Hiv-fals pozitiv?

09-10-2020
Ddereka
Nu este medic/terapeut
Ddereka
Bună ziua!
Trec printr-o perioadă dificilă. După ce am avut trimitere pentru analizele de rutină, am decis sa fac si testarea hiv la un laborator privat.
A ieșit pozitiv. Rezultatul l-am primit rapid, intr-o zi de la recoltare.
Nu pot spune ca am avut o viata desfrânata sau ca am avut relatii sexuale cu necunoscuți, dar nici nu am cerut analizele iubiților mei. Totusi, niciunul nu lua tratament si nu suspecta sa aibă acest virus.
Întrebarea mea este daca sunt sanse sa fie fals pozitiv? Singurele simptome sunt niste eruptii cutanate persistente, dar pe care le am încă dinainte de a imi începe viata sexuala.
Ma gândesc ca as putea avea o boala autoimuna si de aici ar fi prezenți si anticorpii respectivi.
Nu stiu ce sa cred. Luni merg la doctor pentru diagnostic. O sa îmi faca viremia. Exista șanse sa nu am acest virus? Sau trrebuie sa ma resemnez?
Mulțumesc,
6 comentarii
0
09-10-2020, ora 14:03
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Majoritatea testelor HIV care se utilizeaza la ora actuala au peste 99% specificitate. In functie de tipul exact de test care a fost folosit, sansa ca un rezultat sa fie fals pozitiv este probabil intre 1 din 100 si 1 din 1000 de teste. Deci exista posibilitatea ca rezultatul sa fie fals pozitiv, tocmai de aceea trebuie facute teste de confirmare. Va trebui sa aveti rabdare pana la rezultatul viremiei. Intre timp incercati sa nu va stresati inutil. Nu este un capat de lume, indiferent de rezultatul final.
0
09-10-2020, ora 14:34
Ddereka
Nu este medic/terapeut
Ddereka
Este un test prin metoda imunocromatografica.
Nu am cum sa ma liniștesc pentru că i-am spus deja mamei si ma susține, dar o vad ca este devastata.
Am vorbit cu medicul de familie. Toată lumea a întrebat daca am avut contact sexual cu persoane la întâmplare.. Dar nu s-a întâmplat.
Nu știu.. Repet, starea mea generala de sănătate este buna.. Acum parca imi pierd toata energia si vlaga.
Imi doresc din suflet sa fie o eroare de laborator si orice ar fi sa nu mai fac prostia de a face sex neprotejat indiferent ca stiu persoana respectiva de ani buni.
Sunt deja in concediu medical. Nu sunt capabila de a iesi din casa. Stiu ca suna dur, dar as fi preferat sa am cancer sau orice altceva. Hiv este o excludere totala din societate...ti se închide viata.
0
09-10-2020, ora 17:59
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
"as fi preferat sa am cancer sau orice altceva. Hiv este o excludere totala din societate...ti se închide viata."

Aici gresiti cu totul. Dar discutia nu-si are rostul deocamdata.
0
13-10-2020, ora 17:08
Ddereka
Nu este medic/terapeut
Ddereka
Din păcate, s-a confirmat. Am imunitatea 605.. Deocamdată nu am alte detalii. Ce înseamnă acest lucru? Trebuie sa încep tratamentul?
0
13-10-2020, ora 21:45
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Da, trebuie sa incepeti tratamentul (oricum in majoritatea cazurilor se incepe tratamentul indiferent de valoarea CD4). Sunteti undeva pe la mijloc. Daca va veti lua pastilele, viremia probabil va ajunge nedetectabila, moment in care practic nu mai exista risc de transmisie pe cale sexuala a virusului, iar valoarea CD4 se va reface incet.
Luati tratamentul, urmati sfaturile medicilor, aveti grija de dumneavoastra, pastrati un regim de viata echilibrat, mergeti la controale si veti vedea ca viata dumneavoastra nu se schimba chiar atat de mult.
Numai bine!
0
15-10-2020, ora 21:48
Ddereka
Nu este medic/terapeut
Ddereka
Dar ce înseamnă dacă s-au găsit 3.5 (peste limita de detectie? Fiind vorba de antigen și anticorpi, infecția este recenta sau nu prea? Viremia încă nu am aflat-o.
E dificil in perioada asta de vorbit cu medicii fata in fata ca este o situație neprevăzută cu acest val de îmbolnăviri.
Știu ca suna nebunește, dar nu e posibil sa sufăr de altceva?nu poate interfera altceva?
Eu voi începe tratamentul, dar nu prea reușesc sa inteleg cum și când am contractat acest virus.
Va mulțumesc mult pentru sfaturi și pentru lămuriri.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.