implant silicon sani

05-09-2010
gyorgya
Nu este medic/terapeut
gyorgya
imi poate spune careva, va rog, diferenta dintre implanturile cu silicon rotunde 350 cc si 375 cc?cele de 375 cc sunt f mari?imi pute-ti arata un exemplu, ceva?
27 comentarii
3
06-09-2010, ora 14:05
moonlight2
Nu este medic/terapeut
moonlight2
Am petrecut zeci de ore pe net pt a citi forumuri si a afla care sunt cei mai buni medici. Am avut senzatia puternica de cateva ori ca medicii insisi postau comentarii pentru a-si face reclama dandu-se femei care au suferit interventii. Cu siguranta unii dintre ei folosesc mijloace proprii de autopromovare si majoritatea sunt reuniti in a impiedica orice reclama proasta si in aceasta se sustin reciproc, e un minim cod de intrajutorare profesionala care insa pare sa contravina legamantului de tratament optim al pacientului - pt ca protejand breasla, protejeaza si greselile breslei. Spun asta pt ca am incercat sa postez comentarii pe anumite forum-uri unde administratorii nu au postat ce am avut de spus dupa ce am facut operatia, pt ca am vrut sa protestez. Imi dau seama dua 6 ani de la operatie ca 70% din greseala mi-a apartinut pt ca nu am fost informata. Stiam ce vreau insa ca si acum cand vreau sa refac operatia am incercat sa anticipez rezultatul si exercitiul meu de imaginatie nu a fost suficient pentru a prevedea rezultatele.
Am mers pe ideea de interventie minima cu forma sanului cat mai apropiata de cea naturala insa nu am luat in calcul multe elemente. Nu intru in detalii decat la cererea voastra expresa.
Recomandabil este sa incepeti "interventia" cu o interventie interioara - ganditi-va la cat de mult ati iubit barbati cu mari defecte (tendinta noastra naturala atunci cand iubim este sa facem partenerul sa se simta cat mai bine cu el insusi si sa-l asiguram ca noi suntem OK cu modul in care arata el) si ca dragostea vrea sa simta ce e in sufletul celuilalt tocai pentru a arata ca ea nu depinde de conditiile exterioare. Detinem un corp pentru vreo 8o de ani in medie, din care ultimii 40 devin din ce in ce mai scofalciti si la barbat si la femeie. deci multa lume in jur are complexe. Eu as fi vrut sa-mi rezolv asa problema, insa pentru ca se ivesc zorii unei relatii minunate pentru mine, mi se clatina increderea pe care o arat atunci cand port haine.
Iata ce am aflat pana acum:
1. STUDIU DESPRE DURABILITATEA IMPLANTULUI : http://www.breastimplantanswers.com/expert_durability.html - nici un chirurg nu-ti spune mai mult decat ca sunt matrix cu greutate si circumferinta x. Trebuie sa intrebi tu ce iti va introduce, sa te asiguri ca in contractul semnat apare materialul folosit in realitate apoi sa te duci la internet si sa te informezi in legatura cu firma producatoare a implantului pe care-l vei purta. Doctorii doresc ca tu sa omiti aceste etape si reduc tot procesul de consultatie speculand dorinta ta de a arata mai bine. Pentru ca le displace, ca oricarui profesionist, sa fie chestonati in detaliu - nu au chef de asa ceva nici daca sunt platiti.
2 TIPURI IMPLANT
2. Implant Mentor Cohesive Memory Gel, care, in opinia celor care discuta pe http://community.breastcancer.org/forum/44/topic/721717 nu sunt gumoase deci nu sunt ferme si coezive: http://www.mentorcorp.com/global/breast-augmentation/contour-profile-gel.htm
3. Costul unei perechi de proteze Mentor de la distribuitor (Inamed). 900 dolari : ser fiziologic 800-1000 cu gel coeziv Sursa: http://www.infonews.ro/article12155.html
4. Implanturi Natrelle: http://www.natrelle.com/breast_reconstruction.aspx#3
5. Exista probabil multe alte tipuri
DURATA DE VIATA A IMPLANTULUI:
http://www.breastimplantanswers.com/fda_approval.html#section-3
Mai jos aveti un extras si un tabel cu complicatii preum si procentele in care acestea apar.
"Studies demonstrate that silicone gel-filled breast implants are safe, but that doesnt necessarily make them right for everybody.
Silicone gel-filled breast implants are not lifetime devices. It is possible at some point in a womans lifetime that her implant(s) will need to be removed or replaced. To ensure that women achieve optimal results safely, patients should be aware that they should not have breast implant surgery if they:
"¢ Have existing malignant or pre-malignant cancer of the breast and have not been successfully treated
"¢ Have an active infection anywhere in the body
"¢ Are currently pregnant or nursing
You should also know that silicone gel-filled breast implants have not been clinically tested in women with*:
"¢ Autoimmune diseases like lupus or scleroderma
"¢ Conditions that could interfere with wound healing and blood clotting
"¢ A weakened immune system (such as women receiving immunosuppressive therapy)
"¢ Reduced blood supply to the breast tissue
"¢ Radiation to the breast following implantation
"¢ Clinical diagnosis of depression or other mental health disorders, including body dysmorphic disorder and eating disorders. Please discuss any history of mental health disorders with your doctor prior to surgery.
*Note that while silicone gel-filled breast implants have not been specifically tested in women with conditions outlined above, these women have not been excluded from past or current clinical tests of implants.
Researchers assessed the safety of silicone gel-filled breast implants by looking at the rate of "events", specifically, instances of implant rupture, capsular contracture and re-operation.
©2007 Allergan, Inc. All rights reserved. ™ marks owned by Allergan, Inc.
This Website last modified October 25, 2007.
M1697-01


CANCERUL:
6. Concluziile catorva studii in anul 2006 care arata ca incidenta cancerului mamar la femeile cu implant e mica. Sursahttp://www.breastimplantanswers.com/index.html?page=5
Studiile: http://www.nature.com/bjc/journal/v88/n6/abs/6600819a.html
http://monographs.iarc.fr/ENG/Monographs/vol74/volume74.pdf
http://www3.interscience.wiley.com/journal/112223006/abstract
Incidenta cancerului e legata probabil de materialele folosite (in cazul in care implanturile se degradeaza/fisureaza/rup continutl intra in contact cu corpul) si in ultimii ani s-au tot schimbat materialele. Nu cunoastem insa concluziile ultimilor ani, care e foarte posibil sa se fi schimbat.
CONTACTUL CU FEMEILE CARE AU IMPLANT DEJA
Este forte important ca femeile care vor sa faca aceasta operatie sa intre in legatura cu cele care si-au facut-o deja de mai multi ani pentru a vedea ce neplaceri au aparut si problemele cu care s-au confruntat dupa implant (practicarea sporturilor- se pare ca la alergare se simte un gen de "suctiune" pe care o exercita implantul asupra cutiei toracice si care nu iti va placea. Vezi comentariul nr 5 pe: http://community.breastcancer.org/forum/44/topic/721717 posibila rotire a implanturilor care e un mare risc si necesita reoperarea, masajul sanilor - care e o cheie importanta in dezvoltarea afectiva armonioasa a femeii, rapiditatea adaptarii la noile forme, Elemente psihologice - gradul de stres- daca au avut stresuri si frica de a nu se intampla ceva cu implantul)
Doctorii nu doresc sa ne puna in legatura cu fostele paciente invocand confidentialittea. Mai important decat confidentialitaea este insa sanatatea, comfortul psihic al femeilor, bucuria fostelor paciente de a le ajuta pe cele viitoare in demersul lor. Femeile care au suportat operatia sunt fericite in urma experientei sa vorbeasca daca sunt intrebate, daca sunt neplacut afectate de experienta avuta le vor proteja pe celelalte de anumiti medici.
