Incerc sa ma ingras si nu pot...:D

05-11-2008
vioara
Nu este medic/terapeut
vioara
Am 24 de ani, inaltime 1, 63 m si 47 kg. Oricat as manca nu reusesc sa ma ingras decat cu greu vreo 2 kg si alea se pun doar pe burta si pe fund (am picioarele subtiri, dar pe picioare nici vorba sa se puna ceva). Am pofta de mancare si mananc f bine, am incercat sa mananc la ore fixe sau nefixe, tot acolo e... Am incercat si sa mananc dulciuri (nu-mi plac dulciurile), dar n-am rezolvat nimik...
Sanatatea mea e f buna, doar ca fierul in sange e putin aproape de limita. Medicul de familie mi-a spus "americanii dau mii de dolari ca sa slabeasca si tu vrei sa te ingrasi???"
Are cineva vreun sfat in afara de "fa un copil si-o sa te ingrasi"? :)
3 comentarii
0
05-11-2008, ora 16:03
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
da, mergi la un medic endocrinolog si fa-ti un set de analize hormonale si la glanda tiroida!daca totul este ok, atunci consulta un nutritionist care sa iti creeze un meniu pe care sa il respecti cu strictete!si mai este o solutie, sa faci sport cel putin 1 ora si imediat dupa sa mananci!poti sa iti iei supliment de fier de la farmacie!numai bine
0
05-11-2008, ora 16:13
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Inaintea oricarui program de antrenament si alimentatie trebuie sa-ti faci analizele.Inteleg ca le-ai facut.Examenul coproparazitologic e normal? Un control la endocrinologie ai facut?Daca nu ai probleme cu sanatatea, se ridica alte intrebari.Mesele sunt la ore regulate si sunt bogate in calorii si proteine ? Cu psihicul stai bine? Dormi bine? Fumezi, bei cafea sau alcool mai mult dacat trebuie?Ai o viata stresanta?Ti-ai inceput viata sexuala? Poti lua din cand in cand suplimente vitaminice si minerale.Iti poti scoate un abonament la o sala si exercitiile de acolo te vor ajuta la sporirea masei musculare. Poti discuta si cu un dietolog caci astazi sunt multe chestii legate de alimentatie [ alimente ce nu se combina niciodata, alimente indicate grupei tale sanguine etc. ]. Numai bine!
0
22-11-2008, ora 18:44
yoz_aka_hotsauce
Nu este medic/terapeut
yoz_aka_hotsauce
salut ! am o problema... am 18 ani... si sunt destul de slab adica 1.82 - 55 kg... nu e bine dar nu stiu ce sa fac... sport fac... o data pe sapt cel putin joc baschet 2-3 ore, de mancat mananc de 3 ori pe zi, dar nu stiu daca mananc ce trebuie... ? poate cineva sa ma ajute ? multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: