Hodgkin - vreau copil! se poate?

05-02-2008
irinarusu
Nu este medic/terapeut
irinarusu
Am 26 de ani. In 1997 am fost diagnosticata cu Hodgkin st II A. Dupa o perioada ft grea de citostatice (3 serii) si radioterpie (2 serii a cate 20 sedinte), am intrat in remisiune totala. De atunci, din fericire, nu am mai avut nici un fel de probleme. Intrebarea mea e daca pot sa am un copil fara ca acesta sau eu sa avem probleme?Ce teste ar trebui sa fa, c inainte de a lua aceasta decizie? Mentionez ca nu am ramas niciodata insarcinata. De asemenea, as dori sa stiu ce metode de contraceptie sunt indicate in astfel de cazuri?
5 comentarii
0
05-02-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Da, stadiul II A este complet vindecabil şi se pare că a trecut destul timp ca să puteţi răsufla uşurată.
2. Desigur că puteţi avea un copil, fără a vă expune unor riscuri suplimentare.
3. Testele care se fac în orice situaţie în care un cuplu doreşte un copil: vi le va spune medicul de familie al dv.
4. Nu este indicată nici o metodă de contracepţie în cazul dv: acestea sunt indicate în situaţia contrară, în care cuplul nu doreşte copii.
0
06-02-2008, ora 00:00
irinarusu
Nu este medic/terapeut
irinarusu
Multumesc frumos pentru raspunsuri.
legat de punctul 4. cred ca nu m-am facut inteleasa.ma refeream la metode de contraceptie in situatia in care doresc sa evit o sarcina. Ex: mai multi medici mi-au spus sa evit anticonceptionalele pt ca sporesc riscul aparitiei bolilor de cancer, iar organismul meu pare a fi sensibilizat datorita Hodgkin-ului.
Va multumesc inca o data.
0
13-05-2008, ora 00:00
francesca2
Nu este medic/terapeut
francesca2
Am 50 de ani, am boala Hodgkin, stadiul 2, forma clasica, diagnosticata in februarie 2008;am facut primul ciclu de chemioterapie ABVD in 24 aprilie si ma simt bine.In urmatorul ciclu de chemio dupa ce mi-au facut analizele sangelui mi-au gasit leucocitele cu valori prea mici si pentru aceasta cauza mi-au amanat ciclul de chemio.Pentru ridicarea valorii leucocitelor mi-au dat 6 injectii de MYELOSTIM dupa care m-am simtit foarte rau asa incat a trebuit sa iau alte calmante impotriva durerilor ca TACHIDOL(praf).Astept raspunsurile voastre !
multumesc
0
15-06-2016, ora 03:17
marin.georgiana
Nu este medic/terapeut
marin.georgiana
Am
0
15-06-2016, ora 03:49
marin.georgiana
Nu este medic/terapeut
marin.georgiana
Am limfom hodgkin diagnosticat in 2007 in urma caruia am efectuat multiple cure de chimiioterapie, in 2009-2 saptamani de radioterapie, in 2013 am facut un autotransplant de celule stem, apoi 2 ani nu am mai facut nimic. In 2015 din mai pana in octombrie am facut iar chimioterapie apoi un CT si un RMN care inca aratau prezenta nodulilor in organism si cu toate astea nu mai fac nimic dde atunci. Am facut in luna martie 2016 un tratament naturist, detoxifiere, in urma caruia m.am simtit foarte bine, analizele sanguine sunt bune, hemoglobina, sistemul imunitar bun, toate ok, singura problema fiind dereglarile de menstruatie : 2 luni am, 3-4 luni nu am menstruatie. Medicul ginecolog a spus ca aceste probleme se vor rezolva, nu sunt simptome de pre-menopauza. Am 29 de ani si imi doresc foarte mult un copil. Stiu ca nici un medic nu recomanda asta, dar pe internet am citit ca este posibil asta cu o supraveghere permanenta. Am vazut cazuri la paciente de 40 de ani ce au ramas gravide imediat dupa chimioterapie (fara remisie, desi medicul nu recomanda) si au nascut copii perfect sanatosi. Daca nu fac acum copil, mi.e teama ca nu voi mai putea face (mai mult de 2 ani fara tratament, nu am stat). Va rog, daca exista teste care sa arate ca nu se va naste fatul cu malformatii, as dori sa stiu care sunt acelea, care sunt pasii de urmat, daca exista cea mai mica sansa sa pot purta o sarcina, as vrea sa o cunosc. Va rog ajutati.ma! Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pregătirea pentru sarcină
  •