ELEMENTELE CHEIE ALE SANILOR ESTETICI
7. Elementele cheie ale sanilor estetici: sa nu lase impresia de minge, distanta dintre ei sa fie cat mai mica pentru a nu lasa vederii un san artificial iar in privinta pozitiei sfarcului si areolei, proportia dintre jumatatile inferioara si superioara sa fie 45/55 % - aceasta inseamna ca sfarcul nu este pozitionat la jumatatea sanului ci la 45% in raport cu partea superioara, 55% in raport cu partea inferioara. Altfel, imaginea este una nenaturala.
8. Sursa: http://www.dailymail.co.uk/news/article-483487/Scientists-discover-formula-perfect-breasts.htm, http://fisherwy.blogspot.com/2007/09/worst-victoria-beckham-breasts.html
NUME ROMANESTI ALE CHIRURGIEI ESTETICE A SANULUI
Aveti grija ca specialitatea de baza a chirurgului sa nu fie mana sau urechea daca vreti sa va faceti ceva la san. Eu ma facut prostia asta, am mers la Hatami (avea pe pereti diplome pt chirurgia mainii iar eu am facut pt. reconstructia sanului) si cu o prostie de operatie m-am ales. Cost dublu.
Cel mai recent congres de chirurgie estetica a sanului 29, 30 aprilie-mai 2010 (in lista puteti vedea cateva nume medicale ale chirurgiei sanului printre care cei mai mediatizati (deci cu avantaj competitiv):Toma Mugea, Constantin Stan, Tiberiu Bratu, Nicolae Antohi, Dana Jianu, (asimetriile post-augmentare) Ioan Florescu, (are 63 ani este seful sectiei de chirurgie plastica si reconstructiva la Spitalul Bagdasar-Arseni din Bucuresti)) Ioan Lascar, Marek Valcu, Dan Radu Calota. http://www.cosan.ro/upload/brochure_2010.pdf.
Nu pierdeti din vedere faptul ca participarea la un congres a acestora nu echivaleaza cu faptul ca sunt cu totii cei mai buni ci e doar unul dintre indicatori. Deasemenea vedeti cu ce lucrari au participat pentru a va da seama la ce se pricep mai bine.

Citat dintr-o revista:
"Cand operatia este facuta de un chirurg plastician experimentat, complicatiile sunt rare si de obicei minore. Exista diferente foarte mari intre pacienti, care vizeaza capacitatea de vindecare, si de aceea rezultatul nu este niciodata complet previzibil", ne-a spus dr. Tiberiu Bratu. in ceea ce priveste varsta la care se poate face aceasta operatie, chirurgul spune ca cel mai indicat este ca pacientul sa fi depasit perioada pubertatii, pentru ca modificarile obtinute sa se armonizeze cu fizionomia matura a persoanei. Pentru cei care indeplinesc aceasta conditie si sunt hotarati sa mearga pana la capat de dragul unui nas ca in reviste, urmeaza interventia propriu-zisa.

INSTRUMENTE DE TAIERE
Site-ul dr. Stan este singurul e care l-am gasit care sa dea filme despre asta. http://www.cms.ro/ops.php - problema e ca in italiana si eu nu stiu italiana... insa ce am reusit sa inteleg ar fi:
1. In functie detehnica de taiere si instrumentele de incizie recuperarea se face mai rapid si mai fara dureri. Daunele tesuturilor laterale sunt f mari in cazul inciziei cu radiofrecventa clasice de 1.7 Mhz electrobisturiul normal are caldura mare, ce foloseste Stan (mono RF Breast Forceps) - extrage imediat fumul rezultat sange daca este si limfa daca apare, deci operatia se face in mediu foarte favorabil, nu plin de sange.
2. Studiul histologic din film arata ca paguba laterala a tesutului e mai mica daca radiofrecventa e mai mare - m-am uitat cu atentie pe poza prezentata si denumirea instrumentului este ellman surgitron -electrobisturiu cu frecventa de 4 Mhz ( cel clasic are 1.7 Mhz)- caldura rezultata e mica deci nu arde tesutul inconjurator ci doar il incizeaza.
