Infectie cu Clostridium Difficile - (C-diff)

23-10-2010
Bogda
Nu este medic/terapeut
Bogda
Are cineva experienta in tratarea si evolutia infectiei cu Clostridium Dificile?
8 comentarii
0
25-10-2010, ora 09:06
Dr. Maria-Gianina Arsene
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Maria-Gianina Arsene
Buna ziua! Cl. Dificile creste in tubul digestiv cand este grav afectata flora normala protectoare de obicei in urma tratamentelor lungi/agresive cu antibiotice si apare colita pseudomembranoasa cu evolutie grava, potential letala. La noi in tara e rara, in vest e frecventa. Se trateaza cu metronidazol sau vancomicina po, sub supravegherea medicului.
0
15-12-2010, ora 16:15
mirelaaprilie
Nu este medic/terapeut
mirelaaprilie
buna seara dna doctor, v-am trimis un mesaj privat, pentru ca am o mica intrebare si speram la un raspuns.
0
07-04-2011, ora 10:48
arivle
Nu este medic/terapeut
arivle
De 9 luni ma confrunt cu probleme digestive.
In iulie, 2010, dupa un accident vascular am fost internata la neuro. In spital, din cauza unei suspiciuni cu plamanul am facut si un tratament cu cefort timp de 10 zile Dupa iesirea din spital au urmat probleme digestive cu greata, lipsa poftei de mancare, chiar voma, scaun cu mucozitati.
Mi s-a indicat o ecografie in care mi s-a spus ca as avea pietre la fiere si de aci se poate sa am acele senzatii. Am luat Maalox, Espumisan, Smecta si Hydracel. Doar ca problemele nu au disparut si am vomat cu sange.
Am fost trimisa sa-mi fac o endoscopie. In urma endoscopiei am aflat ca am o esofagita de reflux si 2 ulceratii pe duoden. Am fost internata in spital la gastro (eram in septembrie) si am facut tratament cu De-Nol, Nexium, Maloox si rehidratare cu perfuzii cu Glucoza, vit B6, B1.
O noua endoscopei si rezultataul a fost ca ranile s-au inchis.
Cum aveam si o problema cardiaca, mi s-a spus ca nu pot sa scap de problemele digestive pana nu rezolv problema inimii. Greata si lipsa poftei de mancare, a persistat.
In noiembrie am facut o operatie de protezare de valva. Si trebuia sa ma alimentez dar eu nu puteam manca.
Am facut din nou testul (de data asta cantitativ) de Helicobacter pilori... era pozitiv 1, 16. Fac un tratament cu brocolli 3 luni pana la in februarie. La sfarsitul tratamentul din noua analiza de helicobactre si acum avea o valoare normala (0, 76).
In cele 9 luni am slabit 8 kg...
In martie am depistat si o infectie cu e-coli pentru care mi s-a indicat, conform antibiogramei, Cifran. Am facut 10 zile tratament cu Cifran, urmand sa fac inca 10 zile biseptol.
Doar doar 2 zile am luat biseptol si in urma unei vome de 2 zile, am fost trecuta pe Cefort. M-am simtit mai bine in cele 10 zile de tratament cu Cefort dar dupa tratament au aparut iarasi probleme de greata... Cum nu stiam in ce parte sa o mai iau, am luat Redigest, Acidofilus dar nu am vazut imbunatatiri. Au aparut si diaree, dureri de burta, care m-au sculat din somn... Am fost mai atenta la scaun si in mucus aparusera chiar striuri de sange. La indicatie unui medic (din Canada, dar de origina romana) am ajuns sa fac analiza pentru Clostridium dificile. Ieri am primit rezultatul... pozitiv si 3950 valoare.
Cred ca toate problemele mele de greata, voma, lipsa poftei de mancare, dureri de intestine, uscaciune a gurii, senzatie de arsura de limba, si cerul gurii, ca nu simt nici gustul manacrii, mi se trag de aici. Pentru a reduce durerile am inceput sa iau, de alaltaieri (5 martie) si Eriadirom. 6 aprilie a fost prima noapte in care nu m-au trezit durerile de intestine.
Oare asta sa fie cauza?
Am spus medicului de familie dar mi-a spus ca ar fi trebuit sa fac si o antibiograma. cred ca laboratorul imi facea si antibiograma daca era nevoie, nu?
2
30-05-2012, ora 19:54
dciofu
Nu este medic/terapeut
dciofu
Buna ziua,

