoase, manifestari de nervozitate, parul este lipsit de culoare si stralucire etc. etc. toate acestea sunt consecinte ale hipoanabolismului, ale hipovitaminozei, carentelor minerale , deshidratarii etc.. deci util ti-ar fi daca te-ai interna putin intr-o clinica de boli metabolice si, cu terapie, calm si rabdare, problemele tale se vor rezolva, caci sunt reversibile.Sa mai pui 10-15 kg, nu prea mult, sa fii prea gras e mult mai rau.Numai bine!
0
08-06-2009, ora 20:29
52H9382r
Nu este medic/terapeut
52H9382r
Multumesc pentru raspuns.
Culmea e ca acea ecografie de cord a fost facuta pentru ca aveam pulsul foarte rapid si puternic! Are vreo legatura cu endocrinologia sindromul hipoanabolic?(1)Endocrinologul nu mi-a facut analize de sange si nu stiu de ce!A zis sa mai vin luna asta la inca un consult.Trebuie sa ii solicit eu?(2)Credeti ca daca in vacanta de vara as consuma suplimente de ingrasare proteice as reusi sa pun pe mine, sau degeaba?(3)
Astept un raspuns pentru intrebarile(1)(2)(3).

Va multumesc.
0
09-06-2009, ora 22:11
Dr. Balcan Anisoara
Dr. Balcan Anisoara
Tahicardia o poti avea cand esti mai agitat, nervos, sau e pe fondul unei anemii prezente.Deci face si ea parte din SH.Da, cand consideri necesar ia o trimitere si mergi la endocrinolog.Important este sa faci miscare { abonament la o sala, inot, ciclism }, sa te alimentezi bine si sanatos, sa nu pierzi noptile, sa nu fumezi si sa iei suplimente vitaminice si minerale, gandeste pozitiv, iubeste, ajuta.Suplimentele proteice nu te ingrasa, te umfla. Nu cauta sa iei rapid in greutate, caci nu-ti va face bine.
0
09-06-2009, ora 22:22
52H9382r
Nu este medic/terapeut
52H9382r
Am sa incep sa fac miscare!Noptile le cam pierd:D. Ah nu stiti cat de mult imi doresc sa ma ingras.cred ca mai mult ca orice :D
Am sa incerc un program HERBALIFE.

Va multumesc foarte mult de sfaturi. O seara cat mai frumoasa.
0
04-10-2012, ora 23:44
Gabrielita_02
Nu este medic/terapeut
Gabrielita_02
Doamna doctor Balcan, stiu ca va scriu un comentariu dupa 3 ani ce ati postat raspunsul dar din intamplare am dat la aceasta intrebare. Am fost si eu diagnostificata cu Sindrom Hipoanabolic. sunt slabuta, mereu am fost asa, am 25 de ani, 1, 65m si 50 kg.dar si asa sunt slabuta. de cand eram copila ma plangeam ca nu am pofta de mancare, iar acum de cand sunt mai mare am perioade cand mananc cu pofta si alteori nu. am si o gastro-duodenita care imi face probleme cateodata. dar nu stiu daca se poate trata acest sindrom, pentru ca mie nu mi-a zis nimic la spital cand am fost internata si cand mi-a gasit sindromul. si eu as vrea sa ma ingras. intodeauna am fost invidiata de fetele grasute ca mananc cat ele si nu ma ingras, foarte rar iau in greutate. dar eu nu vreau sa fiu asa. va rog sfatuiti-ma. multumesc anticipat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.