3. In cazul unui instrument bun ca acela nu este nevoie de drenaj limfatic si sanguin pt ca nu se lucreaza in mediu cu sange - nu se taie tesutul transversal ci numai zonele de insertie dintre muschii toracali.
ATITUDINEA CHIRURGULUI
Dupa cum ati observat in toate spitalele medicii tind sa stie mai ca tot, despre toate, asa ca trateaza nestiutorii din fata lor cu o atitudine corespunzatoare. Medicul la care am fost eu, a fost dragut si rabdator la inceput (cu 2 mici scapari de atitudine pe care le-am ignorat datorita nebuloasei din capul meu) iar la analizele post-operatorii foarte scurt, transant si nerabdator sa primeasca urmatorul pacient. Nasol. Eu am continuat sa fiu draguta si sa-i zambesc ca si cum atitudinea lui era OK. Greseala mea. Cred ca stiti senzatia.
Deci daca auziti de chirurgi de talie dar care n-au chef de voi va sfatuiesc sa ii ocoliti. Comportamentul post-operator al medicului este esential. Voi simtiti ca i-ati dat o suma mare de bani deci meritati atentia lor iar ei va fac sa simtiti ca nu le-ati platit chiar asa de mult si ca mai au si alte programari.
Va pot da nume dintre cele pe care le-am citit pe net din acest pdv. dar mai bine le gasiti voi.
0
18-01-2011, ora 15:09
alexandra n
Nu este medic/terapeut
alexandra n
sunt sie u programata la operatie acum pe 21 si imi este cam frica..sunt la domnul valcu..imi poate spune cineva care s a mai operat la el cum a fost..multumesc:)
0
08-02-2011, ora 02:58
roby197622
Nu este medic/terapeut
roby197622
citeste despre doctorul valcu pe profa de sex. laura andresan are un post dedicat lui
0
09-02-2011, ora 22:20
crisstina88
Nu este medic/terapeut
crisstina88
m-am uitat pe site-ul dr.marek valcu si are niste cazuti foarte reusite. eu cel putin, am fost foarte impresionata. nu stiu ce sa zic, are povestea asta kre il tratge in jos, cu laura andresan, si te cam face sa te mai gandesti.. dar din ce am vazut, el are cele mai frumoase poze, cele mai reusite cazuri.
eu nu m-am hotarat la un dotor. sunt intre dr.stan din bacau si marek valcu.
1
26-04-2011, ora 21:42
vintila88
Nu este medic/terapeut
vintila88
care pot fi cauzele unor sani asimetrici in urma operatiei cu implant mamar de silicon?
0
25-08-2011, ora 20:35
roxannee
Nu este medic/terapeut
roxannee
Buna seara!De ceva timp, citesc aceasta rubrica a forumului si abia acum mi-am facut curaj sa postez.
Imi doresc f.mult o operatie de marire a sanilor si m-am hotarat pt luna octombrie la domnul doctor Nae Sorin.Va rog din suflet, mentionati-mi ce fel de anestezie ati facut(masca, injectie etc), stiu ca este cu generala, eu sunt f.fricoasa.Mentionez ca sunt micuta de inaltime( 1.55), 45 kg.Va multumesc!
0
02-09-2011, ora 19:36
vintila88
Nu este medic/terapeut
vintila88
eu am facut anestezie totala (injectie). A fost bine, am adormit, nici nu mi/am dat seama cand, iar cand m/am trezit se terminase deja totul, eram in pat, la locul meu. Nu conteaza ca esti micuta, o sa fie bine, ai sa vezi.
0
28-11-2011, ora 06:32
Purrfecta
Nu este medic/terapeut
Purrfecta
Buna fetelor. am 25 d ani si imi doresc maxim sa am si eu sani la fel de frumosi ca ai vostri...felicitari btw... ma puteti ajuta cu niste informatii gen preturi... doctori. sunt din Bucuresti... va multumesc mult pt ajutor xx
0
29-11-2011, ora 14:34
vintila88
Nu este medic/terapeut
vintila88
eu am facut la domul dr. Dan Calota, m-a costat 2500 euro, in ianuarie 2010. Este un doctor ok, clinica Nordestetica
1
29-11-2011, ora 15:10
bobb
Nu este medic/terapeut
bobb
Eu m-am operat in Oradea, la domnul doctor Porumb Serban, caruia ii multumesc din suflet. Visul meu de-o viata a fost sa ma privesc in oglinda si sa vad o femeie cu sani.
Atunci cand am ajuns la clinica domnului doctor, mi-am dat seama de profesionalismul care caracterizeaza intreaga echipa, atat in consultatiile preoperatorii, pentru operatia in sine, cat si pentru consultatiile postoperatorii.
Operatia a decurs fara probleme, iar a doua zi dimineata, m-am uitat in oglinda si mi-am dat seama ca visul meu s-a indeplinit. Acum ma simt mult mai sigura pe mine.
Cel mai mare soc a fost faptul ca nu am simtit durere dupa operatie. aveam doar senzatia unei tensiuni, ca o febra musculara.
In fiecare zi ma privesc in oglinda si imi dau seama ca rezultatul este din ce in ce mai frumos!
Asa ca va recomand cu caldura serviciile domnului doctor Porumb Serban, din Oradea.
0
07-12-2011, ora 09:10
miruna85
Nu este medic/terapeut
miruna85
Eu m-am operat la dr Totir Dumitru clinica este in primaverii in niste conditii ca in vest pretul 2500 euro cu implant Mentor rotund, ti-l recomand cu mare incredere este un doctor exceptional si un om de treaba.
Bafta multa in alegerea ta!
0
07-12-2011, ora 19:04
vintila88
Nu este medic/terapeut
vintila88
voi fetelor sunteti foarte multumite de rezultat..eu insa nu sunt pe deplin multumita..adik nu sunt perfecti, asa cum ii vreau eu..sau poate k vreau eu prea mult perfectiunea? mi se pare k unul este mai sus iar altul mai jos, ca pozitionare, apoi mi se pare ca aureola de la sanul stang nu este unde ar trebui ci mai sus, fata de dreptul care mi se pare normal..si in ultimul rand sanul drept, in parte de sus este mai rotund, parca mai plin, mai umflat fata de cel stang..cam atat.. :( nu cred k este normal sa fie asa, mai ales k am 1 an de cand m-am operat..am tot sperat ca lucrurile sa revina la normal, pentru k doctorul mi-a spus k in aprox. 1 an vor fi mai ok, dar nu este ink asa.. :(( si voi ati trecut prin asta sau au fost perfecti ink dupa prima zi de operatie? sper sa fie totul bine...
0
10-04-2012, ora 02:35
ancageo
Nu este medic/terapeut
ancageo
Buna fetelor... Cine sa operat la Vitalie Stan? Poate sa ma ajute cineva va roooog :(((
0
30-04-2012, ora 17:36
anaptk
Nu este medic/terapeut
anaptk
buna fetelor, as vrea sa-mi fac o marire de sani, imi puteti spune pareri despre dr marek valcu?
1
19-05-2012, ora 11:24
teodoraxxx
Nu este medic/terapeut
teodoraxxx
Buna fetelor eu sunt programata la operatie luni 21 mai.Am optat pt implanturi anatomice matrix 385cc.Am 1.62m, 53 de kg.oare sunt prea mari implanturile.?sunt din iasi ma va opera doctor Budurca.sa mai operat cineva l a dumnealui ? va poop
0
29-05-2012, ora 15:27
Sonia Albu
Nu este medic/terapeut
Sonia Albu
Buna fetelor! Si eu vreau sa-mi pun implante insa nu stiu ce sa aleg rotunde sau anatomice. Voi ce parere aveti e vreo diferenta intre ele? Sau e doar tehnica medicala? Vineri ma duc la consultatie...si vreau sa am temele facute.