Am urmatorea problema: fetita mea in varsta de 4, 5 ani de 2 luni are diaree. Dupa ce am fost la mai multi doctori, am depistat ca are clostridium difficile (o bacterie pe care a facut-o in urma antibioticelor luate datorate unor infectii urinare). Am urmat tratament cu flagyl timp de zece zile, la inceputul tratamentului scaunele s-au normalizat, in schimb cand incercam sa introducem alte alimente decat cele pentru regim reveneau scaunele moi. In continuare luam enterol, si suntem pe regim alimentar. Urmeaza sa repetam analiza pentru clostridium. Insa, nu mai putem cu atat regim. Are cineva experienta cu aceasta nenorocita de bacterie? Multumesc!
0
12-10-2012, ora 00:07
Ali1990
Nu este medic/terapeut
Ali1990
Buna ziua! in noiembrie anul trecut am avut un tratament indelungat cu antibiotice pentru o infectie urinara. prin decembrie dupa antibioterapie am inceput sa simt niste dureri pulsative in partea de jos, dreapta, a abdomenului. La ecografie s-au vazut mai multi ganglioni mici pina la 12 mm localizati in zona iliaca, deci unde este si durerea. Am facut teste pentru Yersinia, imi iese pozitiv IGG, numai ca titrul de anticorpi este micut. Au trecut 10 luni si durerile le mai am zi de zi. Am facut irigoscopie, colonoscopie si nu s-a aratat nimic. Urmeaza sa fac o Enterocliza tomografica. Din cite am citit bacteria asta Clostridium difficile cauzeaza febra si diaree, eu nu am avut asa ceva si nici nu am, in schimb am scaune rare, uneori cu mucus, plus constipatie. Nu am fost testata pentru bacteria asta, dar perioada in care durerea a aparut corespunde cu cura aia lunga de antibiotice. Puteti sa-mi ziceti daca este posibil ca aceasta bacterie sa cauzeze durerile? Are sens sa fac o analiza pentru bacteria data? Eu sunt momentan in Polonia, deci nu stiu daca se face asa analiza, dar banuiesc ca da, cum e mai bine, din singe sau din scaun? Mentionez ca am dat analize la diferiti paraziti si totul imi iese negativ. Am 22 de ani si sunt femeie, nu am avut sarcina, daca asta e important.
Sa aveti o zi buna si va multumesc anticipat pentru raspuns.
0
05-01-2016, ora 06:44
marie-ta
Nu este medic/terapeut
marie-ta
Clostridium traieste mucoasele umane si reprezinta 25-35% din suprafata mucoaselor {asta dupa ultimele descoperiri) este o bacterie, se dezvolta numai cand apare un dezechilibru intre microbii si bacteriile care alcatuiesc mucoasele. Acest dezechilibru apare in urma tratamentelor nu neaparat cu antibiotice ci orice care poate dezechilibra flora (interventii chirurgicale. Infectii de diverse etiologii) Ca orice infectie se manifesta in functie de nivelul la care s-a reprodus mai mult -intestin subtire, colon). Infectiile(disbacteriozele) aduc proliferarea clostridium dar si a microbolor si bacililor asociati. Apar diareea febra (mai rar) starile de voma, anemia pentru ca organismul nu se poate alimenta. Malabsortia si de aici toate msnifestarile in deficit de proteine si vitamine, cu regim alimentar puteti trai mult si bine.

)
0
17-06-2019, ora 10:43
Dificile
Nu este medic/terapeut
Dificile
Buna ziua,
Februarie 2019
- episod cu scaun diareic cu striuri sange, fara varsaturi.
- initial tratament cu vancomicina la Matei Bals pt.clostridium pozitiv la toxina a+b, oprit cand au iesit rezultatele PCR negative si a confirmat campylobacter.
Mai 2019
- episod aprox.similar cu striuri, confirmat ulterior cu adenovirus.
Anterior, reflux urinar de gr.2 cu episoade multiple de antibiotic/ zinat la inf.urinare si biseptol aprox. 6 luni pt preventie;reflux corectat prin intv.chirurg.in Martie
Avem trimitere la gastro datorita scaunelor cu sange si prob.dezechilibrului datorat antibioticelor. Consult la 2 medici pareri si opinii diferite.
-15.06 internare la matei bals toxina a pozitiva trat vancomicina.
Ce se poate face ce trebuie investigat, regim, ?copil 4ani
0
13-11-2023, ora 17:29
Razvanzfr
Nu este medic/terapeut
Razvanzfr
Salutare!
In urma unei operații am luat in spital virusul Clostridium dificile, pe care medicii l-au tratat atunci superficial cu doze soc.
După o lună am luat antibiotice iar Clostridium dificile s-a activat din nou.
Câteva zile am trăit un calvar(diagnosticarea durează destul de mult), nici nu puteam ieși din casă că mă duceam la wc din 10 in 10 min. Luam 4-5 pastile + prafuri smecta și degeaba.
In final la recomandarea unei farmaciste am incercat ceaiul din semințe de ștevie.
Personal eram sceptic, nu am crezut o secundă în eficacitatea lui însă după ce am băut o cana și am văzut că nu merg la baie și am mai baut-o și pe a doua, efectiv a dispărut orice simtoma.
I-am mai recomandat unui prieten care avea Leucemie și era internat în spital și efectiv la fel, de la primele căni de ceai nu a mai avut nici un simptom.
Recomand cu încredere ceai din semințe de ștevie!
Găsiți sigur la doamnele din piețe sau cred că și la Plafar.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: