Infecţie a unghiei

18-08-2015
Mariana Monica
Nu este medic/terapeut
Mariana Monica
Buna ziua, astăzi mi-am dat unghia peste cap din cauza unei căzături, am fost la spital dar din cauza durerii foarte mari nu m-au putut curata foarte bine si mi-au rămas bucăţi foarte mici de pământ sau pietricele nu stiu exact, undeva dedesubt chiar in zona cuticulei si mi au spus ca poate odată cu creşterea unghiei poate se va elimina de la sine. Însă ma doare foarte tare iar rana nu mai este uscata a inceput sa imi facă in lichid incolor, as vrea sa stiu dacă exista risc de infecţie chiar dacă o spăl frecvent cu betadina si schimb pansamentul? Nu vreau sa ajung iar la medic pentru ca durerea este insuportabila la atingere. Mulţumesc.
2 comentarii
0
18-08-2015, ora 08:51
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Ar fi preferabil ca orice corp strain ramas sa fie indepartat. Curatarea se poate face sub anestezie locala sau bloc la baza degetului ca sa nu simtiti nimic.
0
20-08-2015, ora 08:01
Mariana Monica
Nu este medic/terapeut
Mariana Monica
Multumesc mult, eu am tot amânat pana acum deoaoarece atunci cand am fost la urgente mi-au spus ca nu este nevoie de anestezie chiar dacă eu le-am spus ca nu pot suporta durerea, (eu nu locuiesc in România asa ca cei de aici au spus ca nu este nevoie, eu ca fără anestezie nu ma atinge si asa am placat acasă fara a fi rana curăţata bine)acum durerea nu mai este asa mare dar mi-au apărut pete albe sub unghie in jurul particulei de pământ rămase acolo si imi este frica sa nu se fi infectat asa ca de dimineaţa voi merge la um medic.Sper totuşi sa nu fie atât de grav din moment ce rana s-a închis, inca o data multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Unghiile și părul continuă să crească după moarte
  •