hipotonie bebelus 4 luni

04-07-2013
celesta
Nu este medic/terapeut
celesta
Bebelusul meu a fost diagnosticat la 3 luni de catre medicul neurolog cu retard motor - hipotonie musculara pentru ca nu-si tinea capul in pozitie verticala, stand pe burtica si-l ridica foarte putin, nu-si folosea cum trebuie manutele cand statea pe burtica, nu-i facea placere sa-l pui pe burtica si sa-l tii in brate in pozitie verticala chiar si cu sustinerea capului. Am primit tratament constand in Cerebrolizin ( 1 ml), Tonotil ( 1 fiola), Ca gluconic ( 3 ml) si D3 - 3 picaturi, zece zile pe luna timp de trei luni, plus kinetoterapie. La inceput am fost sceptica in privinta atat in privinta tratamentului cat si a gimnasticii medicale, spunandu-mi ca fiecare copil are propirul lui ritm de dezvoltare, dar ulterior, vazand ca bebelusul nu evolueaza, m-am hotarat sa urmez sfaturile medicului. Acum, la 4 luni, am terminat primele 10 zile de tratament si am facut 2 sedinte de gimnastica si 2 de masaj, insa nu observ nici o evolutie a copilului.
Telefonic am cerut parerea unui medic din Sibiu si mi-a spus ca cerebrolizinul este prea puternic pentru un copil de 3 luni, mai bine ii dau complex B si 1/2 fiola tonotil timp de 10 zile pe luna. Sunt ff ingrijorata pentru cum decurg lucrurile si pentru ce presupune hipotonia.

Ce parere aveti de tratamentul urmat ?...este potrivit varstei copilului?...poate avea efecte adverse si in ce constau acestea...de ce intarzie rezultatele?.ce ma sfatuiti?
6 comentarii
0
05-07-2013, ora 14:39
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna ziua. Cauza hipotoniei trebuie stabilita. Aveti un diagnostic care sa includa si etiologia (cauza)? Astept raspunsul D-voastra si voi reveni.
0
05-07-2013, ora 16:24
celesta
Nu este medic/terapeut
celesta
Nu stiu cauza hipotoniei. Copilul nu s-a nascut cu suferinte fetale, APGAR 10, nascut la termen 3, 200 kg. La o evaluare clinica acesta a fost diagnosticul. Mai exact hipotonia este axiala.
0
21-01-2021, ora 11:34
Aura8
Nu este medic/terapeut
Aura8
Bună ziua mămica. Am citit ce ați scris însă și noi suntem într-o situație similara. Îmi puteți spune cum a evoluat în acești ani micuțul dumneavoastră???
0
25-02-2021, ora 09:41
Tyna tyna
Nu este medic/terapeut
Tyna tyna
Bună ziua! Fetita mea de 1 an de zile încă nu sta stabila în fundulet, se ridica in fund dar nu se ajuta de mâini, nu se agata cu mâinile de pătuț și nu are echilibru, are o cifoza, stand cu capul f aplecat.. La 7 luni am dus o la neurolog văzând ca nu sta in fund, mi a spus ca sunt o mamica prea panicata ca este ea m lentă, în acea perioada avea un tic sa își dea ochii peste cap, i am făcut și o encefalograma sa exclud eventualele crize epileptice, a ieșit în regula... Mi a prescris ulei de peste, complexul de vit b, de 2 luni din proprie inițiativa i am dat 10 zile Ca și am văzut o îmbunătățire în sensul ca se împinge m bine în picioruse, doar k ea nu își pune toată talpa jos. Săptămâna aceasta am fost la un specialist la un centru de reabilitare neuro motor, și mi a spus k are o hipotonie axiala, cifoza, pare și o scolioza, puțin spastica la gamba piciorului stâng, p 8 martie urmează sa ma interneze cu ea pt recuperare, după a spus sa ii fac un rmn la creier la Obregia, intrauterin a avut 4 chisturi de plex coroid descoperite la 18 sapt, retrase la 22..de o luna ii dau și tonotil 10 zile.. Ce părere aveți, acele chisturi odată retrase mai pot aparea?rmn la copii asa mici se face cu anestezie totala? Neurologic ea pare în regula dacă o întreb câți ani are ridica un degețel, bate din balme, gangureste ma ma, ta ta, ga, te.. Eu m am 2 băieți și am putut sa fac diferența între copii, mulțumesc pt eventualele raspunsuri
0
07-04-2023, ora 15:49
TitianaSimi
Nu este medic/terapeut
TitianaSimi
Ce sa mai întâmplat între timp cu bebelușul cu hipotonie? Merge sa nu? Cu parte cognitivă cum stă? Ce vârstă aveți?
0
07-04-2023, ora 15:53
TitianaSimi
Nu este medic/terapeut
TitianaSimi
Sunt la limita disperării. Vă rog să-mi scrieți cineva cu bebelușul cu hipotonie sau care ați avut, și deja copilul a crescut între timp. Am nevoie de sfaturi. Vreau să știu cum este copilul cu trecerea anilor? Este oare un copil normal? Se deosebește de ceilalți?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Evaluarea sugarului de trei luni
  • Evaluarea sugarului de patru luni
  • Evaluarea sugarului de cinci luni
  • Evaluarea sugarului de șase luni
  • Evaluarea sugarului de șapte luni
  • Evaluarea sugarului de opt luni
  • Evaluarea sugarului de nouă luni
  •