0
30-07-2012, ora 22:28
claudia23dy
Nu este medic/terapeut
claudia23dy
Buna fetelor! acum 4 ani am fost la consultatie la dr. Constantin Stan pt marire de sani cu implat de silicon si m-a refuzat pe motiv ca nu as avea nevoie, ca ar trebui sa mai astept si am renuntat la el. de curand, mai exact acum o luna de zile am mers la o alta consultatie, cu aceeasi problema la dr. rodica crutescu, mi s-a parut ok la prima vedere, mi-a recomandat niste proteze facute in america, care au garantie pe viata, marime 375 si a ramas sa ma programez cand ma hotarasc, insa nu stiu mai nimic despre ea. daca este cineva care s-a operat la dansa ma puteti ajuta va rog cu ceva informatii? eventual poze? multumesc
0
28-08-2013, ora 21:52
bella.bella
Nu este medic/terapeut
bella.bella
Buna fetelor!!!
Sunteti numeroase.
Zilele astea am o interventie de marire a sanilor, 400ml si am fooarte mari emotii. Va rog, cele care ati suferit o interventie sa-mi dati cateva detalii despre asta. Huh, prea mari emotii. Multumesc!!!!!!!
0
26-01-2014, ora 21:29
dya92
Nu este medic/terapeut
dya92
Buna seara tuturor !!! M-am hotarat sa imi fac marire de sani dar nu stiu ce medic sa aleg...Am citit mai multe pareri despre Totir, Ionesc, Parasca...Va rog ajutati-maaaa :* pupici
0
26-01-2014, ora 21:29
dya92
Nu este medic/terapeut
dya92
Ionescu* scz
0
26-01-2014, ora 21:32
dya92
Nu este medic/terapeut
dya92
Am fost la marek si la constantin stan acum o luna dar nu mi-a placut DELOOOC modul de abordare a acestor doctori...
0
15-08-2015, ora 12:51
didi30
Nu este medic/terapeut
didi30
Bună poate cineva sa mi spună o părere despre d nul dr Porumb de la Oradea mă interesează strict profesional.multumesc
1
24-08-2015, ora 12:30
didi30
Nu este medic/terapeut
didi30
Salutare tuturor va rog imi spuneti si mie pareri despre dr Porumb din Oradea dar vreau sa va rog sa imi raspunda ceke care au fost operate de dansul.va multumesc mult
1
24-08-2015, ora 18:33
serendipity213
Nu este medic/terapeut
serendipity213
Didi30, eu m-am operat la dr Porumb in Oradea, desi sunt din Timisoara. E cel mai bun dupa mine, si singurul care face tehnica endoscopica pe sub brat (cum mi-am facut si eu), adica fara cicatrici la sani. Eu sunt super multumita de doctor si de rezultatul obtinut, deja am o luna de la operatie si nici o problema, parca sunt ai mei din totdeauna. Mergi cu incredere si multa bafta!
0
21-09-2017, ora 23:18
Vs.angel
Nu este medic/terapeut
Vs.angel
Serendipity, cat te-a costat operatia? Si eu sunt programata pentru consultatie dar inca nu sunt hotarata prin ce metoda ma voi opera. Mersi!
1
06-11-2017, ora 19:58
DIALOREDANA
Nu este medic/terapeut
DIALOREDANA
Care e costul operației? Dar a analizelor? La dl.dr. Porumb
0
03-02-2019, ora 23:06
AleFlor
Nu este medic/terapeut
AleFlor
Buna seara! Am facut 1luna si 8 zile de cand m_am operat la Dr. Porumb si il recomand din tot sufletul. Operatia a fort un real succes pt mine, este ceea ce imi doream. Iar Dana asistenta care ma supravegheat o dulceata de om care te ajuta sa iti fie perfec.
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
 • Sânii
 • Auto-examinarea sânilor
 • Metode de ridicare a sanilor fara operatie
 • Estetica sanilor
 • Marirea sanilor - ce optiuni exista?
 • Marirea sanilor cu implanturi mamare - Mamoplastia de augmentare
 • Implanturi mamare - silicon sau ser fiziologic?
 • Mastopexia - Operatia pentru ridicarea sanilor (lifting-ul sanilor)
 • Implant mamar: moft sau necesitate?
 •  
   
   
  Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
  Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.